Οι θάνατοι κλειδιά στο Game of Thrones

Τους ζήσαμε άμεσα ή έμμεσα μέσα από τη σειρά. Δείτε τους πιο σημαντικούς θανάτους που επηρέασαν την εξέλιξη της ιστορίας! 

Λυάννα. Το μήλο της έριδος πέθανε στα χέρια του αδερφού της μέσα με μια λίμνη αίματος. Η πατρότητα του Τζον και η εθελοντική ή μη παρουσία της στον Πύργο της Χαράς αποτελούν τα μεγάλα μυστήρια της ιστορίας πριν τα γεγονότα που είδαμε στις οθόνες μας. Η απαγωγή της Λυάννα από τον Ραίγκαρ Ταργκάρυεν οδήγησε τον αδερφό της Μπράντον στην πρωτεύουσα όπου φυλακίστηκε από τον βασιλιά ως δόλωμα για να προσέλθει και ο πατέρας τους. Οι δύο τους εκτελέστηκαν από τον Τρελό Βασιλιά και η πράξη ήταν ο καταλύτης της Εξέγερσης του Ρόμπερτ. Ο Ρόμπερτ ήταν λογοδοσμένος με την Λυάννα και επρόκειτο να παντρευτούν και ο θάνατος της ήρθε μαζί με πολλές μάχες και μια έντονη αίσθηση παρουσίας της στην πρώτη σεζόν. Οι κερδισμένες αυτές μάχες έδωσαν στον Ρόμπερτ το Θρόνο, την πτώση του οίκου Ταργκάρυεν και την εξορία των εν ζωή μελών.

Αίρυς ο Τρελός Βασιλιάς. Η ιστορία του Βασιλιά είναι και το κίνητρο της Ντάνυ για την κατάκτηση του Γουέστερος. Ο Αίρυς ήταν αγαπητός αλλά σταδιακά τρελάθηκε και τέλος έγινε σαδιστής και παρανοϊκός, καίγοντας τους εχθρούς του και με έμμονη ιδέα για την φωτιά – wildfire. Οι τελευταίες αποφάσεις του έφεραν απέναντι του το μισό Βασίλειο και τελικά τον Σφετεριστή.

Έλια Μαρτέλ. Το πιο τραγικό θύμα της ιστορίας. Παντρεμένη με τον Ραίγκαρ και μητέρα δύο παιδιών η Έλια βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του Βουνού με διαταγή του Τάιγουιν, ξεκινώντας έτσι το μίσος ανάμεσα στους οίκους. Η Έλια βιάστηκε και σκοτώθηκε μαζί και τα παιδιά της και τα πτώματα τους καλυμμένα με τους κόκκινους μανδύες των Λάννιστερ παρουσιάστηκαν στον Ρόμπερτ. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις του θανάτου της έχουν να κάνουν με τα σχέδια του Ντόραν, την μονομαχία και θάνατο του Όμπερυν και τον θάνατο της Μυρσέλλα.

Τζον Άρρυν. Το χέρι του Βασιλιά Ρόμπερτ, σύζυγος της Λάισα και δεύτερος πατέρας του Νεντ αποκαλύφθηκε ότι πέθανε από τα χέρια της γυναίκας του. Ο θάνατος ήταν η ρόδα που γύρισε την αντιπαλότητα Λάννιστερ και Σταρκ, τον ερχομό του Νεντ ως νέο Χέρι, την ανακάλυψη της πατρότητας των παιδιών της Σέρσεϊ, τον αποκεφαλισμό του Νεντ, την επανάσταση του Ρομπ κλπ δεινά που βρήκαν τους Σταρκ.

Ρόμπερτ. Ο Σφετεριστής Ρόμπερτ κίνησε γη και ουρανό για να πάρει την εκδίκηση του. Ανέβηκε στο Θρόνο και γενικά ήταν καλός βασιλιάς αν και προτιμούσε τα πορνεία, το ποτό και τα τουρνουά. Έφερε το βασίλειο στην πτώχευση και χρεωμένο στους Λάννιστερ. Η αγάπη του για την Λυάννα δεν πέρασε ποτέ δημιουργώντας προβλήματα με την Σέρσεϊ. Με τον θάνατο του οι Λάννιστερ παίρνουν την πρωτεύουσα και το θρόνο αλλά οι πολλαπλές αξιώσεις έφεραν τον πόλεμο των πέντε βασιλέων, τον θάνατο των μπάσταρδων του, του αδερφού του Ρένλυ και φυσικά του Νεντ. Ο θάνατος του δεν ταίριαζε στον ηρωικό νεαρό πολεμιστή που εκθρόνισε τους Ταργκάρυεν και σίγουρα θα ήταν καλύτερα να είχε πεθάνει σε κάποια μάχη.

Νεντ. Με τον θάνατο του βουρλίστικε ο Βορράς για εξέγερση και αυτονομία. Η άμεση επίδραση είχε να κάνει με τη Σάνσα που ήταν «φυλακισμένη» της Σέρσεϊ, την Άρυα που έφυγε μυστικά ως αγόρι και τις μετέπειτα εμπειρίες της, τον Ρομπ που έγινε ο Βασιλιάς του Βορρά για λίγο και τους Μπραν με Ρίκον που έφυγαν μετά την κατάληψη του Γουίντερφελ. Οι αξίες του είναι ακόμη ο λόγος που πολλοί φαν ζητούν δικαιοσύνη.

Ρομπ. Ο θάνατος του Βασιλιά του Βορρά στον Κόκκινο Γάμο έφερε επίσης το τέλος της Κατ και της Ταλίσα συν βρέφος (τηλεοπτική σειρά). Η Άρυα σώθηκε από το Κυνηγόσκυλο (ως αιχμάλωτη), η Σάνσα παρέμεινε αιχμάλωτη και το Γουίντερφελ απροστάτευτο. Η επιρροή των Λάννιστερ έκανε τους θεατές να σταματούν να ελπίζουν.

Τάιγουιν. Με φήμη που ξεπερνούσε το Γουέστερος ο Τάιγουιν δεν ήταν μόνο γνωστός για τον πλούτο του αλλά και για τις ηγετικές και στρατηγικές του ικανότητες. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού. Η αξίωση των Λάννιστερ στον θρόνο έμοιαζε άθραυστη και σχεδόν εξ ολοκλήρου απο τη θέληση του. Όταν πέθανε η κληρονομιά για την οποία εργάστηκε ολόκληρη τη ζωή του απειλήθηκε αμέσως. Η απουσία της «πραγματικής εξουσίας» στην πρωτεύουσα έφεραν την πτώση του οίκου και τα λάθη της πεισματάρας Σέρσεϊ ήρθαν γρήγορα. Εκτός από το αβέβαιο μέλλον ο Τύριον επηρεάστηκε περισσότερο από τον καθένα, σκότωσε τον πατέρα του και τραυματίστηκε βαθιά. Η πράξη αυτή τον έφερε φυγά σε μια μακρινή γη και σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι.


πηγη
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.