Θεωρίες για το τέλος του Game of Thrones

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πώς θα τελειώσει η σειρά αλλά τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο.

Αν και ο Μάρτιν κρατά καλά κλειστά τα χαρτιά του έχει παραδεχτεί ότι μέσα στις θεωρίες που ακούγονται υπάρχουν και δόσεις αλήθειας. Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με τον ίδιο είναι η μη αλλαγή της γνώμης του για την εξέλιξη και το τέλος και η γλυκόπικρη κατάληξη. Η γνώση έχει μεταφερθεί και στην παραγωγή της σειράς που μάλλον θα διαρκέσει 8 σεζόν δλδ μέχρι το 2018.

Ας δούμε όμως συνοπτικά μερικές από τις δεκάδες θεωρίες που κυκλοφορούν για το πώς θα τελειώσει η σειρά.

Πάγος vs Φωτιά μέρος πρώτο. Όπου πάγος βάλτε Walkers και όπου φωτιά δράκους. Οι Άλλοι θα φτάσουν στο Γουέστερος και θα προκαλέσουν χάος και καταστροφή. Το βασίλειο θα πρέπει να ενωθεί αφήνοντας κατά μέρους τις εσωτερικές μάχες ώστε να τους σταματήσει. Δεν υπάρχει αρκετό Βαλυριανό Ατσάλι ή δρακόγυαλο για να τους νικήσουν αλλά η Ντάνυ έχει δράκους που βγάζουν φωτιά. Οι δράκοι είναι τρεις και χρειάζονται επίσης τρεις καβαλάρηδες. Μια η Ντάνυ και δεύτερος ο Τζον υποθετικά από το R+L=J. Για τον τρίτο υπάρχουν διάφορες εκδοχές όπως του Τυριον ως Ταργκάρυεν ή της Μίρα ως Ταργκάρυεν και δίδυμη αδερφή του Τζον. Ανεξάρτητα όμως από τον τρίτο καβαλάρη η μοίρα του κόσμου θα οριστεί με μια επική μάχη ανάμεσα σε δράκους και Walkers με τους ανθρώπους του Γουέστερος να μάχονται τον υπόλοιπο στρατό των «ζόμπι».

Πάγος vs Φωτιά μέρος δεύτερο. Λόγω των πολύ σημαντικών χαρακτήρων τους συν τη θεωρία για πατρότητα Τζον, η βασική γραμμή είναι Τζον και Ντανυ ενωμένοι εναντίων των Walkers. Ωστόσο, αν η Ντάνυ έρθει στο Γουέστερος ως απειλή και όχι ως σωτηρία θα αλλάξει τα δεδομένα θυμίζοντας τον Τρελό Βασιλιά και καταστρέφοντας τα Επτά Βασίλεια με δράκους, τρέλα και κορδέλα. Ο Τζον που θα έρθει πίσω στην ζωή θα την πολεμήσει. Θα βρει το Κέρας του Χειμώνα θα διοικήσει το στρατό των walkers και θα ξυπνήσει τον Δράκο του Πάγου τον οποίο θα καβαλήσει σε μάχη με την Ντάνυ. Έτσι όπου πάγος βάλτε Τζον και όπου φωτιά βάλτε Ντάνυ. Στο παιδικό βιβλίο του Μάρτιν «Ο Δράκος του Πάγου» αναφέρεται μάχη μεταξύ του παγωμένου δράκου και δράκων φωτιάς.

Οι wakelrs είναι καλοί. Ξέρουμε πολλοί λίγα για την μαγική αυτή «φυλή» που παρουσιάζονται ως το απόλυτο κακό. Πρωτοεμφανίστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν και τους «νίκησαν» τα Παιδιά του Δάσους στέλνοντας τους πίσω στα βάθη του παγωμένου κόσμου. Η θεωρία αυτή θέλει τους walkers παρεξηγημένους και πραγματικά τους δίνει το ρόλο του καλού στην ιστορία. Χωρίς να ξέρουμε τους σκοπούς τους υπάρχουν διάφορες εκδοχές που κλίνουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Το ένα σκέλος λέει ότι οι Άλλοι έκανα συνθήκη με τα Παιδιά ώστε να μείνουν αυστηρά οι πρώτοι στο Βορρά και οι άνθρωποι μέχρι το Τείχος. Με τους Άγριους και τη Νυχτερινή Φρουρά να περνούν τα «σύνορα» η συνθήκη έσπασε. Το δεύτερο σκέλος δίνει στους Άλλους δικές τους προφητείες οι οποίες εκπληρώθηκαν με την γέννηση των δράκων άρα και της φωτιάς που είναι η μεγαλύτερη απειλή γι αυτούς. Έτσι επέστρεψαν πάλι για να πολεμήσουν την απειλή του Φωτός δλδ τον R'hllor.

