Τι ανακαλύψαμε στο 3ο επεισόδιο της 6η σεζον Game of Thrones

To τρίτο επεισόδιο έχτισε σκηνικά για τις επόμενες εβδομάδες που έρχονται.

Εκτός από τα γεγονότα στον Πύργο της Χαράς, το παιχνίδι του Τύριον, το Σαμ με τη ναυτία του και την αποκάλυψη του Ρίκον στον Ράμσεϊ το επεισόδιο είχε κρυμμένα στοιχεία και παρελθόν όπως τον Σερ Άρθουν Ντέιν που είπε τα τελευταία λόγια του Μανς Ρέιντερ.

Επιβεβαιώθηκε η δίκη της Σέρσεϊ (Cleganebowl;;;)
Η Σέρσεϊ ανέφερε ουσιαστικά τον Γκρέγκορ ως υπερασπιστή της ενάντια στην Πίστη στην δίκη που αναμένεται και ο Σπουργίτης τόνισε στον Τόμμεν ότι δεν ολοκληρώθηκε η «τιμωρία» της μητέρας του. Δίκη δια μονομαχίας λοιπόν και περιμένουμε το Cleganebowl.

Η Μελισάντρα μίλησε για Αζόρ Αχάι.
Οι προφητείες των Αζόρ Αχάι και του Πρίγκιπα που είχε υποσχεθεί ενώνονται στο πρόσωπο του Τζον. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Η Μελ θέλει τον Τζον να πάρει τη θέση του Αχάι μετά τον θάνατο του Στάννις και παρερμήνευση της προφητείας.

Τα λόγια του Τάιγουιν.
Ο Τόμμεν απαιτεί να επιτραπεί στη Σέρσεϊ επίσκεψη στη νεκρή Μυρσέλλα και τα λόγια του «Είμαι ο βασιλιάς» θυμίζουν τη συμβουλή του παππού Τάιγουιν. Όταν ο Τζόφρυ φώναζε πως είναι ο βασιλιάς ο Τάιγουιν μετά το θάνατο του συμβούλεψε τον Τόμμεν πως όταν κάποιος φωνάζει ότι είναι ο βασιλιάς δεν είναι αληθινός βασιλιάς. Και όλοι ξέρουμε το τέλος του Τζόφρυ.

Το παιχνίδι του Τύριον
Αμηχανία και καλές προθέσεις από τον Τύριον στο επεισόδιο αλλά δεν κατάφερε να σπάσει τον πάγο. Το παιχνίδι με το ποτό όπου ο Τύριον υποστηρίζει ότι το εφηύρε παίχτηκε ξανά με τους Μπρόν και Σάε.

Οι μανδύες της Βασιλικής Φρουράς
Μπορεί να ήταν πεταμένοι στα βράχια του Πύργου αλλά τους εντοπίσαμε. Εκτός από το έμβλημα των Ταργκάρυεν πάνω στην πανοπλία τα λόγια του Νεντ καθοδηγούν όσους δεν ξέρουν την ταυτότητα των δύο αντρών. Είναι μέλη της Βασιλικής Φρουράς του Αίρυς ΙΙ Ταργκάρυεν που έκανε καριέρα ως ο Τρελός Βασιλιάς. Γενικά τους εντοπίζεις εύκολα από τους λευκούς μανδύες που φορούν και στο επεισόδιο βρισκόταν πίσω τους. Άλλωστε όπως είπε και ο Μπρον πανοπλίες και μανδύες σε κάνουν πιο αργό στη μάχη.

Το δέντρο Weirwood
Μπορεί να πήρε το μάθημα της και να εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία της αλλά ακόμη και τυφλή η Άρυα παραμένει Άρυα μέσα της. Στέκεται κάτω από το πρόσωπο ενός δέντρου weirwood και αναπτερώνει τις ελπίδες πως μια μέρα θα πάρει την Βελόνα και μαζί την εκδίκηση της.

Το σπαθί του Νεντ
Αν και ο Σερ Άρθουρ Ντέιν δεν κρατούσε το πασίγνωστο σπαθί του θυμηθείτε τα λόγια του Τζέιμι στην Μπριεν «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μερικοί ιππότες νοιώθουν την ανάγκη να κουβαλούν δύο σπαθιά» κι επίσης ότι ο Ντέιν έχρισε ιππότη τον Τζέιμι. Πέραν αυτού το σπαθί που κρατά ο Νέντ είναι το ίδιο που έχει όταν ξεκινά με τον Ρόμπερ για το Κίνγκς Λάντινγκ για να γίνει Χέρι του Βασιλιά. Προφανώς ο Πάγος εμφανιζόταν σε ειδικές περιπτώσεις.

Πύργος της Χαράς
Αν και στον Πύργο δεν ήταν τρία άτομα όπως λέει η ιστορία, είχαμε την χαρά έστω και λίγο να δούμε τους Gerold Hightower και Άρθουρ Ντέιν. Όταν ο Τζόφρυ διαβάζει το Λευκό Βιβλίο που αναφέρει τα μέλη της Βασιλικής Φρουράς βλέπουμε τις σελίδες των Χαϊτάουερ και Ντέιν όπου γράφεται και ο θάνατος τους. Εκεί διαβάζουμε και την αναφορά του Όσγουελ του τρίτου μέλους που στέκονταν στο Πύργο. Λέτε να βρίσκεται μέσα ή να τον έκοψε τελείως η παραγωγή;
πηγη
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.