Περίληψη 7ου επεισοδίου - 6η σεζόν

Καλώς τους!

Το τέλος πλησιάζει!

Όσο κι αν ακούγομαι σαν κινηματογραφικός ρακένδυτος τρελός που κρατά πλακάτ για το τέλος του κόσμου, το τέλος / κλείσιμο έρχεται και το νιώθεις σε κάθε επεισόδιο. Πάραυτα εξελίξεις συνεχίζουν να εκπλήσσουν! Ο Σάντορ ζει, με τσεκούρι μας οδηγεί! H Άρυα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, οι Σταρκ πρέπει να βρουν συμμάχους, ο Τζείμι τα βρίσκει δύσκολα με τον Μελανιχθύ (αναμενόμενο), ο Θίον πρέπει να ξαναβρεί το χαμένο εαυτό του, η Μαριωρή παίζει επικίνδυνο παιχνίδι και η Σέρσεϊ βρίσκεται μόνη τρώγοντας τη μια αποκολλώμενη πίσω από την άλλη. Ας δούμε αναλυτικά το επεισόδιο.

Ανοίγουμε αυλαία με γκρουπάκι χωρικών που χτίζει χαρούμενο μια ξύλινη κατασκευή κάπου στην Κοιλάδα. Ένας άνδρας κουβαλά μόνος του το τεράστιο δοκάρι και καθώς η κάμερα γυρίζει ο Σάντορ aka Κυνηγόσκυλο κάνει την εμφάνιση του!

Πελεκώντας κορμούς δέντρων ο Σάντορ μιλά για την επιβίωση του από τη μονομαχία με την Μπριεν και ζει τώρα μαζί με μια χούφτα χωρικούς και τον αρχηγό τους Σέπτον Ρέι. Ο Ρέι βρήκε στο διάβα του τον ετοιμοθάνατο Σάντορ, τον κουβάλησε με την άμαξα του και τον γιάτρεψε. Το Κυνηγόσκυλο λέει πως το μίσος τον κράτησε ζωντανό αλλά σίγουρα έχει τύψεις για τις προηγούμενες πράξεις του περιμένοντας την τιμωρία των θεών. Ο Σέπτον όμως επισημαίνει πως υπάρχει λόγος που είναι ακόμη ζωντανός.

Στο Σεπτ ο Σπουργίτης επισκέπτεται την περιπεσούσα γυνή Μαριωρή που διαβάζει το βιβλίο της Μητέρας. Αφού απαγγέλλουν απέξω μερικούς στίχους μιλούν για τις αμαρτίες της Μαριωρής, γιατί δεν κάθεται πλέον στον Τόμμεν και ο Σπουργίτης ζητά να εκτελέσει τα συζυγικά της καθήκοντα αλλά και να οδηγήσει στην μετάνοια την γιαγιά Ολέννα. Με λίγα λόγια απειλεί για τη ζωή της σούπερ γιαγιάς. Μπάσταρδε!

Στην επόμενη σκηνή η Μαριωρή βρίσκεται με το μαντρόσκυλο Ουνέλα κατά πόδας, μιλώντας με την Ολέννα που αρνείται να φύγει και να την παρατήσει μόνη. Η Μαριωρή αφήνει ένα χαρτί στα χέρια της γιαγιάς με το τριαντάφυλλο των Ταϊρέλ, αποκαλύπτοντας της χωρίς λόγια πως είναι ακόμη δυνατή και παίζει το παιχνίδι του Σπουργίτη έχοντας ένα σχέδιο!

Στο Βορρά ο Τόρμουντ και Τζον πείθουν τους Άγριους να τους ακολουθήσουν σε μάχη ενάντια στην μεγάλη απειλή. Θα πάρουν πρώτα το Γουίντερφελ για την ασφάλεια τους χρησιμοποιώντας το ως στρατηγική θέση για την εισβολή του μεγαλύτερου κακού.

