Συνεχίζεται η μάχη του Game of Thrones κατά της πειρατείας!


Αν έχετε σκοπό να «κατεβάσετε» το τρίτο επεισόδιο του Game of Thrones που προβλήθηκε πριν λίγες μέρες, μπορεί να δυσκολευτείτε να το βρείτε.

Κι αυτό γιατί η εταιρεία παραγωγής, HBO, κάνει οτι περνάει από το χέρι της κάθε φορά για να εμποδίσει τα torrent sites να το διαθέσουν στο κοινό τους. Αν και οι τηλεοπτικές συνδρομές έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, μόνο τις πρώτες 12 ώρες μετά την προβολή του, το τρίτο επεισόδιο κατέβηκε πάνω από 10 εκατ. φορές. Έτσι, η σειρά παραμένει η πιο «πολυκατεβασμένη» της τελευταίας τετραετίας!

Αντιμέτωπη με τους πειρατές, η HBO συνέπραξε με την εταιρίας «αντιπειρατείας» IP Echelon, ώστε να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. H αρχή έγινε με την αποστολή χιλιάδων επιστολών στους server που παρέχουν ίντερνετ στα torrent sites. Όπως έκανε γνωστό το site Torrent Freak, σε αυτό γίνεται προειδοποίηση οτι ο ιδιοκτήτης ενός IP διαμοιράζει υλικό που δεν του ανήκει παρανόμως και έκκληση για να σταματήσει.

Επειδή η συγκεκριμένη τακτική δεν έπιασε τόπο, η HBO αποφάσισε να στείλει «απειλητικά» mail στα συγκεκριμένα sites, αναφέροντας οτι θα κάνει οτι μπορεί για να τους κλείσει αν συνεχίζουν να εκθέτουν το υλικό της. Παραδόξως, αυτή η μέθοδος είχε αποτέλεσμα, αφού sites όπως τα KickassTorrents και Torrentz δεν αγνόησαν την προειδοποίηση και υπό τον φόβο της έναρξης «πολέμου» από την HBO αφαίρεσαν πολλά links.

Αυτή είναι μία μικρή νίκη του Game of Thrones κόντρα στην πειρατεία, που όμως έχει να κάνει πολλά βήματα ακόμα για να την εξαλείψει, κάτι που στις μέρες του ελεύθερου ίντερνετ μοιάζει σχεδόν αδύνατο.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.