Περίληψη 10ου επεισοδίου - 6η σεζόν

Ο λευκός βασιλιάς και οι μαύρες βασίλισσες!

Το Game of Thrones μετά το 9ο επεισόδιο συνεχίζει να αριστεύει. Το φινάλε της σεζόν ήταν ενθουσιώδες, απολαυστικό, εκδικητικό και 100 άλλα κοσμητικά επίθετα που λόγω παραληρήματος έχει πάθει κοκομπλόκο ο εγκέφαλος μου και δεν μου ρχονται. Το καλύτερο επεισόδιο EVER! Ξεκινώ την ανάλυση και ακολουθεί η άποψη μου και τα ευχαριστήρια προς όλους σας.

Στην πρωτεύουσα και καθώς οι καμπάνες του Σεπτ καλούν τους πάντες για τις δίκες, τα σημαίνοντα πρόσωπα ετοιμάζονται. Σέρσεϊ, Τόμμεν, Μάρτζ, μεσιέ Σπουργίτης… Οι πόρτες του Σεπτ ανοίγουν και κόσμος ξεκινά να μπαίνει. (Αγαπώ μουσική επένδυση). Παίρνουν τον Λόρας από τα κελιά ενώ οι κεφαλές ετοιμάζονται να καθίσουν στις καρέκλες των Επτά. Εκεί και ο Μέις Ταϊρέλ και ο Κέβαν Λάννιστερ. Ο Τόμμεν και η Σέρσεϊ βρίσκονται ακόμη στα δωμάτια τους. Ο μάεστερ Παϊσέλ τελειώνοντας με μια πόρνη βγαίνει από τα διαμερίσματα του και δέχεται επίσκεψη από ένα μικρό πουλάκι.

Πίσω στην δίκη φέρνουν τον ρακένδυτο Λόρας. Μετά από τον πρόλογο του Σπουργίτη ο Λόρας εξομολογείται τις αμαρτίες του και ζητά να ενταχθεί στην Πίστη. Στον τσακισμένο Λόρας χαράσσεται το επτάκτινο αστέρι ενώ ο πατέρας Μέις προσπαθεί να διακόψει. Η Μαρτζ που τον κρατά λέει ότι η Πίστη είναι ο δρόμος.

Η Σέρσεϊ ετοιμάζεται ακόμη όσο το Βουνό μπαίνει στο δωμάτιο του Τόμμεν και του απαγορεύει την έξοδο.

Καθώς το αίμα του Λόρας στάζει η Μάρτζ μιλά στον σπουργίτη για την υπόσχεση του. Έτσι μαθαίνουμε ότι το σχέδιο της αφορούσε συμφωνία να αφήσει τον Λόρας ελεύθερο να φύγει αφού δικαζόταν η Σέρσεϊ. Η οποία δεν είναι στο Σεπτ παρά πίνει το κρασί της φορώντας το εξαιρετικό φόρεμα της. Ο Σπουργίτης στέλνει τον ξάδερφο Λάνσελ με μια ομάδα να την φέρουν στο Σεπτ. Στα σκαλιά τρέχει ένα παιδάκι που τραβά την προσοχή του Λάνσελ ακλουθώντας το.

Μιλώντας για πουλάκια ο Λάνσελ ακολουθεί μέσα σε στοές το ένα ενώ άλλο οδηγεί τον Παϊσέλ σε πέτρινο υπόγειο κελί. Εκεί δεν βρίσκει τον Βασιλιά όπως του είπαν αλλά τον Qyburn που λέει πως το παλιό πρέπει να πεθάνει. Και καμιά δεκαριά μικρά πουλάκια κρατώντας μαχαίρια τον κάνουν σουρωτήρι. Κι ενώ ο Παϊσέλ πεθαίνει από δεκάδες μαχαιριές ο Λάνσελ βρίσκεται κάτω από το Σεπτ σε ένα κελάρι με βαρέλια και το παιδάκι τον μαχαιρώνει στο πλευρό.

