Ο θάνατος του Ράμσεϊ και η εκδίκηση της Σάνσα

Your name will disappear.

Ο Ράμσεϊ αφήνει χρόνους στο 9ο επεισόδιο της σεζον. Δεν πρόκειται να ξαναβασανίσει αγαπημένο σας Σταρκ ή όχι χαρακτήρα. Ο ψυχάκιας Ράμσεϊ στηρίχτηκε στα ψυχολογικά παιχνίδια του κι η αλήθεια είναι πως αν δεν έσκαγαν οι Άρρυν ο Τζον και ο σκοπός τους θα πέθαινε. Δεν ήταν καλός με το σπαθί και απέφυγε την μονομαχία στηριζόμενος στην στρατηγική αλλά και αριθμητική υπεροχή τους.

Φυσικά ο Τζον δεν σκότωσε τον Ράμσεϊ με τις γροθιές του αλλά η Σάνσα. Ο Τζον σταματά όταν βλέπει την αδερφή του συνειδητοποιώντας πως είναι δική της εκδίκηση. Τον αφήνουν πληγωμένο και δεμένο σε μια καρέκλα στο κυνοτροφείο. Βρίσκει τέλος από τα ίδια του τα σκυλιά. Αυτά που τάιζε με σάρκες, αυτά που έβαζε να κυνηγούν ανθρώπους κι αυτά που άφησε πεινασμένα επτά μέρες για να τους δώσει προφανώς τον Τζον. Πριν το τέλος του η Σάνσα τον κοιτά υποτιμητικά μιλώντας του με ισχυρά λόγια. «Τα λόγια σου θα χαθούν. Ο οίκος σου θα χαθεί. Το όνομα σου θα χαθεί. Η μνήμη σου θα χαθεί». Τα σκυλιά είναι πιστά αλλά πεινούσαν και η Σάνσα τους πρόσφερε ένα λουκούλλειο γεύμα. Μυρίζοντας και γνεύοντας το αίμα του σκίζουν το πρόσωπο προσφέροντας του έναν βασανιστικό θάνατο αντάξιο των πράξεων του. Η Σάνσα παρακολουθεί για λίγο και φεύγει σκάζοντας ένα μικρό χαμόγελο. Έτσι οι Μπόλτον φεύγουν από το Γουίντερφελ και το έμβλημα των Σταρκ ανεμίζει ξανά αλλά η Σάνσα παίρνει την προσωπική εκδίκηση για όσα τράβηξε στα χέρια του. Η σκηνή είναι τέλεια δίνοντας στους Σταρκ φαν κάτι που περίμεναν από καιρό.

Για την ίδια τη Σάνσα που κατάφερε να πάρει την εκδίκηση της και να πράξει τον πρώτο φόνο της το παιχνίδι έχει αλλάξει και δικαιωματικά σκότωσε τον Ράμσεϊ. Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησε να της παίξει παιχνίδια αλλά έμεινε "παγοκολώνα" και τα λόγια του δεν την άγγιζαν προσφέροντας του μάλιστα τις παραπάνω φράσεις που τον «γονάτισαν».

Ξέρω ότι ο Ράμσεϊ δεν θα λείψει στους περισσότερους αλλά πάλι σκέφτομαι τι χειρότερο θα έρθει να καλύψει το κενό. Ο ρόλος από τον εξαίσιο Iwan ήταν από τις καλύτερες (προσωπική άποψη) ερμηνείες που έχω δει στο GoT. Από την αρχή της γνωριμίας μαζί του, το τρελό βλέμμα, τα ειρωνικά χαμόγελα μέχρι και τις απάνθρωπες πράξεις έμεινε υπέροχος στο παίξιμο του. Ένας απόλυτος σαδιστής που δεν κολλούσε πουθενά. Μπορεί να μην εξελίχτηκε σαν χαρακτήρας αλλά ο θάνατος του έφερε ένα ταιριαστό κλείσιμο και κάτι που του άξιζε 100%. Ο Ράμσεϊ ήταν ένας απόλυτος σαικο villain του GoT!


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.