Μιλώντας για συμμαχίες, πίσω στην πρωτεύουσα η Σέρσεϊ επισκέπτεται την Ολέννα που ετοιμάζεται να φύγει. Της ζητά να μείνει και να συνεργαστούν ώστε να σώσουν το βασιλικό ζεύγος. Η Ολέννα φυσικά βρίσκει ευκαιρία να τα χώσει στην Σέρσεϊ για τις λάθος επιλογές της, την ειρωνεία της και της επισημαίνει πως είναι ολομόναχη σε ένα κόσμο γεμάτο εχθρούς… ανίκανη να νικήσει.

Ο αδερφός Τζέιμι φτάνει έξω από το πολιορκημένο Ρίβερραν μαζί με τον στρατό των Λάννιστερ και τον Μπρον! Ο Μπρον γκρινιάζει γιατί δεν απέκτησε ακόμη όσα του υποσχέθηκαν. Η κατάσταση εκεί είναι τραγική με τους ανίκανους Φρέυ να απειλούν τον Μελανιχθύ με απαγχονισμό του Έντμιουρ. Ο αγέρωχος ροφός βλέπει την μπλόφα και αρνείται να παραδώσει το κάστρο. Ο Τζέιμι κοιτά το τσίρκο που εξελίσσεται, ζητά να ταΐσουν και να πλύνουν τον αιχμάλωτο και παίρνει τα ηνία της πολιορκίας. Ζητά από τον Μπρον να οργανώσει συνάντηση με τον Μελανιχθύ.
 

Στα γάργαρα νερά του Βορρά που τρέχουν κάτω από το Κάστρο των Μόρμοντ είναι η δεύτερη στάση των Τζον, Σάνσα και Ντάβος. Βρίσκονται μπροστά στην μικρή Αρχόντισσα Λυάννα Μόρμοντ που ότι της λείπει σε μπόι το έχει σε τσαγανό. Οι Σάνσα και Τζον δεν καταφέρνουν να την πείσουν αλλά είναι τα λόγια του Ντάβος και η προειδοποίηση των Γουόκερ που προσθέτουν στο στρατό τους μόλις 62 άνδρες.

Ντυμένος με την εντυπωσιακή πανοπλία του ο Τζέιμι αποκτά την συνάντηση με τον Μελανιχθύ. Οι απειλές του Τζέιμι για τον Έντμιουρ και τους εκατοντάδες μελλοντικούς νεκρούς δεν πτοούν τον Μελανιχθύ που θέλει να τον δει να προσπαθήσει και να σπαταλήσει δύο χρόνια με πολιορκία.

Επόμενη στάση της προσπάθειας των Σταρκ είναι ο οίκος Γκλόβερ. Ο Άρχοντας Ρόμπετ αρνείται βοήθεια και συνέχιση της πίστης στον οίκο λόγω της αποτυχίας του Ρομπ να προστατέψει τον οίκο του από τους Γκρέυτζοϋ και τονίζοντας τα λάθη του τότε Βασιλιά του Βορρά.

Σε οίκο ανοχής του εξωτικού Βολάντις έχουν βρει λίγες στιγμές ξεκούρασης οι Σιδερογέννητοι με Θίον και Γιάρα. Η Γιάρα προσπαθεί να ενθαρρύνει τον Θίον στην ανάκτηση του παλιού εαυτού του. Θα χρειαστεί την βοήθεια του για να πείσει την Ντάνυ και να νικήσει τον θείο Euron. Του ζητά να την ακολουθήσει ως άξιος αδερφός της ή να κόψει τις φλέβες του επιτόπου και να τελειώνουμε. Στα μάτια του Θίον φαίνεται μια λάμψη αποφασιστικότητας.

Οι Σταρκ στρατοπεδεύουν στο ίδιο μέρος του Στάννις πριν την επίθεση στο Γουίντερφελ. Έχουν προσθέσει στο στρατό τους μόνο μερικούς εκατοντάδες στρατιώτες που τρώγονται ήδη μεταξύ τους. Ο Τζον θα επιτεθεί όπως και να έχει πριν οι Μπόλτον συσπειρώσουν περισσότερες δυνάμεις. Ο καιρός επίσης δεν είναι σύμμαχος τους. Η Σάνσα θέλει να συνεχίσουν την προσπάθεια και να φέρουν περισσότερους στον σκοπό αλλά ο Τζον αρνείται. Βλέποντας τα κοράκια της Λυάννα Μόρμοντ που είναι παρούσα στο στρατόπεδο, η Σάνσα αποφασίζει να στείλει ένα γράμμα.

