Ο Jeremy Podeswa μίλησε για την σκηνοθεσία του στα 2 πρώτα επεισόδια της 6ης σεζόν του Game of Thrones!


Το Game of Thrones επέστρεψε αυτή τη σεζόν πολύ δυναμικά, και τώρα που τα δύο πρώτα επεισόδια τελείωσαν, ο σκηνοθέτης Jeremy Podeswa μίλησε για κάποιες από τις σκηνές, κυρίως αυτές στο Τείχος.

Μιλώντας με το Hollywood Reporter, ο Podeswa μίλησε για την εμπειρία της διατήρησης κρυφής της ανάστασης του Jon Snow  "άνευ προηγουμένου".

Ο Podeswa δεν έφερε πίσω μόνο τον Jon Snow, αλλά αναγκάστηκε να αναστήσει και το Winterfell από το παρελθόν με τα flashback του Bran.. Είπε ότι η διάκριση μεταξύ των δύο ήταν ακόμα πιο έντονη από ό, τι φαίνεται στην τηλεόραση, λόγω του χρονοδιαγράμματος, που ουσιαστικά γυρίστηκε το "χθες" και το "σήμερα" στο Winterfell." "Ήταν μια πρόκληση για την παραγωγή να τα καταφέρει, πηγαίνοντας πίσω σε αυτό το χρονικό διάστημα, back-to-back. Ήταν πολύ ενδιαφέρον που το ζήσαμε όλοι" όπως είπε ο σκηνοθέτης.


Σχετικά με το θέμα του "σημερινού" Winterfell, ρωτήθηκε για την σκηνή θανάτου της Fat Walda Frey και του μωρού της, καθώς και για τους φανς που πιστεύουν ότι η σκηνή ήταν περιττή. Ο Podeswa μας υπενθυμίζει ότι έπρεπε να ακολουθήσει το σενάριο και προσπάθησε πολύ σκληρά να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να την συμπαθήσουμε. "Δεν το κάναμε για να προσφέρουμε καθαρή ψυχαγωγία. Τα πράγματα ήταν φρικτά και τρομακτικά", όπως είπε.

Για τον ίδιο, αυτή η σκηνή δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο μια άλλη σκηνή θανάτου: του Balon Greyjoy, ο οποίος πέθανε από τα χέρια του νεότερου αδελφού του Euron. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρησιμοποιεί τα βιβλία, αλλά εμπιστεύεται το σενάριο. "Η φυσική εμπειρία των γυρισμάτων στη  σκηνή του θανάτου του Balon ήταν δύσκολο για όλους.""Κάναμε γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους στη Βόρεια Ιρλανδία. Είχε πολύ κρύο. Η βροχή ήταν πολύ δύσκολη για τους ηθοποιούς. Η γέφυρα ήταν πάντα σε κίνηση. Υπήρχε τόσο πολύ άνεμος. Τα στοιχεία που είδατε στην σειρά που φαίνονται τόσο ακραία, ήταν πραγματικά. Οι ηθοποιοί έπρεπε πραγματικά να ασχοληθούν με τον άνεμο, το κούνημα της γέφυρας, και τη βροχή. Ήταν πολύ δύσκολη σκηνή για τους ηθοποιούς, αλλά έκαναν φανταστική δουλειά."

Ακόμα ο Podeswa αναφέρθηκε σε μία ακόμη σκηνή: τον Tyrion και την απελευθέρωση των δράκων.

"Αγάπησα τα γυρίσματα σε αυτή τη σκηνή, και μου άρεσε εξ ολοκλήρου η ομιλία του Peter Dinklage. Είχε πολύ ενδιαφέρον. Αυτό η σκηνή στο σενάριο ήταν συναισθηματική, και όμορφη, αλλά πραγματικά απογειώθηκε από την απόδοση του Peter. Είναι μεγάλος ηθοποιός και έκανε την σκηνή να είναι μοναδική και ιδιαίτερη. Γνωρίζαμε ότι ήταν μια μεγάλη στιγμή για αυτόν να κατάφερνε να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα με τους δράκους, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Τα κατάφερε όμως μια χαρά. Μόλις ξεκινήσαμε τα γυρίσματα, αισθανθήκαμε ότι αυτή η σκηνή θα ήταν υπέροχη."

Τέλος αναφέρθηκε στην συνείδηση του ​​Jon Snow και αν υπήρχε μέσα στον ανταρόλυκο, τον Ghost, και ότι αυτό έπαιξε ρόλο το πώς η Melisandre ήταν σε θέση να τον φέρει πίσω. Ο Podeswa δεν επιβεβαίωσε αυτή τη θεωρία, αλλά δεν το αρνήθηκε κιόλας.

"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. (Γέλια.) Θα ήθελα να πω, αλλά θα αποκαλυφθούν όλα. Καλύτερα να το αφήσουμε στους φανς να το ανακαλύψουν."

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.