Ο Πόλεμος μεταξύ των Παιδιών του Δάσους και των Πρώτων Ανθρώπων


Την προηγούμενη εβδομάδα στο 5ο επεισόδιο "The Door" μάθαμε μέσω του οράματος του Bran ότι τα Children of the Forest ήταν υπεύθυνα για την δημιουργία των White Walkers.

 Όταν ο Bran ξυπνάει απο το όραμα και απευθύνεται στην Leaf η ίδια του απαντάει το εξής: " Ήμασταν σε πόλεμο. Μας κατέσφαζαν. Τα ιερά μας δέντρα κοβόντουσαν. Έπρεπε να αμυνθούμε απο εσάς απο τους ανθρώπους." Η διαμάχη που αναφέρει η Leaf είναι αυτή μεταξύ του είδους της, δηλαδή των Children of the Forest και των First Men. Ας αναλύσουμε λίγο αυτόν τον πόλεμο μεταξύ των δύο και τις συνθήκες που οδήγησαν στην ανακωχή τους ή όπως είναι γνωστή στα βιβλία "The Pact".

Σύμφωνα με τον World of Ice and Fire οι Πρώτοι Άνθρωποι αποβιβάστηκαν στις ακτές του Dorne 8.000-12.000 χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς. Πριν την άφιξη τους τα Παιδιά του Δάσους και οι Γίγαντες ήταν οι μόνοι κάτοικοι του Westeros και τα μόνα είδη σε αυτό. Όταν εγκαταστάθηκαν έκαναν χρήση των πόρων τους και άρχισαν να καλλιεργούν την γη και να αναγείρουν χωριά. Στην διαδικασία αυτή έκοβαν δέντρα για ξυλεία, αλλά συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκαλισμένα πρόσωπα πάνω τους τα λεγόμενα weiwoods τα οποία ήταν ιερά για τα Παιδιά. Βλέποντας αυτήν την πράξη τα Παιδιά του Δάσους δεν είχαν άλλη επιλογή και επιτέθηκαν στους ανθρώπους.


Τα Παιδιά πολεμούσαν με τόξα, φτιάχνοντας παγίδες και οι greenseers ( τύπου μάγοι ) τους χρησιμοποιούσαν μαγεία για να ελέγξουν ζώα ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό τους όπως αρκούδες, λύκους μέχρι και μαμούθ. Τα Παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν πολεμώντας άγρια αλλά οι Άνθρωποι ήταν πιο πολλοί, πιο δυνατοί σωματικά και είχαν μπρούτζινα όπλα. Ο πόλεμος κράτησε για γενιές ολόκληρες μέχρι που τα Παιδιά κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να νικήσουν και οι Άνθρωποι απο την άλλη είχαν κουραστεί απο τις συνεχείς διαμάχες και ήθελαν ειρήνη.

Αρχηγοί και ήρωες και απο τις δύο πλευρές συναντήθηκαν στο Νησί των Προσώπων ( Isle of Faces ) που βρισκόταν στο God's Eye για να κάνουν την συνθήκη-The Pact. Τα Παιδιά συμφώνησαν να αφήσουν το Westeros στα χέρια των ανθρώπων εκτός απο τα δάση, στα οποία θα κατοικούσαν. Με την σειρά τους οι Άνθρωποι υποσχέθηκαν οτι θα σταματούσαν να κόβουν τα weirwoods και μάλιστα άρχισαν να τα υιοθετούν ως ιερά σαν τα Παιδιά. Επίσης όλα τα weirwoods στην περιοχή που έγινε η συνθήκη σκαλίστηκαν ώστε να μπορούν οι θεοί να δουν την πραγματοποιήση της συνθήκης.

Όταν έγινε η συνθήκη η Dawn Age ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε η εποχή των ηρωών ( Age of Heroes ). Η ειρήνη κράτησε για 4.000 χρόνια μέχρι που έφτασε The Long Night και οι White Walkers μαζί της. Τα Παιδιά του Δάσους και οι άθρωποι για άλλη μια φορά πολέμησαν αλλά αυτήν την φορά ως σύμμαχοι. Πολέμησαν μαζί στο Battle of the Dawn και κατάφεραν να διώξουν τους White Walkers πίσω στο Lands of Always Winter.

Μέχρι στιγμής στο Song of Ice and Fire δεν έχει γίνει αναφορά για την προέλευση των White Walkers. Μπορεί στο αναμενόμενο βιβλίο Winds of Winter να αποκαλυφθεί αν όντως τα Παιδιά του Δάσους έβαλαν το χεράκι τους στην δημιουργία αυτών. Ανεξάρτητα όλων αυτών θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν τα Παιδιά του Δάσους θα συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στην σειρά και αν ναι πως θα βοηθήσουν στον πόλεμο που πλησιάζει.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.