Θεωρία: Ποια θα είναι η πρώτη Γουέστερος τοποθεσία για την Ντάνυ

Μετά από 6 σεζον!

Ήρθε ο καιρός επιτέλους να ξεκολλήσουμε από το Έσσος. Η Ντάνυ απέκτησε τον απαραίτητο εξοπλισμό και είναι έτοιμη να εισβάλει στο Γουέστερος. Όμως ο Τύριον την προειδοποιεί για το μεγάλο παιχνίδι και τις πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Ποια είναι η πιο έξυπνη κίνηση για την Ντάνυ; Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις.

Η Ντάνυ θα μπορούσε να φτάσει πρώτα στο Ντράγκονστοουν που υπήρξε αρχαία έδρα του οίκου της πριν από την Καταστροφή της Βαλύρια. Εκεί θα μπορούσε να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και να βρει περισσότερους συμμάχους που θα υποστηρίξουν την αξίωση της στο θρόνο πριν κατευθυνθεί στο Κίνγκς Λάντινγκ.

Η πρωτεύουσα βέβαια είναι προφανής πρώτη επιλογή κατάκτησης. Πηγαίνοντας κατευθείαν στο Κίνγκς Λάντινγκ μπορεί να καθίσει άμεσα στον Σιδερένιο Θρόνο. Αν σκοτώσει τον Τόμμεν δεν υπάρχει άλλη «νόμιμη» γραμμή διαδοχής Μπαράθυον (τα μπάσταρδα δεν υπολογίζονται).

Γεωγραφικά η πιο κοντινή τοποθεσία στο Έσσος ειναι το Ντόρν. Ο Τύριον ξέρει το μίσος των Μαρτέλ για τους Λάννιστερ και θα αποτελούσαν αξιόλογους συμμάχους. Μην ξεχνάμε πως η Έλια Μαρτέλ ήταν παντρεμένη με τον αδερφό Ραίγκαρ και οι δύο οίκοι υπέφεραν από τον Σφετεριστή Ρόμπερτ. Συν του γεγονότος πως το Ντορν είναι το μόνο βασίλειο με ηγέτιδες και θα αποτελούσε πολύ ωραία συνέχιση του γυναικείου δυναμισμού της σεζον.

Ο ερχομός στα Σιδερένια Νησιά από την άλλη ως πρώτο προορισμό θα εκπλήρωνε τους όρους συνεργασίας με Γκρέυτζοϋ, θάνατο του Euron και κατάκτηση των υπολοίπων πλοίων για μελλοντικές ναυμαχίες. Δεν αποτελεί και την καλύτερη τοποθεσία όμως προς το Κινγκς Λάντνινγκ.

Σύμφωνα με τον τίτλο του φινάλε ίσως ο κόσμος χρειαστεί την βοήθεια των δράκων απέναντι στους Γουόκερς και η Ντάνυ μπει αμέσως στο χορό φτάνοντας στο Τείχος. Ομολογώ είναι πολύ μακριά σε σχέση με άλλες τοποθεσίες αλλά αν το απαιτεί η ανάγκη; Ίσως πρώτα περάσει από το Γουίντερφελ, ίσως μάθουν με Τζον πως είναι σόι… Αν λοιπόν δεν έρθει ως κατακτήτρια θα γινόταν σωτήρας και νικώντας τους γουόκερς θα μπορούσε να καθίσει μεγαλοπρεπώς στο Θρόνο.

πηγη

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.