Πίσω στον καταυλισμό των χωρικών ο Ρέι έχει μαζέψει τους ανθρώπους του και μιλά για το παρελθόν του. Λόγια που βρίσκουν ανταπόκριση στον Σάντορ. Τρείς καβαλάρηδες φτάνουν στο σημείο παρουσιάζονται ως προστάτες και ζητούν να μάθουν για αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία. Ο Ρέι λέει πως δεν έχουν άλογα, χρυσό, ατσάλι ή φαγητό. Οι καβαλάρηδες φεύγουν. Ο Σάντορ κόβοντας ξύλα μιλά στον Ρέι για τους καβαλάρηδες που είναι οπαδοί του κόκκινου Θεού και άνδρες της Αδελφότητας χωρίς Λάβαρα. Τον Προειδοποιεί πως θα επιστρέψουν.
 
 

Στο Μπράαβος η Άρυα έχει κλέψει αρκετά νομίσματα για να εξασφαλίσει πέρασμα στο Γουέστερος μέσω κάποιον εμπόρων. Στέκεται σε ένα κανάλι βλέποντας τον Τιτάνα ενώ την πλησιάζει μια γριά. Πριν αντιληφθεί καλά καλά την παρουσία της γριάς η Άρυα δέχεται ένα κόψιμο και δυο μαχαιριές στο στομάχι απο την μεταμφιεσμένη Waif. Ρίχνοντας της μια κεφάλια κι ένα σπρώξιμο πέφτει μέσα στα νερά του καναλιού αφήνοντας αφρούς και μια μεγάλη κηλίδα αίμα. Αφού η Waif δεν την βλέπει να βγαίνει φεύγει από το γεφύρι και η Άρυα ξεπροβάλει δευτερόλεπτα μετά αιμορραγώντας. Μουσκεμένη και κρατώντας το τραύμα της η Άρυα προχωρά μέσα στην αγορά κοιτώντας τρομαγμένη τα πρόσωπα γύρω της. Μην ξέροντας ποια μορφή θα μπορούσαν αν έχουν πραγματικά.
 

Ο Σάντορ αποσταίνει λίγο από το κόψιμο ξύλων ενώ ακούει ουρλιαχτά. Μέχρι να κατέβει από την πλαγιά η Αδελφότητα έχει σκοτώσει τους πάντες στον καταυλισμό. Περπατώντας ανάμεσα στα πτώματα βρίσκει τον κρεμασμένο Ρέι. Εξοργισμένος παίρνει ένα τσεκούρι και ετοιμάζεται για εκδίκηση….
 

Καλως ήρθες σπίτι Σάντορ! Είναι ζωντανός και υγιής (ελάχιστα κουτσός), μοιάζει αλλαγμένος και πιο συνειδητοποιημένος. Το αγαπημένο Κυνηγόσκυλο έχει βρει «καταφύγιο» στις φτερούγες του σέπτον Ρέι. Διδάσκεται την αγάπη και την μη χρήση βίας. Αλλά δυστυχώς μιλάμε για Γουέστερος όπου η πραγματικότητα σε χτυπά στα μούτρα κι έτσι ο Σάντορ επαναφέρεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις έτοιμος να πάρει εκδίκηση με το τσεκούρι του από την Αδελφότητα (που έχουν προηγούμενα) και να σφάξει μερικά κοτόπουλα! Cleganebowl is real!

