Οι γονείς του Τζον Σνόου (φινάλε 6η σεζόν)

R+L=J

Τα ξαναλέμε ακόμη μία, R =Ραίγκαρ, L = Λυάννα και J = Τζον. Δηλαδή η νούμερο ένα θεωρία γύρω από το ASOIAF και το GOT. Ενώ όμως η σειρά αποκάλυψε υπέροχα την μητρότητα του Τζον οι σεναριογράφοι κράτησαν σιγή για το άλλο μισό κομμάτι. Αν έχετε ακόμη κενά κοιτάξτε στο site για τον Ραίγκαρ, τα γεγονότα στον Πύργο της Χαράς και την Εξέγερση του Ρόμπερτ.

Όλα άρχισαν όταν ο Ραίγκαρ παρέβλεψε την γυναίκα του στο Τουρνουά του Χάρενχαλ και έστεψε την Λυάννα Βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς. Ο Μικροδάχτυλος είπε την ιστορία στην Σάνσα στο επεισόδιο Υιοί των Αρπυίων στην 5η σεζόν. Η σκηνή κλείνει με την Σάνσα να υποστηρίζει πως ο Ραίγκαρ έκλεψε την Λυάννα αλλά ο Μικροδάχτυλος μειδιάζει. Οι αναγνώστες το είδαν ως απόδειξη του ότι η ιστορία αυτή φτιάχτηκε από τον Ρομπερτ ενώ ουσιαστικά η Λυάννα έφυγε με την θέληση της με τον Ραίγκαρ.

Στο φινάλε μέσω του οράματος του Μπράν είδαμε την μισή απάντηση στο μεγαλύτερο ερώτημα από το 1996 (που βγήκε το πρώτο βιβλίο) καθώς ο Μπραν ακολουθεί τον Νεντ στο Πύργο και βλέπει την ετοιμοθάνατη νέα μητέρα Λυάννα. Δίνει στον Νεντ το παιδί και του ζητά να υποσχεθεί. Ενώ του ψιθυρίζει κάτι συνεχίζει πως ο Ρόμπερτ θα σκοτώσει αν το μάθαινε. Η μεταφορά από το πρόσωπο του παιδιού στον Τζον δείχνει ότι ο Τζον είναι αυτό το νεογέννητο παιδί που για το οποίο ο Νεντ είπε ψέματα σε όλους ακόμη και στον ίδιο. Έτσι το κράτησε ζωντανό και ασφαλές από τον Ρόμπερτ και τη μανία του.

Ποιανού είναι όμως το παιδί; Η εύκολη απάντηση είναι του Ραίγκαρ. Έτσι εξηγεί και τον φόβο της Λυάννα. Απόδειξη του ερωτά τους, κατάργηση της αρπαγής της και Ταργκάρυεν τέκνο. Το μπέρδεμα αρχίζει όμως από την εμφάνιση του Τζον. Τα μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια δεν είναι χαρακτηριστικά Ταργκάρυεν. Αν και στο παρελθόν υπήρξαν μπάσταρδα με σκούρα χαρακτηριστικά είχαν πάντα κάτι Ταργκάρυεν πάνω τους. Έτσι πολλοί είπαν ότι είναι παιδί του Ρόμπερτ και η Λυάννα ήθελε να το κρατήσει ζωντανό από τους Λάννιστερ, μιας και ο Τάιγουιν ετοίμαζε γάμο μεταξύ Ρόμπερτ και Σέρσεϊ.

Και οι θεωρίες έχουν πάρει ξανά φωτιά με την προσθήκη του Αίρυς Τρελού Βασιλιά, που και καλά βίασε την Λυάννα και ο Ραίγκαρ θέλησε απλά να τη σώσει από τα γαμψά νύχια του πατέρα του. Συν η αναφορά του προηγούμενου επεισοδίου μεταξύ Ντάνυ και Γιάρα οι φαν το θεώρησαν ως σημάδι από τους παραγωγούς για την τρέλα του Αίρυς.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.