Αζόρ Αχάι. Μιας και λέμε για προφητείες άλλη μια είναι αυτή που αναφέρει την επιστροφή ενός ήρωα ο οποίος θα νικήσει το κακό. Ο ήρωας θα αναγεννηθεί από καπνό κι αλάτι (στοιχεία πάγου) και θα φέρει το ξίφος Lightbringer με το οποίο θα σώσει το βασίλειο. Ο Αχάι είναι μυθικός πολεμιστής που έφτιαξε το Lightbringer σφυρηλατώντας το 100 μέρες και τελικά το κάρφωσε στην καρδιά της αγαπημένης του γυναίκας Νίσσα. Αυτό του επέτρεψε να νικήσει το σκοτάδι του κόσμου. Δεν είναι γνωστό αν αυτός και ο Πρίγκιπας (από την άλλη προφητεία) είναι το ίδιο άτομο. Ο ρόλος του Αχάι δίνεται από άλλους στον Στάννις (που στην σειρά τα κακάρωσε), στην Ντάνυ ακόμη και στον Τζον.

Μέγας μάγος Μπραν. Με την πτώση ο Μπραν ενεργοποίησε τις ικανότητες του. Στην 6η σεζόν θα τον δούμε να γίνεται όλο και πιο δυνατός μαθαίνοντας την μαγεία των Παιδιών του Δάσους και σταδιακά μετατρέποντας τον εαυτό του σε μεγάλο "μάγο". Η θεωρία τον θέλει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να αναστήσει τον Τζον και σώσει το Γουέστερος από τους Walkers ή την άλλη απειλή τους δράκους που υποθετικά θα μπορέσει να ελέγξει.

Το μεγάλο αιματοκύλισμα. Η σειρά έχει δώσει πολλά στοιχεία βίας και θανάτου. Ακολουθώντας αυτή τη γραμμή σκέψης θα ήταν λογικό να τελειώσει με ένα μεγάλο αιματοκύλισμα. Συνεχόμενες αναταραχές και πόλεμοι θα φέρουν το θάνατο όλων των βασικών χαρακτήρων και άδειο τον Σιδερένιο Θρόνο. Έτσι θα σκοτώσουν ο ένας τον άλλο, ο Τζον αν αναστηθεί θα ξαναπεθάνει, τα αδέλφια Λάννιστερ θα σκοτωθούν μεταξύ τους και η Ντάνυ θα πεθάνει (κι εμάς μαζί) από πλήξη. Θα εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα από μικρότερους Οίκους για να ξαναχτίσουν το μέλλον και ίσως η τελευταία φράση της σειράς να είναι «Χόντορ», όπου θα μείνει ο τελευταίος ζωντανός.

Η Βόρεια Συνωμοσία. Όλα ξεκινούν με την μυστική διαθήκη του Ρομπ ο οποίος νομιμοποιεί τον Τζον και του δίνει το Γουίντερφελ και κατ’ επέκταση το Βορρά. Όσοι γνωρίζουν την ύπαρξη της συνδυάζουν τις δυνάμεις τους (οίκοι του Βορρά) για να ολοκληρωθεί η επιθυμία του Βασιλιά. Όπως και με την Επανάσταση του Ρόμπερτ οι Οίκοι της Κοιλάδας των Ρίβερλαντς και του Βορρά δουλεύουν μαζί για να κερδίσουν δύναμη και με τον Τζον στην ιεραρχία σταματούν το χάος και φέρνουν την ειρήνη στο Βασίλειο. Χαρούμενο τέλος.

Ο άγνωστος παίκτης. Αν και με τόσο μακελειό το να καθίσει κάποιος στο θρόνο μοιάζει αυτοκτονικό ίσως η λύση έρθει από κάπου αλλού, από έναν νέο παίκτη ή παλιό που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και θα φέρει την σταθερότητα που λείπει στο βασίλειο από το θάνατο του Ρόμπερτ. Υπάρχει μια αίσθηση ότι το GoT θα τελειώσει με έναν νόμιμο κυβερνήτη στην πιο άβολη καρέκλα που υπάρχει και θα αποκαταστήσει την τάξη και την ειρήνη στα Επτά βασίλεια. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από τους κύριους χαρακτήρες ή κάποιος σαν τον Μικροδάχτυλο ή ακόμη ένας μικρός παίκτης που δεν του έχουμε δώσει σημασία.
 πηγή
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.