Όσο ο Λάνσελ σέρνεται βλέποντας μαζί του τα βαρέλια γεμάτα wildfire, η Σέρσεϊ κοιτά το Σεπτ και η Μαρτζ καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Μεταφέρει τις φοβίες της στον Σπάροου αλλά ο ίδιος είναι υπερβολικά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Ο Τόμμεν κι η Σέρσεϊ λείπουν και ειδικά η Σέρσεϊ ξέρει τις επιπτώσεις της απουσίας της. Η Μάρτζ επιμένει να φύγουν αμέσως.

Ο Λάνσελ συνεχίζει να σέρνεται βλέποντας το χυμένο wildfire και τα μικρά λιωμένα κεράκια έτοιμα να το ανάψουν. Η Μαρτζ δημιουργεί πανικό φωνάζοντας στους παρευρισκόμενους πως πρέπει να φύγουν αλλά τα σπουργίτια τους κλείνουν το δρόμο. Ενώ ο Λάνσελ φτάνει στο κερί αυτό προλαβαίνει να ανάψει και ...

ΜΠΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΜ...

 ...τα πάντα καταπίνονται από την πράσινη έκρηξη που θανατώνει τους πάντες μαζί με ολόκληρο το Σεπτ! Η Σέρσεϊ απολαμβάνει ικανοποιημένη το θέαμα! Τι επική έκρηξη! Ο Τόμμεν τρομαγμένος κοιτά επίσης την έκρηξη από το δωμάτιο του.

Στην επόμενη σκηνή η Σέρσεϊ έχει πιάσει και δέσει την σέπτα Ουνέλλα, της ρίχνει κρασί στο πρόσωπο ξυπνώντας την και χρησιμοποιεί φράσεις της όσο ήταν αιχμάλωτη της. Ενώ η σέπτα είναι έτοιμη να πεθάνει η Σέρσεϊ έχει άλλα σχέδια βάζοντας το Βουνό να την βιάσει, βασανίσει κλπ.

Τα νέα για τον μαζικό θάνατο μεταφέρονται στον Τόμμεν που αρχικά βγάζει το στέμμα του αλλά μετά μας πιάνει προς εκπλήξεως ανεβαίνοντας στο παράθυρο και βουτώντας στο κενό δίνοντας τέλος στη ζωή του. Κι έτσι τελειώνει η Βασιλεία του Τόμμεν Λάννιστερ, πρώτο του ονόματος του, Βασιλιά των Επτά Βασιλείων κλπ κλπ κλπ.

Στους δίδυμους πύργους έχει στηθεί γλέντι για την κατάκτηση (πάλι) του Ρίβερραν. Ενώ ο Φρέυ δίνει χαιρετίσματα ο Τζέιμι με Μπρον μιλούν για τις κυρίες τριγύρω καθώς ο Τζείμι τις πασάρει στον Σερ Μπρον ήρωα του Μαυροπόταμου. Ο Φρέυ κάθεται με τον Τζέιμι γλεντώντας τη νίκη. Κοκορεύεται πως ο Μελανιχθύς πέθανε, ο Έντμιουρ είναι στα κελιά και πάλι, οι Τάλλυ και Σταρκ τον κορόιδευαν αλλά τώρα γελά εις βάρος τους. Επίσης κοροϊδεύει τον Τζείμι για την μοναδική του μάχη που πιάστηκε τότε αιχμάλωτος του Ρόμπ. Ο φόβος λέει νίκησε αλλά ο Τζείμι του θυμίζει ποιον πραγματικά φοβούνται και πόσο άχρηστος είναι χάνοντας το Ρίβερραν. Τι σε χρειαζόμαστε λοιπόν; Και φεύγει κύριος.
 

Πίσω στην καμένη πρωτεύουσα η Σέρσεϊ βλέπει τον νεκρό Τόμμεν και ζητά το κάψιμο του και τοποθέτηση του μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στα ερείπια του Σεπτ.

Σαμ, Γκίλη, τέκνο και Βαλυριανό ξίφος φτάνουν στην Σίταντελ. Ενημερώνει για τον ερχομό του, τον θανάνο των πρώην μάεστερ και πρώην διοικητή του Τείχους και έρχεται σε οργασμό βλέποντας την τεράστια βιβλιοθήκη.

