Ο George R.R Martin εξηγεί γιατί σκοτώνει όλους τους πρωταγωνιστές του Game of Thrones!


Ο George RR Martin, συγγραφέας του Game of Thrones, αποτελεί φαινόμενο από μόνος του. Η επική σειρά βιβλίων του μοσχοπουλά και έχει εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον πλανήτη, ενώ η αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά είναι μια από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών.

Ως εκ τούτου, είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο το γεγονός ότι οι φανατικοί οπαδοί αναμένουν εναγωνίως να ολοκληρώσει τη συγγραφή του νέου βιβλίου και ενώ η αντίστοιχη έκτη σεζόν της σειράς είναι ήδη στον τηλεοπτικό «αέρα».

Ωστόσο, οι φανατικοί οπαδοί του έχουν και ένα παράπονο: «εμμονή» του συγγραφέα να σκοτώνει τους πρωταγωνιστές του έχει μπει πολλές φορές στο… στόχαστρο των φαν, με χιλιάδες να παραπονιούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εξέλιξη της πλοκής.


Σε συνέντευξή του στο περιοδικό επιστημονικής φαντασίας «Galaxy’s Edge», ο ίδιος ο συγγραφέας απαντά στο ερώτημα γιατί σκοτώνει τους αγαπημένους πρωταγωνιστές των βιβλίων του.

«Ένας συγγραφέας, ακόμα και ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, έχει την υποχρέωση να λέει την αλήθεια –και η αλήθεια είναι, όπως λέμε στο Game of Thrones, ότι όλοι οι άντρες πρέπει να πεθάνουν» δήλωσε ο R.R. Martin, που παράλληλα έστρεψε τα «πυρά» του στα βιβλία στα οποία σκοτώνονται μόνο οι δευτερεύοντες χαρακτήρες. «Είναι απάτη» είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Όλοι έχουμε διαβάσει αυτή την ιστορία ένα εκατομμύριο φορές, όταν δηλαδή μια ομάδα ηρώων ξεκινάει μια νέα περιπέτεια. Όταν ο ήρωας και ο καλύτερός του φίλος και η κοπέλα του βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που κάνουν την τρίχα σου να σηκώνεται και δεν πεθαίνει κανένας. Οι μόνοι που σκοτώνονται είναι οι δευτερεύοντες [σ.σ. χαρακτήρες]. Αυτό είναι απάτη. Δεν γίνεται έτσι. Στην πραγματική ζωή πηγαίνουν στη μάχη και σκοτώνεται ο καλύτερός τους φίλος ή τραυματίζονται σοβαρά. Χάνουν το πόδι τους ή σκοτώνονται απρόσμενα».

Ο συγγραφέας στάθηκε και στην ανάγκη να υπάρχει ειλικρίνεια με τους αναγνώστες, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον θάνατο.

«Ιδιαίτερα όταν αφηγείσαι μια ιστορία για τον πόλεμο ή κάποια μάχη. Μόλις έχεις αποδεχτεί ότι ο θάνατος είναι κομμάτι της ιστορίας σου, τότε πρέπει να είσαι ειλικρινής. Και να δείξεις ότι μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Δεν μπορείς να ζήσεις για πάντα μόνο και μόνο επειδή είσαι το χαριτωμένο παιδάκι ή ο καλύτερος φίλος του πρωταγωνιστή ή και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Μερικές φορές οι ήρωες πεθαίνουν, ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στα βιβλία μου» είπε ο George RR Martin.

Αυτό, όμως, του κοστίζει. «Αγαπώ όλους τους χαρακτήρες μου και μου είναι πάντα δύσκολο να τους σκοτώσω. Ξέρω, όμως, ότι πρέπει να γίνει. Σκέφτομαι ότι δεν τους σκοτώνω εγώ αλλά οι άλλοι χαρακτήρες. Έτσι, δεν αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.