10+1 λόγοι που η 6η σεζόν του Game of Thrones ειναι η καλύτερη μέχρι τώρα

Το GoT είναι από τις καλύτερες σειρές στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών και η έκτη ακόμη κι ατελείωτη έρχεται στην κορυφή!

Ίσως… μιας και η σειρά πέρασε τα βιβλία (χρονικά) έχει πάρει έναν νέο πιο ταχύ δρόμο που αποζημιώνει τους φαν με γρήγορες εναλλαγές και εξελίξεις στην ιστορία. Δυνατότερες γυναικείες παρουσίες, καλύτερες ερμηνείες ηθοποιών, πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα μέσα στην καταχνιά του μεσαιωνικού κόσμου, καλύτερη σκηνοθεσία κ.α. Ας δούμε μερικούς λόγους που το GoT φέτος με έκανε να το αγαπήσω δυνατότερα. Η σειρά είναι τυχαία.

1) Ο Χόντορ. Ένα λάθος σφράγισε την τύχη του Χόντορ ενώ ηρωικά κρατούσε την πόρτα για να διαφύγει ο Μπραν. Πιστός μέχρι τέλους. Αν και σπαρακτικό η αποκάλυψη του ονόματος ήταν κατ’ εμέ έξυπνη και ενδιαφέρουσα.

2) Το σμίξιμο Σάνσα και Τζον. Δεν ήταν τα πιο αγαπημένα αδέρφια ούτε είχαν ιδιαίτερη σχέση αλλά το να βλέπεις δυο Σταρκ να ξαναβρίσκονται δεν μπορεί παρά να σε συγκινήσει. H στιγμή ήταν μια από τις πιο χαρούμενες στην ιστορία του GoT.

3) Τόρμουντ και Μπριεν. Γιατί μέσα στην φρίκη του πολέμου ο έρωτας συνεχίζει να υφίσταται. Το αναπάντεχο ενδιαφέρον του Τόρμουντ, τα κοιτάγματα, οι αναστεναγμοί και όλη η ατμόσφαιρα έγιναν αμέσως αγαπητά από τους φαν.

4) Η αποκάλυψη της Μελ. Αν και στην αρχή της σεζόν η κατάσταση της Μελ σε συνδυασμό με την «γύμνωση» του πραγματικού της εαυτού σόκαρε.

5) Τύριον στο Μιρίν. Ο γητευτής των δράκων είχε μια από τις καλύτερες φετινές σκηνές. Και φυσικά το να βλέπω τον αγαπημένο μου χαρακτήρα να κάνει ότι ξέρει καλύτερα, να διοικεί, μου προκαλεί αμέτρητη ικανοποίηση.

6) Η άκαυστη Ντάνυ. Έρχομαι στο σημείο της εισαγωγής για τους γυναικείους χαρακτήρες. Η Ντάνυ δεν ήταν ποτέ από τους αγαπημένους μου ούτε στην σειρά ούτε στα βιβλία αλλά η σκηνή που βγαίνει νικήτρια και άκαυστη στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις αναπτέρωσε την ελπίδα μιας ενδιαφέρουσας και ουσιώδης εξέλιξης. Συν η εμφάνιση και ο λόγος που θύμισε Καλ Ντρόγκο στο 6ο επεισόδιο πρόσθεσαν το κάτι ακόμη.

7) Ο Ράμσεϊ στα χειρότερα του. Ο απόλυτος κακός του GoT σκοτώνει μητριά, αδελφό, πατέρα, Όσσα και γίνεται ότι αγαπάς να μισείς. Η λύσσα του για αίμα δεν έχει τελειώσει και φοβόμαστε τη μοίρα του Ρίκον. Αν και οι μέρες του τελειώνουν ο θάνατος του Ράμσεϊ θα δώσει στους Σταρκ τον Βορρά. Ελπίζουμε θριαμβευτικά.

8) Η εξέλιξη της Σανσα. Αν και με χάλασε το ψέμα στον Τζον η Σάνσα φαίνεται να αφήνει πλέον το κλάμα και τα πριγκιπικά όνειρα και να αφιερώνει τον εαυτό της σε ένα σκοπό. Go Σανσουλίνι.

9) Η ανάσταση του Τζον. Οκ το περιμέναμε αλλά όχι τόσο νωρίς. Επίσης δεν περίμενα ο Τζον να γυρίσει πιο ανάλαφρος και ευχάριστος. Με χιούμορ, χαμόγελα και εκτός πλέον Νυχτερινής Φρουράς ελεύθερος να γίνει ο Σταρκ που πολλοί ήθελαν. Ή ο Ταργκάρυεν που οι περισσότεροι πιστεύουν.

10) Ο μεσιέ Σπουργίτης. Για όλο το μπλέξιμο στο Κίνγκς Λάντινγκ και την τελευταία νίκη του. Κάθε φορά που κάνει μια νικητήρια κίνηση επιθυμώ όλο και πιο πολύ τον θάνατο του (ε ναι είμαι Λάννιστερ πώς να το κάνουμε). Αναμένω με αγωνία ποιος θα βγει ζωντανός και νικητής από το καζάνι που βράζει. Κάτω το φανατισμένο παπαδαριό.

11) Η ελπίδα των Γκρέυτζοϋ. Οκ ο Euron δεν είναι μέχρι στιγμής ότι καλύτερο είδα αλλά η επανένωση Θίον και Γιάρα μου άρεσε. Όπως και η προοπτική ένωσης τους με το σκοπό της Ντάνυ. Άλλωστε όπως είπε και η ίδια κάποιος σύντομα θα έχει τα απαραίτητα πλοία. Η ένωση Θίον / Γιάρα έδωσε σε ακόμη έναν γυναικείο χαρακτήρα δυναμισμό! Άντε να δούμε!

Μπόνους! Η Άρυα που φεύγει από τους Απρόσωπους! Ήλθον, έμαθα και άντε γεια σας τώρα! Μένω η Άρυα που όλοι αγαπήσατε! Συν Nights King συν Παιδιά συν εξέλιξη Μπραν...

Για να μην νομίζετε ότι λέω μόνο καλά τα θέμα Ντορν έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον. Αν δεν μπουν στο παιχνίδι με δυναμική, έξυπνη, ενδιαφέρουσα κίνηση καλύτερα να κοπεί τελείως!

Πηγη, πηγή

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.