Στο Γουίντερφελ φτάνει λευκό κοράκι και ξέρουμε τι σημαίνει. Στην μεγάλη Αίθουσα ο Τζον λέει για το παρελθόν στην Μελ ως μπάσταρδο όταν μπαίνει φουρκισμένος ο Ντάβος. Της πετά το καμένο ελάφι και της ζητά να πει στον Τζον τι έγινε με την Σιρίν. Η Μελ παραδέχεται ότι την έκαψε αλλά με την έγκριση και συμμετοχή των γονιών της για τον μεγάλο σκοπό του Στάννις. Όταν ο Ντάβος της λέει πως όλοι είναι νεκροί η Μελ παραδέχεται ότι έκανε λάθος αλλά την χρειάζονται γιατί ο Βασιλιάς της Νύχτας έρχεται και μαζί του η μεγάλη μάχη με το στρατό των νεκρών. Ο Τζον όμως παρότι ο Ντάβος ζητά εκτέλεση την εξορίζει από τον Βορρά αλλιώς θα την εκτελέσει.
 

Κι έτσι η Μελ φεύγει μόνη ενώ ο Τζον και Σάνσα κοιτούν από το κάστρο. Το λευκό κοράκι που έφτασε φέρνει το μήνυμα του χειμώνα που πλέον είναι εδώ. Ο Τζον την αποκαλεί Αρχόντισσα του Γουίντερφελ γιατί χάρη σε αυτή και την επέμβαση των Άρρυν κερδήθηκε η μάχη και η Σάνσα του ζητά συγνώμη για την μη ενημέρωση. Ο Τζον θέλει να είναι ενωμένοι χωρίς μυστικά για να τα βγάλουν πέρα με τους πολλούς εχθρούς που παραμονεύουν.

Στο Ντόρν (που χάσαμε στη σεζόν) βρίσκεται η μαυροφορεμένη Ολέννα. Μιλώντας με τον μοναδικό της τρόπο λέει πως ψάχνει εκδίκηση από την Σέρσεϊ. Σε αυτό συμφωνεί και ο οίκος Μαρτέλ που χτυπά το καμπανάκι και εμφανίζεται ο Βάρυς προσφέροντας φωτιά και αίμα!
 

Στο Μιρίν η Ντάνυ με συμβουλή του Τύριον αφήνει πίσω τον Ντάαριο παρόλες τις αντιρρήσεις του. Δεν μπορεί να φέρει έναν εραστή στο Γουέστερος σε ένα κόσμο όπου οι διπλωματικοί γάμοι ανθούν. Ίσως βέβαια να μην χρειαστεί καν ένας γάμος αλλά ο Ντάαριο με οδηγίες μένει πίσω.

Στη συνάντηση με Τύριον που της λέει για το μεγάλο παιχνίδι την Ντάνυ φοβίζει το γεγονός πως δεν ένοιωσε τίποτα για τον άνδρα που την αγαπά έχοντας ως προτεραιότητα το μέλλον. Δεν είναι ο τελευταίος άνδρας που θα σε αγαπήσει της λέει κοιτώντας την γλυκά. Πιστεύει σε κείνη και της προσφέρει την πίστη για πάντα. Η Ντάνυ μέσα στην συγκινητική ατμόσφαιρά του δίνει δώρο την καρφίτσα του Χεριού και ο Τύριον υποκλίνεται.
 

Πίσω στους δίδυμους ο γέρο Φρέυ συνεχίζει το φαγοπότι μόνος ζητώντας από την κοπέλα να φέρει τους γιους του. Το κορίτσι του σερβίρει πίτα και λέει πως οι γιοί του είναι εδώ, μέσα στην πίτα. Καθώς ο Φρέυ σηκώνει τη ζύμη βλέπει το βρωμερό δάχτυλο η κοπέλα βγάζει το πρόσωπο της παρουσιάζοντας την Άρυα! Η οποία του λέει πως το τελευταίο πράγμα που θα δει θα είναι μια Σταρκ να του χαμογελά καθώς θα πεθαίνει. Και χρατς του κόβει το λαιμό! Ναι ρε Άρυα! 

