Περίληψη 2ου επεισοδίου - 6η σεζόν

Αγαπημένα Αρχοντόπουλα …

… σας περίμενα :-P Χρόνια πολλά σε όλους κι ελπίζω να περάσατε ένα υπέροχο Πάσχα.

Ένα υπέροχο επεισόδιο ακόμη. Φυσικά καλύτερο απο την πρεμιέρα και ανατρεπτικό. Το GoT μας φύλαξε μία ανάσταση ακόμη αυτή του Τζον (αν και είδαμε το όνομα του ηθοποιού στους τίτλους οπότε το φανταστήκαμε). Η σεζόν μοιάζει να ξεκινά δυναμικά, σε γρήγορους ρυθμούς, ανατροπές και πολύ αίμα από το πρώτο λεπτό.

Εμείς ξεκινάμε το δεύτερο επεισόδιο με τον Μπράν! Welcome home! Μπλεγμένος μέσα στις ρίζες του δέντρου μαζί με το Κοράκι μοιράζονται οράματα και βρίσκονται στο Γουίντερφελ, χρόνια πίσω στις ανέμελες στιγμές των μικρών τότε αδερφών Σταρκ, Μπέντζεν, Νεντ και Λυάννα. Η ομοιότητα της Λυάννα με την Άρυα όπως άλλωστε είχε πει και ο Νεντ στην πρώτη σεζόν είναι εμφανής (όχι εξωτερικά). Μάθαμε επίσης ότι ο Χόντορ λέγεται Γουίλις και μιλούσε κανονικά. Τι να συνέβη άραγε? Παρόλο που το όραμα είναι ευχάριστο πρέπει να σταματήσουν γιατί το Κοράκι τον προειδοποιεί πως μπορείς να χαθείς μέσα τους. Ψάχνοντας τη Μιρα που βρίσκεται έξω ο Μπραν μιλά μαζί της και φαίνεται απογοητευμένη. Το Κοράκι λέει ότι έρχεται πόλεμος αλλά η Μίρα δεν θέλει να μείνει εκεί απαθής αλλά να πολεμήσει. Ένα upgrade Παιδί του Δάσους της λέει να μείνει με τον Μπράν. Δεν θα καθίσει για πάντα εκεί και θα την χρειαστεί μαζί του.
 

Πίσω στο μαύρο Κάστρο η προθεσμία λήγει και ο Θορν βάζει να σπάσουν την πόρτα. Η μοίρα όμως θέλει μια άλλη να ανοίξει κι ένας γίγαντας μαζί με Εντ, Τόρμουντ και Άγριους σώζουν τη κατάσταση. Οι κακοί μπαίνουν φυλακή και το σώμα του Τζον σώζεται για ακόμη μια φορά.
 

Στην πρωτεύουσα οι λαϊκοί γελούν με το ρεζίλεμα της Σέρσεϊ. Όμως τους ακούν και πουλάκια των Λάννιστερ κι όταν ο σχολιαστής μπαίνει σε ένα σοκάκι για την ανάγκη του ο Στρόνγκ του κάνει το κεφάλι κιμά στον τοίχο. Η Σέρσεϊ ετοιμάζεται για την κηδεία της Μυρσέλλα αλλά όταν φτάνει στην έξοδο ο βασιλιάς έχει διατάξει να μείνει στο Κόκκινο Φρούριο για την ασφάλεια της. Η μάχη αποφεύγεται και η Σέρσεϊ επιστρέφει στα δωμάτια της.

Ο πατέρας Τζέιμι και ο αδελφός Τόμμεν βρίσκονται στην κηδεία της Μυρσέλλα. Ο Τζέιμι τον προτρέπει να μιλήσει στην μητέρα του και να αφήσει τη δειλία κατά μέρος. Ο Τόμμεν μοιάζει αδύναμος και είναι. Ο κύριος Σπουργίτης συμμετέχει στην κηδεία, ο Τζέιμι στέλνει τον Τομμεν στην μάνα του και έχουν μια έντονη κουβέντα. Όταν ο Τζέιμι αναφέρει τις αμαρτίες του και τραβάει το σπαθί του ένα μάτσο σπουργίτια πετούν μέσα στην εκκλησία και τον αποτρέπουν. Ο Σπουργίτης τον απειλεί, δηλώνοντας πως καθένας τους είναι φτωχός χωρίς δύναμη αλλά μαζί μπορούν να ρίξουν μια αυτοκρατορία.

