Περίληψη 4ου επεισοδίου - 6η σεζόν

Καλώς τα αγαπημένα μου αρχοντόπουλα!

Τέταρτο υπέροχο επεισόδιο στη σειρά με καλό φινάλε, αστείες στιγμές και φυσικά θάνατο. Στο τέλος της περίληψης υπάρχει η ανάλυση των κρίσιμων σημείων αν ξέρετε το επεισόδιο απ΄ έξω κι ανακατωτά! :-P

Η σεζον μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει την αναμονή και τα πολλά λεφτά που πέφτουν. Φίλοι Ντάνυ και Σταρκ πήραν γερή δόση ικανοποίησης με την συγκινητική συνάντηση Σάνσα και Τζον, το κερασάκι του γράμματος Ράμσεϊ και την ετοιμασία της μάχης των μπάσταρδων. Οι Άγριοι θα ακολουθήσουν τον Τζον και φαίνεται πως οι υπόλοιποι θα ξαμοληθούν για συμμάχους σε βορρά και όχι μόνο… Η Ντάνυ καίει τους πάντες βγαίνοντας για δεύτερη φορά από τις φλόγες και φέρνοντας μας πίσω στην πρώτη σεζον κερδίζει ένα κατά πολύ μεγαλύτερο Καλασάρ ολομόναχη. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο επεισόδιο.

Στο Μαύρο Κάστρο ο Τζον έπιασε κότσο τα μαλλιά και ετοιμάζεται να πάει το σπαθί του και να την κάνει κάπου Νότια για ζέστη. Μάταια ο Εντ του επισημαίνει τους Walkers και πάνω στην ώρα ανοίγει η πύλη μπαίνοντας Σάνσα και ακολουθία. Στην συγκινητική στιγμή που ακολουθεί ο Τζον αγκαλιάζεται με την αδερφή του που έχει να δει από την πρώτη σεζόν! Πεθαίνω με βλέμμα Τόρμουντ! Μέσα στο δωμάτιο τα δύο αδέρφια αναπολούν ευχάριστες στιγμές του παρελθόντος όταν η Σάνσα επισημαίνει πως πρέπει να πάρουν το Γουίντερφελ πίσω. Ο Τζον έχει κουραστεί από τις μάχες αλλά η μικρή αδερφή είναι αποφασισμένη.
 

Έξω από το δωμάτιο ο Ντάβος μιλά με Μελ η οποία θα ακολουθήσει τον Τζον ως το νέο Πρίγκιπα. Η κουβέντα φτάνει στον Στάννις και απαιτεί να μάθει τι έγινε ακριβώς και με την Σιρίν. Τα μισόλογα της Μελ διακόπτονται από την επέμβαση της Μπριεν που αποκαλύπτει ότι αυτή τον εκτέλεσε ως δικαίωση για το θάνατο του Ρένλυ.

Στην Κοιλάδα ο Ρόμπιν προσπαθεί άδικα να πετύχει το στόχο όταν φτάνει ο θείος Μικροδάχτυλος με δώρο ένα γεράκι. Ο Άρχοντας Ρόις τον κατονομάζει ως προδότη και ο Μικροδάχτυλος γυρίζει το παιχνίδι υποστηρίζοντας ότι έπεσαν σε ενέδρα και έτσι η Σάνσα χάθηκε από τα χέρια του. Ρίχνοντας ευθύνες στον Ρόις πετά το μπαλάκι στον Ρόμπιν που ξέρουμε ότι η μόνη του χαρά είναι βλέπει άτομα να «πετούν». Ο Μικροδάχτυλος σώζει τη ζωή του Ρόις και οδηγεί τον Ρόμπιν στο να δώσει διαταγή ώστε να μαζευτούν ιππότες για να σώσουν τη Σάνσα.
 

Στο Μιρίν ο Τύριον καλεί αφέντες από τις πόλεις προσπαθώντας να πετύχει μια διπλωματική συμφωνία ώστε να σταματήσει η υποστήριξη στους Υιούς. Παρά τις αντιρρήσεις των Grey Worm και Μισαντέι καταφέρνει συμφωνία στο όνομα της Ντάνυ, δίνοντας τους επτά χρόνια μέχρι να σταματήσουν τελείως τα σκλαβοπάζαρα και αποζημίωση για τυχόν απώλειες συν τρεις σκλάβες για να χαριεντιστούν. Σε συνάντηση με τους πρώην σκλάβους του Μιρίν η Μισαντέι χρησιμοποιεί τα λόγια του Τύριον στηρίζοντας την απόφαση. Αν και οι δύο τους έχουν προβληθεί από την κίνηση τον στηρίζουν αλλά ταυτόχρονα τον προειδοποιούν για την προδοσία που τον περιμένει από τους Αφέντες.
 
