Ρίκον : Είναι ασφαλής ή όχι στα χέρια του Ράμσεϊ;

Κι εδώ μπλέκεται το σύμπαν!

Η νέα ανατροπή του GoT όπου Ρίκον και Όσσα παρουσιάζονται μπροστά στον Ράμσεϊ ως δώρο σήκωσε αυτόματα πολλές συζητήσεις.

Θα αναφερθώ στα βιβλία οπότε σπόιλερ! Στην τρίτη σεζόν είδαμε τελευταία τον Ρίκον μαζί με την Όσσα να ψάχνουν καταφύγιο και να οδεύουν προς τους Άμπερ. Στα βιβλία όμως ο Smaljon, που είδαμε να προσφέρει τον Ρίκον ως δώρο, πέθανε στον Κόκκινο Γάμο και μάλιστα έπεσε μπροστά από τον Ρόμπ Στάρκ για να τον προστατέψει. Μήπως λοιπόν αυτό μας προϊδεάζει πως ο Smaljon δεν είναι προδότης αλλά ετοιμάζει κάτι; Αλλά και πάλι βλέπουμε GoT οπότε οι αλλαγές είναι αναμενόμενες. Όπως και να έχει ο Ρίκον είναι δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί.

Οι κυρίαρχες εκδοχές είναι:

Ο Άμπερ δίνει όντως τον Ρίκον ως δώρο και σκοτώνει τον ανταρόλυκο ως απόδειξη της καταγωγής του. Έχει κουραστεί από την ιστορία των Άγριων που εισβάλουν στα εδάφη του και με τον πιστό στους Σταρκ πατέρα του εκτός πλάνου ζητά βοήθεια και συνεργασία από τον Ράμσεϊ ως ίσο χωρίς να δηλώσει υποταγή. Άλλωστε υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Ρίκον να επέτρεπε τον σκοτωμό του ανταρόλυκου; Άρα ο Ρίκον θα τα βρει τραγικά σκούρα.

Η άλλη εκδοχή θέλει τον ανταρόλυκο ως απλό λύκο (δεν το πιστεύω πως ο Ράμσεϊ θα ξεγελιόνταν τόσο εύκολα) και τον Ρίκοκ δούρειο ίππο των Άμπερ ώστε να εισβάλουν στο Γουίντερφελ και να κατατροπώσουν τον Ράμσεϊ την κατάλληλη στιγμή. Είναι μια επικίνδυνη ιδέα που στηρίζεται εκτός από το κεφάλι του λύκου και στην συμπεριφορά του Smaljon προς τον Ράσμεϊ.Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.