Το κόστος ανά επεισόδιο του Game of Thrones είναι αρκετά εντυπωσιακό...για την τηλεόραση!


Το Game of Thrones είναι μια ακριβή σειρά, λόγω των επιλογών της παραγωγής να προσπαθεί για το καλύτερο.

Η παραγωγή δεν κινηματογραφεί τα πάντα χρησιμοποιώντας πράσινες οθόνες, αλλά κάνει και πολλά εξωτερικά γυρίσματα σε όλη την Ευρώπη. Το καστ είναι τεράστιο, και κάθε χρόνο οι μάχες γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Και καθώς τα φανταστικά πλάσματα όπως οι ανταρόλυκοι και οι δράκοι μεγαλώνουν σε μέγεθος, το ποσό των CGI που απαιτείται για να γίνουν πιστευτά γίνεται μεγαλύτερο.

Επειδή η παραγωγή του Game of Thrones εργάζεται για να είναι στην κορυφή, ο προϋπολογισμός συνεχίζει να αυξάνεται. Χάρη σε ένα άρθρο του Entertainment Weekly την περασμένη εβδομάδα, μάθαμε ότι η σειρά κοστίζει περισσότερο από 10 εκατομμύρια $ ανά επεισόδιο  που στα 10 επεισόδια ανά σεζόν, αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο κοστίζει 100 εκατομμύρια $.

Το Tech Insider, που παρακολουθεί το κόστος της σειράς ανά επεισόδιο για τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ότι έχει κάνει τεράστιο άλμα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της. Στην 2η σεζόν, η σειρά είχε κόστος περίπου 6 εκατομμύρια $ ανά επεισόδιο.

Όπως σημειώνει το Tech Insider, είναι σπάνιο για τις τηλεοπτικές σειρές να διατηρήσουν έναν προϋπολογισμό αυτού του μεγέθους, και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων δίνεται για να πληρωθούν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Φυσικά ένα τέτοιο ποσό δεν είναι τίποτα μπροστά σε κάποιες ταινίες όπως το Terminator 2 που κόστισε το 1990 100 εκατομμύρια $ ή ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά το 2001. Αντίθετα ταινίες όπως το Avengers: Age of Ultron, κόστισε 250 εκατομμύρια $, ενώ το Hobbit κόστισε 250 εκατομμύρια $ ανά ταινία. Αν το Game of Thrones συνεχίσει σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, όπως μερικοί πιστεύουν ότι θα γίνει, τότε ο προϋπολογισμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.