 

Έξω από την Βάες Ντόθρακ ο Ντάριο ανακαλύπτει το σημάδι οστρακιάς του Τζόρα και ετοιμάζουν σχέδιο για την διάσωση της Ντάνυ. Μπαίνοντας στην πόλη έρχονται αντιμέτωποι με δυο Ντοθράκι και ο Ντάριο σώζει τον Τζόρα φέρνοντας ευτυχώς μαζί το στιλέτο του. Φτάνοντας έξω από το ναό εντοπίζουν τη Ντάνυ που θέλει να πάρει καθαρό αέρα και ενώ όλα δείχνουν πως θα την φυγαδεύσουν η Λιλίκα έχει άλλα σχέδια και ζητά την βοήθεια τους.
 
 

Στα μπουντρούμια της πρωτεύουσας η Μάρτζορυ οδηγείται μπροστά στον Σπουργίτη που την προειδοποιεί ώστε να μείνει μακριά από τα πλούτη και την αμαρτία εξιστορώντας το παρελθόν του και την συμπάθεια για τους φτωχούς μέχρι που αποφάσισε να τους βοηθήσει. Στη συνέχεια την οδηγεί στον Λόρας που είναι τσακισμένος από τα «βασανιστήρια» και απρόθυμος σε οποιαδήποτε κίνηση ζητώντας της να τον βοηθήσει. Η Μαριωρή είναι δυνατή και αντιλαμβάνεται το παιχνίδι του Σπουργίτη αλλά δεν θα βρει τον Λόρας σύμμαχο.

Στο δωμάτιο του Τόμμεν ο Παισέλ δίνει μαθήματα την ώρα που μπαίνει η Σέρσεϊ. Ο Τόμμεν είναι φοβισμένος από τις πράξεις του Σπουργίτη και αναφέρει στην μητέρα του τα σχέδια του, που προφανώς ο Σπουργίτης ήθελε να αναφερθούν. Τα νέα πάνε από την Σέρσεϊ στο Μικρό Συμβούλιο και στους θείο Κέβαν και Ολλένα. Η δίκη της Σέρσεϊ έρχεται και πριν από αυτό η ταπείνωση της Μάρτζορυ. Φυσικά κάτι τέτοιο βρίσκει τους πάντες αντίθετους και στηριζόμενοι στο γεγονός αλλά και στον Λάνσελ τα αδέρφια Λάννιστερ έχουν σχέδιο να κατατροπώσουν τον Σπουργίτη χρησιμοποιώντας τον στρατό των Ταϊρέλ. Ζητούν από τον θείο Κέβαν να κάνει στην άκρη και της Ολλένα ώστε να βγει από τη μέση το παπαδαριό. Αν το σχέδιο αποτύχει θα έρθει εμφύλιος πόλεμος στην πρωτεύουσα και θάνατος.
 

Ο Ρικ φτάνει σπίτι και αντιμετωπίζει την οργισμένη αδερφή. Τονίζει ότι δεν θέλει τον θρόνο και προσφέρει την βοήθεια του.

Στο Γουίντερφελ η Όσα παρουσιάζεται μπροστά στον Ράμσεϊ ως προδότρια του Ρίκον και προσπαθώντας να τον ξελογιάσει. Δυστυχώς πριν πιάσει το μαχαίρι ο Ράμσεϊ την καρφώνει στο λαιμό, γνωρίζοντας από την αρχή ποια είναι και τις προθέσεις της. Φυσικά.

Πίσω στο Μαύρο Κάστρο φτάνει το απειλητικό γράμμα του Ράμσεϊ. Ενημερώνει για τον Ρίκον και απαιτεί την επιστροφή της Σάνσα, απειλώντας να σκοτώσει τους Άγριους, να βασανίσει και σκοτώσει τον Ρίκον και να βιάσει τη Σάνσα. Το γράμμα, το άγγιγμα και τα λόγια της Σάνσα αλλάζουν τη γνώμη του Τζον ο οποίος αποφασίζει να πάρει πίσω το Γουίντερφελ. Ο Τόρμουν όταν σταματά να γλυκοκοιτάζει την Μπριεν (έκλαψα) προειδοποιεί για το μικρό αριθμό μαχητών στους Άγριους και η Σάνσα τονίζει πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θέση του ως γιο του Νεντ για να ενώσουν τους πιστούς οίκους του Βορρά.

Πίσω στην Ντοθρακ οι Καλ έχουν μαζευτεί συζητώντας το θάνατο του Άγκο. Επόμενο θέμα είναι η κατάσταση της Ντάνυ. Η Λιλίκα τους κατηγορεί ως ανίκανους να οδηγήσουν τους Ντοθράκι λόγω έλλειψης φιλοδοξιών. Αρχίζει σταδιακά να πετά τις φωτιές κάτω καίγοντας το ναό και τους ίδιους. Το πλήθος που συγκεντρώνεται γύρω από το ναό βλέπει κατάπληκτο τη Ντάνυ να ξεπροβάλει γυμνή κι αλώβητη μέσα από τις φλόγες και όλοι, ακόμη κι ο Ντάριο, υποκλίνονται μπροστά της.
 

Το επεισόδιο Home είχε να κάνει με οικογένειες κι αυτό με αδέρφια. Θίον/Ρικ - Γιάρα, Σανσουλίνι - Τζον και Μαριωρή - Λόρας.