Στο ιερό δέντρο του Γουίντερφελ επισκέπτεται ο Μικροδάχτυλος τη Σάνσα. Τον ρωτά τι θέλει κι αυτός μιλά για την εικόνα που φαντάζεται κάθε φορά που κλείνει τα μάτια του. Ο πισινός του στο Θρόνο κι αυτή στο πλευρό του κυρία κι Αρχόντισσα. Της επισημαίνει πως ο Τζον δεν είναι Σταρκ.

Σε ένα άλλο weirwood μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Τείχος αφήνει ο Μπέντζεν τους Μπραν και Μίρα. Λόγω της μαγείας δεν μπορεί να περάσει το Τείχος (γιατί είναι νεκρός) και θα συνεχίσει τη μάχη του όσο αντέξει από την άλλη μεριά. Ο Μπράν όντας πλέον το Κοράκι πρέπει να γίνει έτοιμος και αγγίζει το δέντρο.
 

Μεταφερόμαστε μαζί του επιτέλους στον Πύργο της Χαράς. Ο Μπραν αυτή τη φορά δεν κάνει αισθητή την παρουσία του και ακολουθεί τον πατέρα του μέσα στον Πύργο. Εκεί σε λίμνη αίματος βρίσκει την ετοιμοθάνατη αδερφή του Λυάννα που τον παρακαλά ψιθυριστά να της υποσχεθεί κάτι. Κάτι για το παιδί που αν το μάθαινε ο Ρόμπερτ θα το σκότωνε οπότε πρέπει να ΤΟΝ προστατέψει. Το μωρό είναι ο Τζον Σνόου.
 

Και μεταφερόμαστε στην μεγάλη αίθουσα του Γουίντερφελ όπου οίκοι του Βορρά, ο Μικροδάχτυλος και οι Άγριοι διαφωνούν για τις συμμαχίες. Όσο ο Τζον τους μιλά πως πρέπει να ενωθούν για το μεγαλύτερο κακό η Λυάννα Μόρμοντ παίρνει το λόγο. Την λέει στις κεφαλές των οίκων Γκλόβερ, Μάντερλυ και Κέρβιν που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σταρκ για μάχη. Ο Βορράς θυμάται και θυμάται μόνο έναν βασιλιά. Δηλώνει την πίστη της στον Τζον αδιαφορώντας πως είναι μπάσταρδο. Οι Άρχοντες Μάντερλυ και Γκλόβερ αναγνωρίζουν το λάθος τους και δηλώνουν πίστη στον Τζον Σνόου αποκαλώντας τον Βασιλιά του Βορρά, Λευκό Λύκο και η αίθουσα αναστατώνεται από τις φωνές όλων εκτός…. του Μικροδάχτυλου που κοιτά τη Σάνσα με νόημα θυμίζοντας της τα προηγούμενα λόγια του.
 
 
 

Έξω από την πρωτεύουσα φτάνει ο Τζείμι με Μπρον και στρατό. Η κάπνα από το διαλυμένο Σεπτ δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει και τρέχει να δει τι γίνεται. Φτάνει στην Αίθουσα του Θρόνου την στιγμή που η Σέρσεϊ περπατά προς το Θρόνο. Μέσα σε απόλυτη σιωπή η Σέρσεϊ στέφεται Βασίλισσα από τον Qyburn. Ο Τζέιμι την κοιτά με απέχθεια.

Σημαιάκια ανεμίζουν καθώς τα βαμμένα πανιά με το έμβλημα των Ταργκάρυεν ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι προς το Γουέστερος. Κι όχι μόνο καθώς πλοία των Μαρτέλ, των Γκρέυτζοϋ και των Ταιρέλ είναι εκεί μαζί της. Οι τρεις δράκοι της και στο πλευρό της οι Βάρυς, Τύριον, Μισαντέι, οι Άσπιλοι και οι Ντοθράκι.
 

