Τι ανακαλύψαμε στο 7ο επεισόδιο της 6η σεζον Game of Thrones

Το τελευταίο επεισόδιο έστρωσε χαλί για την μάχη των μπάσταρδων, τη δίκη της Σέρσεϊ και την πολιορκία του Ρίβερραν!

Είχε την επιστροφή και μυστήριο. Κουβεντιάζοντας όμως το μαχαίρωμα της Άρυα, το γράμμα της Σάνσα, τη Λυάννα Μόρμοντ ή την επιστροφή του Σάντορ δείτε μερικά πραγματάκια που παρουσίασε επίσης το επεισόδιο!

Ένα πρόσωπο που έχετε ξαναδεί! Όταν η Waif καρφώνει την Άρυα έχει πάρει το πρόσωπο μιας γριάς γυναίκας. Το πρόσωπο είχαμε ξαναδεί στην 5η σεζόν στην Αίθουσα των Προσώπων… τς τς τς Άρυα έπρεπε να θυμάσαι.

Είναι η μόνη αλήθεια που ξέρω και ένας Λάννιστερ πληρώνει πάντα τα χρέη του! Η Σέρσεϊ συναντά την Ολέννα με την δεύτερη να τσιμπά με τα αγκάθια της την ταπεινωμένη λέαινα. Ενώ οι πιθανότητες για νίκη της Σέρσεϊ μοιάζουν ελάχιστες η ίδια χρησιμοποιεί τη φράση «Αυτή είναι όλη η αλήθεια που ξέρω», ατάκα κατευθείαν από το Rains of Castamere. Μήπως λοιπόν η Λάννιστερ ετοιμάζεται να πληρώσει τα χρέη της όπως στο τραγούδι;

Cleganebowl, get hype κτλ. Το στήσιμο κολλάει με την επιστροφή του Σάντορ. Εκτός αυτού η αποκάλυψη ξεκινά δείχνοντας μας το σημαδεμένο πρόσωπο του (τον είχε κάψει ο αδερφός του), τη φράση πως οι θεοί δεν τέλειωσαν ακόμη μαζί του που παραπέμπει στην Πίστη και τέλος σηκώνει ένα τσεκούρι επιστρέφοντας στις παλιές του συνήθειες.

Ο τίτλος του επεισοδίου αναφέρεται στον χαρακτήρα του McShane. Ο σέπτον Ρέι είναι στην ουσία δύο χαρακτήρες μαζί από τα βιβλία. Σέπτον Meribald και Μεγάλος Αδελφός. Ο τίτλος βγαίνει από ένα γράμμα του: "Broken men are more deserving of our pity, though they may be just as dangerous." (Στιγμιότυπο από το γράμμα).

Η Άρυα ίσως να μην ήταν η Άρυα. Εκτός από την θεωρία που θυμίζει Fight Club μερικά στοιχεία από το επεισόδιο βάζουν τον Τζάκεν στη θέση της Άρυα. Η Άρυα δεν έχει τη Βελόνα μαζί της και περπατάει σαν κάποιο πλούσιο ανέμελο άτομο, έχει ξαφνικά 2 πουγκιά νομίσματα, είναι ντυμένη διαφορετικά (αλά Γουέστερος) και κατά κάποιο τρόπο «αφήνει» την Waif να την σουβλίσει. Μοιάζει πολύ διαφορετική για να είναι η Άρυα του προηγούμενου επεισοδίου που ουσιαστικά κοιμόταν με τη Βελόνα. Ίσως ο Τζάκεν έγινε Άρυα για να τεστάρει όχι μόνο την ίδια αλλά και την Waif.

O Lem Lemoncloak γνωστός για τον κίτρινο μανδύα που φοράει είναι μέλος της Αδελφότητας χωρίς Λάβαρα. Στο επεισόδιο φάνηκε αρχηγός τους και θυμίζει έναν συγκεκριμένο/η χαρακτήρα των βιβλίων. Η παρουσία του μαζί με το μακελειό, η επιστροφή του Σάντορ, τα λόγια του σεπτον Ρέι και μερικά κομματάκια από τον Μελανιχθύ σε βάζουν σε σκέψεις!

Ο Ρέι χρησιμοποιεί ίδια λόγια με του Μπέρικ Ντοντάριον πίσω στην 3 σεζον. «Ο Θεός του Φωτός δεν έχει τελειώσει ακόμη μαζί σου» και τώρα «οι Θεοί δεν έχουν τελειώσει ακόμη μαζί σου».

Η τοποθεσία που βρίσκεται ο Σάντορ δεν μας είναι άγνωστη. Εκεί έγιναν τα γυρίσματα του φινάλε της 5η σεζον με την Ντάνυ. Εκεί που την βρίσκει το Καλασάρ.πηγη
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.