Η σχεδιάστρια Deborah Riley, μιλάει για τον πραγματικό κόσμο και τις εμπνεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν για το Game of Thrones!


Ποια είναι η δημιουργός για όλα τα τρομερά σκηνικά του Game of Thrones;

Από την 4η σεζόν και μετά, η σχεδιάστρια παραγωγής Deborah Riley ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την μοναδική αρχιτεκτονική εμφάνιση της σειράς. "Αν ζητήσετε από το κοινό να πιστέψει σε λύκους, δράκους και γίγαντες," η Riley είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της, "θα πρέπει ο κόσμος να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστευτός."


Meereen
Η Riley έχει μεγάλη εμπειρία: ως σχεδιάστρια και αρχιτέκτονας, έχει συνεργαστεί με τον Baz Luhrmann σε ταινίες όπως το Moulin Rouge, και επίσης στις τελετές έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Λέει ότι μεγάλη εμπειρία της την βοήθησε να αντιμετωπίσει τα σκηνικά που απαιτούνται για το Game of Thrones:

"Ήμουν 39 χρονών όταν μου δόθηκε αρχικά η δουλειά, και μάλλον δεν ήταν η πιο προφανής επιλογή. Αλλά όταν εργάστηκα με τον Baz, καθώς και τον Alejandro González Iñárritu στο 21 Γραμμάρια, απέκτησα πολλές εμπειρίες στον κινηματογράφο." 

Όπως και στον πραγματικό κόσμο, διαφορετικές κουλτούρες παράγουν διαφορετικά ήδη εμφάνισης στην τέχνη και στην αρχιτεκτονική, και η Riley χρησιμοποιεί αυτή την ιδέα για να δημιουργήσει κάθε περιοχή του Westeros και του Essos με το δικό της μοναδικό τρόπο. Αυτό βοηθά στο να γίνει η φαντασίωση πιο πιστευτή.


Φυσικά, τα σκηνικά του Game of Thrones είναι συχνά ένα μείγμα από δομές και οπτικά εφέ. Για παράδειγμα, ορισμένα πλάνα συνδυάζονται με οπτικά εφέ και με ένα μοντέλο κατασκευασμένο από πολυστυρένιο επικαλυμμένο με ζεστό κερί, ενώ το Castle Black είναι ένα εκτεταμένο στάδιο σε ένα λατομείο. Η Riley έμεινε έκπληκτη όταν είδε για πρώτη φορά το Castle Black: "Όταν είδα τα γυρίσματα σε 360 μοίρες σκέφτηκα, αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί. "

Η Riley συζήτησε για διάφορα παραδείγματα των πραγματικών αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων που την ενέπνευσαν, για το σχεδιασμό της σειράς. Η 6η σεζόν πλησιάζει και είναι σε θέση να αποκαλύψει νέα στοιχεία για την Vaes Dothrak. Η εμφάνιση της πόλης των Dothraki θα επηρεαστούν από τα έργα του αρχιτέκτονα Arthur Charles Erickson:


"Μερικές φορές με κοροϊδεύουν που γίνονται αναφορές σε πραγματικά έργα που χρησιμεύουν για έναν φανταστικό κόσμο, αλλά μου αρέσει πολύ αυτό", λέει η Riley.

Παρακάτω μερικές από τις εμπνεύσεις της.

Frank Lloyd Wright’s περίοδος αναβίωσης των Μάγια ως έμπνευση για το παλάτι του Meereen.


"Νομίζω η περίοδος Αναβίωσης των Μάγια του Frank Lloyd Wright ήταν μια τεράστια επιρροή στο Meereen και στον κόσμο της Daenerys. Υπάρχει μια αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι μέσα σε μια πυραμίδα. Καταλαβαίνετε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν πραγματικά να ζήσουν εκεί."

Η Αρχιτεκτονική του Albert Speer’s Third Reich ως έμπνευση για την Τράπεζα της Μπράβος"Οι παραγωγοί της σειράς, ήθελαν κάτι που να έδειχνε τον πλούτο και τη δύναμη της τράπεζας. Νομίζω ότι λειτούργησε τέλεια. Το σχέδιο δημιούργησε επίσης μια πολύ διαφορετική αισθητική σε σχέση με το King’s Landing, και ήταν η ίδια μεσογειακή αρχιτεκτονική που ήθελαν για την σειρά."


"Το μεγάλο πράγμα για αυτές τις σκηνές στην Σιδήρου Τράπεζα είναι ότι μπορείτε αμέσως να καταλάβετε ποιος έχει τον έλεγχο. "


Βαρανάσι, Ινδία, ως πηγή έμπνευσης για τη Βουλή των Black and White:


"Για το εξωτερικό του κτιρίου, ο David και ο Dan το περιέγραψαν ως ένα κτίριο που θα είχε μια πόρτα και παράθυρα, και θα είναι το σπίτι του πολυπρόσωπου Θεού και των απρόσωπων Ανδρών. Η Arya δεν είχε ιδέα τι είναι μέσα. Έτσι, όταν αυτή θα έφτανε, δεν θα είχε καμία ιδέα τι ήταν εκεί, οπότε το κτίριο έπρεπε να είναι απρόσωπο."


"Για το Hall of Faces, έψαχνα στα Σπήλαια Ellora στη Δυτική Ινδία, το πώς τα αρχαία γλυπτά ήταν, τόσο απίστευτα και περίπλοκα. Υπάρχει επίσης ένας ναός στο Χονγκ Κονγκ που ονομάζεται ο Ναός του 1000 Φο, και έχει κυριολεκτικά χιλιάδες Βούδες. Έτσι, αυτά τα δύο πράγματα είναι κυριολεκτικά το Hall of Faces."


"Ήθελα οι επιφάνειες να είναι ένα μέρος του κτιρίου και όχι σαν μια βιβλιοθήκη."


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.