Οι γυναίκες κερδίζουν έδαφος και η Ελλάρια παίρνει το Ντόρν στην πρεμιέρα του Game of Thrones

Women have the power!

Θυμάστε τη Νυμέρια την μυθική πολεμίστρια βασίλισσα ή μήπως την Visenya που προτιμούσε μάχες και να πετάει τον δράκο της παρά να φορά μετάξια ή ακόμη τη Netty το μικρό αδύνατο κορίτσι που καβαλούσε σε μάχες το δράκο Sheepstealer; Αν όχι ρίξτε το στο διάβασμα γιατί ο κόσμος του GoT έχει πολλές επιβλητικές γυναικείες φιγούρες και χάρηκα ιδιαίτερα με τη νέα σεζον και την γενική επάνοδο του γυναικείου φύλου.

Στην πρεμιέρα της έκτης σεζον η Ελλάρια Σαντ σκοτώνει τον Ντόραν, βάζει τις κόρες του Όμπερυν να σκοτώσουν το διάδοχο Τρίσταν, δολοπλοκεί και παίρνει την εξουσία στο Ντορν. 


Κουρασμένη από την κατά τη γνώμη της απραξία του Ντόραν απέναντι στα δεινά του οίκου η Ελλάρια τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Πριν αφήσει την τελευταία πνοή τον αποκαλεί αδύναμο για να κυβερνήσει και τον κατηγορεί που δεν πήρε ποτέ εκδίκηση για τους θανάτους των Έλια και Όμπερυν. Βάζει να σκοτώσουν επίσης και τον Τρίσταν ως το ίδιο αδύναμο με τον πατέρα του.

Σκοτώνοντας την Μυρσέλλα πέρυσι η Ελλάρια απέδειξε ότι έχει το «τσαγανό» και είναι παραπάνω από πρόθυμη για να πάρει εκδίκηση. Κι όλα αυτά στη σκιά οπότε μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν αποκτήσει πραγματική και αξιόλογη εξουσία. Αν και η απόδοση δεν ήταν ότι καλύτερο, κοιτάμε το νέο σενάριο με μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί μια γυναίκα ανεβαίνει στην εξουσία αλλά και για τη μεγάλη αλλαγή από τα βιβλία.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.