Τι ανακαλύψαμε στο 2ο επεισόδιο της 6η σεζον Game of Thrones

Με τόσο χαμό στα επεισόδια δεν είναι περίεργο που κάποια πράγματα «ξεφεύγουν» σε κάποιους, ειδικά άμα το βλέπεις 4 τα ξημερώματα με το ένα μάτι μισάνοιχτο!

Μέσα στις σκηνές κρύβονται στοιχεία που προσθέτει η παραγωγή, λεπτομέρειες κοστουμιών, παλιοί χαρακτήρες και άλλα. Κάθε επεισόδιο φέρνει κάτι νέο όμως με σεβασμό στα παλαιότερα μπορεί κάποιος να βρει παραλληλισμούς που δεν φαίνονται με την πρώτη προβολή. Γι αυτό και μια επανάληψη GoT δεν είναι ποτέ κακή :-P

Η ανάσταση του Τζον θύμισε το ξύπνημα του Μπραν;
Το ξαφνικό άνοιγμα των ματιών του Τζον θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το ξύπνημα του Μπραν στην 2η σεζον, που επίσης έγινε στο δεύτερο επεισόδιο. Θα μπορούσε να σχετίζεται ή να είναι παράλληλο με τα οράματα του Μπραν.

Ο νεαρός Νεντ χρησιμοποιεί τα ίδια λόγια με τον Τζον.
«Get your shield up or I'll ring your head like a bell» σίγουρα φάνηκε γνωστή φράση. Είναι τα ίδια λόγια που χρησιμοποίησε ο Τζον στον Όλλυ στην 5η σεζον. Επίσης τα μαλλιά της Λυάννα έμοιαζαν με της Σάνσα στην πρώτη σεζον, φυσικά στο στιλ των κυριών του Βορρά και τέλος ο Μπραν και το Κοράκι κοιτούν τα παιδιά στο προαύλιο όπως οι Νεντ και Κατ στην πρώτη σεζον.

Ρόντρικ Κασέλ
Η νεαρή έκδοση του Ρόντρικ με τα ίδια γένια ταιριάζει απόλυτα στη σκηνή, θυμίζοντας στους φαν το γενναίο διδάσκαλο του Βορρά που αποκεφαλίστηκε από τον Θίον μπροστά στους μικρούς Ρίκον και Μπραν. Αν δεν κάνουμε λάθος φοράει την ίδια ζώνη!

Οι βδέλλες τις Μελισάντρας δούλεψαν
 Όταν η Μελ χρησιμοποιεί τον Γκέντρυ για να πάρει βασιλικό αίμα προβλέπει τον θάνατο των ψεύτικων διεκδικητών. Μετά τον Τζόφρυ και τον Ρόμπ τώρα χάνεται και ο τελευταίος. Ο Balon βρίσκει τραγικό θάνατο από πτώση από τα χεράκια του Euron. Ο Balon με τη φράση του για το τέλος του πολέμου των πέντε βασιλέων μας προϊδεάζει κι εμείς βλέπουμε ότι προχωράμε πλέον μπροστά.

Umber, Karstark και Manderley στο πλευρό των Μπόλτον
Ο Ράσμεϊ ονομάζει τους οίκους που έχουν συμμαχία. Φυσικά οι Καρσταρκ δεν αποτελούν έκπληξη (μιας και ο Ρομπ αποκεφάλισε τον Άρχοντα τους) αλλά οι άλλοι δύο πρώην πιστοί στους Σταρκ ναι! Αν και το λάβαρο των Umber φάνηκε στα τρέιλερ είναι ενδιαφέρον να δούμε τι επίπτωση θα έχει στην ιστορία του Ρίκον καθώς είναι η τελευταία γνωστή τοποθεσία που κατευθύνονταν. 

Η προφητεία της Σέρσεϊ
Χρυσές οι κορώνες τους και χρυσά τα σάβανα τους κι ακριβώς χρυσό φορούσε η Μυρσέλλα στην κηδεία της.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.