Δημοσιογράφος κινείται νομικά για να δημοσιοποιήσει ο Ομπάμα τα επεισόδια της νέας σεζόν του Game of Thrones!


Μπορεί να απέχουμε μόλις μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του νέου κύκλου του Game of Thrones, αλλά φαίνεται πως μερικοί θαυμαστές της σειράς δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο λόγος για την Αμερικανίδα δημοσιογράφο, Vanessa Golembewski, η οποία υπέβαλε αίτημα για δημοσιοποίηση των επεισοδίων που έχει στην κατοχή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος βασίστηκε στον Νόμο Περί Ελεύθερης Πληροφόρησης, καθώς, όπως η ίδια έγραψε σε ένα άρθρο: «Αν ο Πρόεδρος -και κατ' επέκταση η κυβέρνησή μας- έχει στην κατοχή του ένα αρχείο, σίγουρα μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτό το αρχείο σαν Αμερικανίδα πολίτης».

Παρά το γεγονός πως υπάρχουν εξαιρέσεις ανάλογα με τη φύση των αρχείων, η Golembewski θεωρεί πως επεισόδια τηλεοπτικής σειράς μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Το αίτημα της δημοσιογράφου αναμένεται να εκτιμηθεί και να αποφασιστεί αν ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση του κοινού στα επεισόδια.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες, οι δημιουργοί της σειράς, Daniel Brett Weiss και David Benioff, παραδέχτηκαν πως η οικογένεια Ομπάμα ζήτησε και στη συνέχεια παρέλαβε την αρχική μορφή των επεισοδίων της έκτης σεζόν. Όπως εξήγησαν οι ίδιοι: «Είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου. Όταν ο αρχηγός του κράτους λέει “Θέλω να δω τα την αρχική μορφή των επεισοδίων”, τι μπορείς να κάνεις;».

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν της δημοφιλούς σειράς έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 24 Απριλίου.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.