Τι μεγαλειώδες για τα τηλεοπτικά χρονικά επεισόδιο. Είχε από όλα: άριστα υπενδεδυμένο με υπέροχη μουσική στα κατάλληλα σημεία χτίζοντας ατμόσφαιρα. Η σκηνοθεσία τι να πεις κορυφή ο άνθρωπος, να τον φέρουν πίσω να κάνει όλα της 7ης. Συγκίνηση από την αρχή μέχρι το τέλος με Άρυα, Τζον, Λυάννα Μόρμοντ και Σταρκ, Σέρσεϊ, Τζείμι, Σάνσα, γεγονότα στον Πύργο της Χαράς, ξεκαθάρισμα συμμαχιών, θάνατος, νέες μαυροφορεμένες βασίλισσες και ένας νέος βασιλιάς στον Βορρά. Μια σκακιέρα τρελή που σε κάνει να αδημονείς για το μέλλον.. Μέχρι και το Ντορν μου άρεσε που γκρινιάζω από περσινή σεζόν!

Ναι η Σέρσεϊ θα τους έκαιγε όλους. Δεν περίμενα να πάρει η φόλα και την Μάρτζ φυσικά αλλά ούτε την αυτοκτονία του Τόμμεν! Στάχτη και μπούρμπερη παντού. Κοινώς #πουταναολα! Το ξέραμε και το περιμέναμε αλλά ποιος χέστηκε; Και συγνώμη για τη φράση αλλά ήταν επικό. Θα έκαιγε πόλεις. Τσεκ κι έτσι έπρεπε. Μιλάμε για την Σέρσεϊ. Την τρομακτική άτεκνη πλέον Σέρσεϊ χωρίς να έχει κάτι που να κρατά την ανθρωπιά της. Την πλέον κενή και επικίνδυνη. Όπως λέει ο φίλος μου Μιχάλης είναι ο Δον Κορλεόνε. Μαφία!!! Χαχαχα Νίκη ενάντια σε όλους τους εχθρούς με τη μια. Ήταν μόνη στο λάκκο μαζί τους και έπαιξε τον άσσο της. Το wildfire που είδαμε στο όραμα του Μπραν και που δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει ο Τρελός Βασιλιάς. Η Σέρσεϊ έκανε αυτό που σταμάτησε ο Τζέιμι παλαιότερα. Τι κι αν η Μάρτζ κατάλαβε το τέλος; Τι κι αν ο Σπουργίτης δεν την υπολόγισε μένοντας τυφλά αισιόδοξος υποτιμώντας την Σέρσεϊ. Φυσικά έβγαλε τα μάτια της και ο εύθραυστος Τόμμεν πέθανε από δική της απροσεξία και ευθύνη. Τώρα είναι πλέον η Βασίλισσα του Γουέστερος. Σίγουρα όχι για πολύ αλλά και πάλι ποιος νοιάζεται;! Μια παγερή μαύρη βασίλισσα (με φανταστικό φόρεμα που μιλούσε από μόνο του) που μας χάρισε μαζί με όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς πολλές από τις καλύτερες στιγμές όλων των σεζόν του GoT.