Σταρκ φάση! Η κατάσταση είναι δυσοίωνη. Ο Τζον μπορεί να πείσει τους Άγριους με τη στήριξη του Τόρμουντ. Έχει παλέψει μαζί τους, έχουν δει τον ίδιο τρόμο και ουσιαστικά πέθανε γι αυτούς. Αλλά… τα βρίσκει σκούρα μπροστά σε ένα κοριτσάκι όπως η Λυάννα Μόρμοντ που τελικά πείθεται από τα λόγια του Ντάβος. Με τους άλλους οίκους όπως Γκλόβερ επίσης υπάρχει θέμα. Οι επιλογές του Ρομπ, το μακελειό στον Κόκκινο Γάμο, το πέρασμα των Άγριων από το Τείχος, η είσοδος των Γκρέυτζοϋ αλλά και η δύναμη των Μπόλτον είναι μεγάλα υπαρκτά θέματα που εμποδίζουν την προσπάθεια ένωσης του Βορρά. Η κατάσταση των ελάχιστων στρατιωτών σπρώχνει το χέρι της Σάνσα στο να γράψει γράμμα πιθανώς στο Άρρυν ζητώντας βοήθεια. Έχει στείλει την Μπριεν στο Ρίβερραν που όμως πολιορκείται και ο Μελανιχθύς θα πρέπει να ταξιδέψει σύντομα στον Βορρά να θελήσει να τους βοηθήσει. Ο Τζον θέλει να επιτεθεί στο κάστρο με όσους έχει αλλά οι δυνάμεις των Μπόλτον είναι σαφώς μεγαλύτερες!

Μπέρδεμα στο Μπράαβος. Η Άρυα δεν έχει μαζί της την Βελόνα ή απλά δεν πρόλαβε να την χρησιμοποιήσει; Σε κυνηγούν και στέκεσαι χαζεύοντας τον Τιτάνα αντί να είσαι μόνιμα στην τσίτα; Φαντάζομαι πως θα στραφεί στον θίασο και στην Κρέιν για βοήθεια. Έχει λογική του να ταξιδέψει με την σχετική ασφάλεια και κάλυψη του θιάσου. Μήπως όλα αυτά είναι κόλπο για να την θεωρήσουν νεκρή οι Απρόσωποι ή είναι όλα στην φαντασία μου;

Στην πολιορκία του Ρίβερραν οι Φρέυ τα κάνουν μαντάρα. Η χρήση του Έντμιουρ απέναντι σε έναν χαρακτήρα όπως ο Μελανιχθύς είναι απολύτως άχρηστη. Η παρουσία και απειλές του Τζείμι σαφώς δεν πιάνουν τόπο και ο Τάλλυ είναι αποφασισμένος να κρατήσει το κάστρο, το σπίτι του, με τη ζωή του.

Στην πρωτεύουσα ενθουσιάστηκα. Όχι μόνο από την αποκάλυψη της Μαριωρής που όλοι φανταζόμασταν πως παίζει κάποιο ρόλο και προφανώς έχει ένα σχέδιο αλλά και από της συζήτηση Ολέννα – Σέρσεϊ που θύμισε Τάιγουϊν – Ολέννα, ρίχνοντας σνομπ βλέμματα καθώς έγραφε στο γραφείο του. Η Σέρσεϊ ξέμεινε από συμμάχους. Ο αδερφός είναι μακριά, ο Τόμμεν κλεισμένος ανάμεσα στον Σπουργίτη και στην άρνηση κοκό της Μαριωρής και ο θείος Κέβαν απογοητεύει με την απραξία του. Θα μπορέσει να βγει ζωντανή μόνο με τον Στρόνγκ;

Θίον και Γιάρα κάνουν στάση για προμήθειες και απόλαυση στο Βολάντις ενώ πλέουν προς τη Ντάνυ. Ο Θίον δέχεται τη σκληρή αγάπη της αδερφής του που προσπαθεί να τον επαναφέρει. Βλέπουμε μαζί της αυτή την μικρή λάμψη αυτοπεποίθησης / δύναμης στα μάτια του Θίον, κάτι που θα χρειαστούν μπροστά στη Ντάνυ και στην μετέπειτα μάχη με τον θείο Euron.

Υ.γ πόσο γαμάτος χαρακτήρας η μικρή Λυάννα Μόρμοντ?! Αγαπώ ήδη!

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.