Γυρίζουμε λοιπόν πίσω στην πρώτη σεζόν όπου η Ντάνυ ξαναβγαίνει σώα μέσα από τις φλόγες παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θεότητα. Ρίχνοντας κάτω τις φωτιές κερδίζει σταδιακά εμπιστοσύνη στον εαυτό της και αυτό το μικρό άοπλο κορίτσι βγάζει από τη μέση τους δυνατότερους Καλ ολομόναχη χωρίς την βοήθεια των δράκων. Αν και ο Μαρτιν έχει πει πως η Ντάνυ δεν είναι άκαυστη και η φορά που γεννήθηκαν οι δράκοι ήταν μοναδικό γεγονός που πέτυχε λόγω μαγείας, η παραγωγή επέλεξε σωστά κατ’ εμέ να δείξει τη Ντάνυ για δεύτερη φορά άκαυστη και δυνατή. Ήταν ίσως ο πιο σωστός τρόπος να βγει από τη δύσκολη θέση και να προσθέσει στη δύναμη της ένα τεράστιο Καλασάρ. Τώρα μένει να δούμε τι ετοιμάζει, αν θα επιστρέψει πίσω στο Μιρίν, πως θα περάσει την θάλασσα με καμένο στόλο, τι επίπτωση θα έχει η απόφαση του Τύριον και γενικά την ιστορία αποκτά πάλι ενδιαφέρον. Ωραία προσθήκη στη σκηνή η παρουσία του Ντάριο που δεν είχε ξαναζήσει τις δυνατότητες της Καλίσι τελικά προσκυνώντας την αποσβολωμένος μαζί με αυτή τη φορά τους πολλούς περισσότερους Ντοθράκι.

Η συνάντηση Τζον – Σάνσα είναι επίσης ένα συναρπαστικό γεγονός που σίγουρα συγκίνησε πολλούς φαν. Μια δυνατή στιγμή για το δεσμό της οικογένειας. Έχουν περάσει πάρα πολλά και αν στο παρελθόν δεν ήταν δεμένοι τώρα βλέπουν στο πρόσωπο του άλλου την ελπίδα και φυσικά την αίσθηση οικογένειας που είχαν να βιώσουν αρκετό καιρό. Ο Τζον δεν είναι έτοιμος αρχικά να επιστρέψει στην βία και στις μάχες έχοντας περάσει όλο τον καιρό παλεύοντας εσωτερικά αλλά και σε ουσιαστικές μάχες καταλήγοντας στον θάνατο του, στην προδοσία και στην απογοήτευση. Η Σάνσα όμως συν το γράμμα του Ράμσεϊ για τον Ρίκον, δλδ η οικογένεια, είναι αυτό που τον βάζει πάλι ξανά στο παιχνίδι.

Τα νύχια των Λάννιστερ βγαίνουν για ακόμη μια φορά. Σίγουρα ο Σπουργίτης δεν περίμενε να κρατήσει το στόμα του κλειστό ο Τόμμεν και κάτι ετοιμάζει. Οι Ταϊρέλ θα φέρουν στρατό, ο θείος Κέβαν θα κάνει στην άκρη ως Χέρι, ένα σχέδιο εξόντωσης παίρνει μπρος και μυρίζει εμφύλιος πόλεμος. Η Μάρτζορυ είναι έξυπνη και καταλαβαίνει το παιχνίδι που της παίζει, προσπαθεί να εμψυχώσει τον Λόρας μάταια και καταλαβαίνει πως πρέπει να τον βοηθήσει. Ο Λόρας είναι σίγουρα σπασμένος και θέλει απλά να φύγει από την κατάσταση.

Ο Τύριον προσπαθεί να βρει διπλωματική λύση τονίζοντας ότι η σκλαβιά αλλά και ο πόλεμος είναι άσχημα αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις και τα δύο με τη μία. Χρησιμοποιεί λοιπόν μια ανοχή επτά χρόνων στην σκλαβιά για να δελεάσει τους Αφέντες και να φέρει ειρήνη στο Μιρίν κόβοντας την παροχή βοήθειας στους Υιούς. Η όλη κίνηση είναι προσβλητική προς τους Μισαντέι και Grey Worm που έχουν ζήσει τη σκλαβιά στο πετσί τους και ενώ τον στηρίζουν το κάνουν με καχυποψία.

Ο Μικροδάχτυλος στο παιχνίδι ξανά! Είναι απόλαυση να βλέπεις τον Μπέιλις επί τις οθόνης να γυρίζει καταστάσεις προς όφελος του μέσα σε δευτερόλεπτα. Τώρα που τα σχέδια του με τη Σάνσα «απέτυχαν» θέλει να την πάρει πίσω, σίγουρα ως το διαπραγματευτικό χαρτί του Βορρά. Αναμένω με ανυπομονησία την συνάντηση τους και το αποτέλεσμα της.

Ακόμη γελάω με Τόρμουντ!

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.