Στο Κόκκινο Φρούριο ο Τόμμεν επισκέπτεται την μητέρα του. Η καρδιά της Σέρσεϊ έχει σπάσει σίγουρα και η αντίδραση της το βροντοφωνάζει. Ο Τόμμεν ζητά συγχώρεση για τα λάθη του και μετά τη βοήθεια της. Τότε τον αγκαλιάζει.

Στο Μιρίν λατρεμένος Τύριον συζητά την κατάσταση με Βάρυς, Grey worm και Μισσαντέι. Μιλώντας για τα καμένα πλοία οι αφέντες έχουν ξαναπάρει το Γιουνκάι και την Άσπαπορ και οι δράκοι κάνουν νηστεία. Ο Τύριον όντας ο Τύριον ξέρει πολύ καλά την ιστορία και ότι με την αιχμαλωσία των δράκων δεν θα βγει άρκη. Έχει λοιπόν μια φαεινή και επικίνδυνη ιδέα να τους ελευθερώσει. Και αυτό κάνει. Στην επομένη σκηνή βρίσκεται απέναντι από τα θεριά, τους μιλά ήρεμα, ακόμη τολμά να τους χαϊδέψει. Οι δράκοι όντως έξυπνα ζώα δεν τον κάνουν μια χαψιά αλλά αφήνουν να τους βγάλει τις αλυσίδες. Φαντάζομαι ότι ο λόγος που δεν φεύγουν είναι η αδυναμία τους προς το παρόν. Ο Τύριον βγαίνει ζωντανός και ακόμη μια μεγάλη απόφαση γυρίζει θετικά.
 
 

Μένουμε στην ανατολή με Άρυα που δέχεται την προγραμματισμένη επίθεση της Waif για μερικά λεπτά και στη θέση της εμφανίζεται ο Τζάκεν. Η Άρυα περνά το τεστ και παίρνει το μάθημα της.

Στο Γουίντερφελ φτάνουν τα νέα για τη Σάνσα και μαζί η γέννηση του αγοριού της Γουάλντα. Τη στιγμή των ευχών και τελείως απροσδόκητα ο Ράμσεϊ σκοτώνει τον πατέρα του. Έχει ένα σχέδιο εκτός του να επιτεθεί στον Τζον και να ξαναπάρει πίσω τη Σάνσα και ο Καρσταρκ μοιάζει ενήμερος και αμέτοχος. Φυσικά και ο Ρους φιλούσε τα νώτα του αλλά ο Ράμσεϊ φέρθηκε πιο έξυπνα. Μετά τη σκηνή οδηγεί την Γουάλτα και βρέφος στα σκυλιά της κολάσεως και με ένα σφύριγμα την κάνουν κομμάτια.
 
 

Στα δάση του Βορρά η Μπριεν ενημερώνει τη Σάνσα για την αδερφή της. Το πέπλο της κακομεταχείρισης είναι εμφανή στο πρόσωπο της και η Σάνσα μετανιώνει που δεν την ακολούθησε νωρίτερα. Ο Θιον/Ρικ συνειδητοποιεί ότι τον περιμένει ο θάνατος μόλις μπει στο Μαύρο Κάστρο, ακόμη κι αν βοήθησε τη Σάνσα στο τέλος έχει πολλές αξιόποινες πράξεις. Οπότε αποφασίζει να κινηθεί στο σπίτι του και οι δυο τους αγκαλιάζονται μέσα σε κλάματα.

