Μαθηματικά αποδεικνύουν ποιος είναι ο κύριος χαρακτήρας του Game of Thrones


Μια από τις σημαντικότερες δυσκολίες του Game of Thrones, εκτός από τις τοποθεσίες, τα CGI που απαιτούνται, είναι και το καστ.

Η ιστορία αρχίζει με πρωταγωνιστή τον Ned Stark, αλλά πεθαίνει πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν. Μέχρι στιγμής έχουμε δει πάρα πολλούς χαρακτήρες, οι οποίοι βρίσκονται σε όλο τον κόσμο του A Song of Ice and Fire. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε έναν πρωταγωνιστή σε έναν κόσμο όπως αυτό.

 Σύμφωνα με τον Martin, οι παραγωγοί του Χόλιγουντ ήθελαν την ανάδειξη ενός κύριου χαρακτήρα του Jon Snow ή της Daenerys που ήταν οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Αλλά αποδεικνύεται ότι ούτε ο Jon Snow ούτε η Dany είναι πραγματικά οι βασικοί χαρακτήρες στα μυθιστορήματα. Αυτός είναι ο Tyrion Lannister.

Χρειάζεστε την απόδειξη; Μαθηματικοί που διάβασαν τα βιβλία δημοσίευσαν ένα έγγραφο στο MAA’s Math Horizons. Με τίτλο “Network of Thrones,” η μελέτη χρησιμοποιεί μια εφαρμοσμένη θεωρία γραφημάτων που ονομάζεται "επιστήμη του δικτύου." Αυτή η έρευνα μας δείχνει ποιος είναι ο πιο διασυνδεδεμένος χαρακτήρας στη σειρά, και λαμβάνοντας υπόψη τα ταξίδια του από το Winterfell, το τείχος, το Eyrie, το King’s Landing και κατά μήκος του Essos μέχρι το Meereen, βλέπουμε ότι ο Tyrion έχει αλληλεπιδράσει με τους περισσότερους χαρακτήρες.Η σύνθετη δομή του δικτύου μας αντανακλά τα σενάρια διαπλοκής της ιστορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρατηρούμε δύο χαρακτηριστικά που βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο των δικτύων. Κατ 'αρχάς, το δίκτυο περιέχει πολλαπλά πυκνότερα υποδίκτυα. Δεύτερον, γύρω από αυτό υπάρχει ένα υποσύνολο με πολύ ισχυρούς ανθρώπους, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διάταξη και τα χρώματα στην 2η εικόνα του δικτύου προσδιορίζουν με σαφήνεια επτά κοινότητες: τους Lannisters και το King’s Landing, τον στρατό του Robb, τον Bran και τους φίλους του, την Arya, τον Jon Snow και τον Βορρά, τις δυνάμεις του Stannis, καθώς και την Daenerys και τους άνθρωπους του Essos.

Και εδώ είναι τα συμπεράσματα των συντακτών:
Στο δίκτυό μας, τρεις χαρακτήρες ξεχωρίζουν με συνέπεια: ο Tyrion, ο Jon, και η Sansa. Ενεργώντας ως το Χέρι του Βασιλιά, ο Tyrion αναλαμβάνει διάφορα καθήκοντα.  Η ανάλυσή μας δείχνει ότι αυτός είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής του βιβλίου.

Αλλά εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Jon Snow θα πρέπει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, δεν κάνουν και τόσο λάθος. Έρχεται ως δεύτερος χαρακτήρας, έρχεται σε επαφή με ευγενείς άρχοντες, γίνεται διοικητής των Night’s Watch, και βοηθάει τους ​wildlings πέρα ​​από το Τείχος.

Αλλά το πραγματικό σοκ είναι ότι η Dany δεν ανήκει στους κορυφαίους διασυνδεδεμένους χαρακτήρες. Αντ 'αυτού, μια άλλη εξέχουσα γυναίκα θεωρείται ως ο κύριος πρωταγωνιστής για τα μυθιστορήματα: Η Sansa.

Η πραγματική έκπληξη μπορεί να είναι η ανάδειξη της Sansa Stark. Ωστόσο, άλλοι παίκτες έχουν επίγνωση της αξίας της ως κληρονόμο των Stark και κατ 'επανάληψη την χρησιμοποιούν ως πιόνι στα έργα τους για την εξουσία. Αν αυτή μπορέσει να αναπτύξει την πονηριά της, τότε μπορεί να αξιοποιήσει το δίκτυο και να κάνει αυτά που θέλει.
.
Για επιπλέον συμπεράσματα, δείτε εδώ.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.