Στον Γουίντερφελ είχαμε πολλές συγκινητικές στιγμές. Σάνσα και Τζον αγαπιούνται αλλά υπάρχει μεταξύ τους το θέμα του άρχοντα του Βορρά. Η Σάνσα ζητά συγνώμη από τον Τζον κι αυτός λέει πως την αγαπά και πρέπει να είναι ενωμένοι αλλά ο Μικροδάχτυλος έχει μπει καλά μέσα στο κεφάλι της και ψήγματα ζήλιας φαίνονται. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Η στιγμή που τον χρίζουν βασιλιά του Βορρά και λευκό λύκο είναι άκρως συγκινητική δοσμένη αρχικά από την υπέροχη Λυάννα Μόρμοντ που έχει γίνει αγαπημένη χαρακτήρας πολλών και όχι άδικα και φυσικά από τους υπόλοιπους άρχοντες που αναγνώρισαν τα λάθη τους. Όμως για τον Ρομπ αυτή η Βασιλεία δεν πήγε καλά και ο Τζον είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση. Ως γιος πλέον της Λυάννα Σταρκ και του Ραίγκαρ (από ότι υποθέτουμε) δεν είναι μπάσταρδο όμως δικαιωματικά ο Βορράς δεν του ανήκει αλλά του ανήκει ολόκληρο το Γουέστερος (μετά από την Ντάνυ – το θέμα της γυναικείας διαδοχής θέλει πολύ κουβέντα. Λέτε να έχουμε πάλι έναν χορό των Δράκων;). Από την άλλη ως μπάσταρδο κατάφερε και πήρε πίσω την έδρα του οίκου Σταρκ ως ελευθερωτής του Βορρά από τους Μπόλτον και γνώστης του μεγαλύτερου κακού. Άρα έχει πολλούς πόντους και περιμένουμε να δούμε τι δρόμο που επιφυλάσσει το μέλλον.

Ντάνυ δεύτερο σημαντικό πιόνι στη σκακιέρα. Αμήν και πως κάναμε να φύγει από το Εσσος κι έγινε σε τεράστια κλίμακα έχοντας δίπλα εκτός από τους γνωστούς την συμμαχία των Ταϊρέλ και Μαρτέλ. Χάρη στον Βαρυς και στις κινήσεις της Σέρσεϊ. Φτάνει ανύπαντρη με την συμβουλή του Τύριον που δηλώνει την πίστη του επισήμως. Τον χρίζει Χέρι και μείς πετάμε τη σκούφια μας! Ποιος ξέρει καλύτερα τα Επτά Βασίλεια;! Κι έτσι στο φοβερό φινάλε μαζί με τα πλοία, τις συμμαχίες, το νέο Χέρι, τους δράκους και την αλλαγμένη και βελτιωμένη πιρέξ Ντάνυ ήρθε η στιγμή να περάσουμε σε νέο κεφάλαιο και σε ουσιαστικότερες εξελίξεις.

Άρυα ναι ρε τρέλανε μας. Έσβησε ακόμη ένα όνομα από τη λίστα παίρνοντας άμεση εκδίκηση για τον Κόκκινο Γάμο κατευθείαν στην πηγή ενώ ο Μπραν μας αποκαλύπτει την συγκινητική ιστορία των Νέντ και Λυάννα. Η Λυάννα σβήνει πλάι στον αδερφό της ενώ αυτός κρατά το τέκνο της, τον γνωστό σε όλους Τζον Σνόου όπως μας έδειξε σε μαεστρία ο σκηνοθέτης με κοντινό στο βλέμμα. Η σκηνή που όλοι όσοι έχουμε διαβάσει τα βιβλία περιμέναμε. Μην ξεχάσω την Μελ που παίρνει πόδι και τον Ντάβος που ξεσπάθωσε. Τον Σαμ σε νέες περιπέτειες και τον Μπέντζεν που έφερε τον Μπραν ασφαλή κοντά στο Τείχος.

Αυτό ήταν παιδιά. Ακόμη μια σεζόν έφτασε στο τέλος της. Από μένα, τον Βασίλη, τον Στέφανο και τα καινούργια μέλη Γιάννη και Κωνσταντίνο να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας διαβάζουν, σχολίαζαν στις περιλήψεις, στα θέματα, ψήφιζαν στις ψηφοφορίες, συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, έστελναν μηνύματα και λοιπές ενέργειες μέσα στο ταξίδι για 6η χρονιά της σεζόν και του site μας. Κατ εμέ ήταν η καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα και με ευχαρίστησε που την χαρήκαμε και μοιραστήκαμε μαζί σας. Ευχόμαστε καλές διακοπές, καλές βουτιές και καλό καλοκαίρι σε όλους. Να θυμίσω στους παλιούς και νέους φίλους ότι το site μένει ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Από τον επόμενο μήνα ξεκινούν τα γυρίσματα της 7η σεζόν! Beware! 


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.