Στο σπίτι του Θίον πατέρας και κόρη συγκρούονται για τις ήττες και επιλογές τους. Όταν ο Balon φεύγει και ενώ βρίσκεται πάνω στις τρομακτικές αέριες γέφυρες τους εμφανίζεται μπροστά ο Euron!!! Γιουχουουουουου… Που μετά από σύντομο τσατ τον πετά από την γέφυρα. Ο Balon κηδεύεται σύμφωνα με τα έθιμα των Σιδερογέννητων και ένα kingsmoot πρόκειται να γίνει για το νέο άρχοντα των νησιών.
 

Πίσω στο Τοίχος η Μελ απογοητευμένη κοιτά τις φλόγες ενώ ο Ντάβος της λέει να μπιπ τους θεούς και να πιστέψει στον εαυτό της. Μέσα στο δωμάτιο πλένει τις πληγές του Τζόν, μουρμουρίζει διάφορα στα Βαλυριανά και ακουμπώντας τα χέρια της πάνω στο σώμα … δεν γίνεται τίποτα. Όλοι κοιτιούνται μεταξύ τους και φεύγουν απογοητευμένοι από το δωμάτιο. Ο γλυκούλης Ghost που κοιμάται καθ’ όλη τη διάρκεια αισθάνεται κάτι και βλέπουμε τον Τζον να παίρνει ξανά τις πρώτες ανάσες του. Και αναστάσιμες καμπάνες ηχούν στα αυτιά των φαν!

Το επεισόδιο λέγεται Home και έχει να κάνει με οικογένειες, το παλιό που φεύγει και το νέο που έρχεται σε διάφορες μορφές. Έχουμε οικογένεια Σταρκ από το παρελθόν σε ανέμελες στιγμές ευτυχίας με τον Μπραν ανάμεσα τους. Ενώ τα οράματα μπορούν να είναι ευχάριστα πρέπει να προσέχει μην χαθεί μέσα τους. Στον Βορρά επίσης είχαμε τον θάνατο του Ρους που ενώ το περίμενες μελλοντικά ήρθε πολύ γρήγορα στη σεζόν. Ο Ράμσεϊ είναι γιος του πατέρα του και φυσικά θα χρησιμοποιούσε την εμπειρία του για να κρατήσει τον βορρά και να βγάλει από τη μέση τους βασικούς ανταγωνιστές. Ο Ράμσεϊ εκτός από σαδιστής είναι και αδίστακτος.

Φυσικά την ανάσταση του Τζον αλλά και την όλη ιστορία τριγύρω της. Τον Ντάβος που αναπτερώνει τη Μελ, την προσπάθεια τους, την απογοήτευση όταν δεν γίνεται κάτι και τον γλυκούλη ανταρόλυκο που καταλαβαίνει την επιστροφή του. Χαίρομαι που η σειρά έσπρωξε το θέμα τόσο νωρίς ώστε να μην αναλωθούμε με την αναμονή αλλά να δώσουμε την απαραίτητη σημασία σε όλα τα άλλα σενάρια που μοιάζουν αρκετά ελπιδοφόρα.Τώρα μένει να δούμε πως θα γυρίσει ο Τζον. Αν θα ειναι αλλαγμένος ή θα υπάρξει μιας νέας μορφής ανάσταση.

Επιστροφή στο παιχνίδι των Γκρέυτζόϋ με Euron. Μια ακόμη οικογένεια που πετά το παλιό από μια ψηλή γέφυρα και φέρνει το δυναμικό καινούργιο στο προσκήνιο. Ο Euron έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο δηλώνοντας ότι είναι η καταιγίδα , η πρώτη και η τελευταία.

Στην ανατολή έχουμε την Άρυα που μαθαίνει το μάθημα της και μπαίνει ξανά στους Απρόσωπους Άνδρες. Η προπόνηση αποδίδει καρπούς. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της. Επίσης Τύριον θεός που εκτός από χιούμορ έρχεται δίπλα στους δράκους ως ελευθερωτής και καταφέρνει να τη βγάλει καθαρή.

Τέλος η μεταμέλεια του Τόμμεν αλλά και η σπασμένη καρδιά της Σέρσεϊ. Πρέπει να κρατήσει τη λογική της και έναν σκοπό να κρατηθεί.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.