Τα καλύτερα της Μάχης των Μπάσταρδων!

Όλο το επεισόδιο είχε φοβερές σκηνές, στιγμές χαρακτήρων, καταπληκτική σκηνοθεσία κλπ κλπ κλπ.

Υπάρχουν όμως μερικά στοιχεία που μας άρεσαν παραπάνω και εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως. Πείτε μας και τα δικά σας αγαπημένα.

Ο σκηνοθέτης. Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Miguel Sapochnik σκηνοθέτη του επεισοδίου Hardhome ήμασταν παραπάνω από ενθουσιασμένοι για το αποτέλεσμα. Και φυσικά έσκισε! Το επεισόδιο ήταν θεαματικό, σε τεράστια κλίμακα, με πολλούς χαρακτήρες και μια 30λεπτη μάχη που παρακολούθησαν εκατομμύρια φαν με κομμένη την ανάσα. Ψάχνοντας την ιστορία το επεισόδιο δανείστηκε στοιχεία από Ρωμαϊκές μάχες, τον δεύτερο παγκόσμιο και μεσαιωνικές πρακτικές όπως η φάλαγγα των Μπόλτον και οι σοροί πτωμάτων. Το καλύτερο στοιχείο ήταν ο τρόπος που ακολουθούσαμε τον Τζον στη μάχη. Από το πρώτο λεπτό αντιμέτωπο μόνο με το εχθρικό ιππικό δίνοντας μας το άσχημο πρόσωπο του πολέμου μέχρι το υπέροχο σημείο που ασφυκτιά και βρίσκει τη δύναμη να βγει πάνω από τους άλλους παίρνοντας ανάσες.
Τα λάβαrα Σταρκ στο Γουίντερφελ. Ακόμη ένα στοιχείο ήταν το ξήλωμα των εμβλημάτων Μπόλτον και η τοποθέτηση των Σταρκ. Προκάλεσε χαρά και ικανοποίηση. Ο πιο κακοποιημένος οίκος επιστρέφει σπίτι και χαίρομαι που εκεί ήρθε η τελική σκηνή.
Η εκδίκηση της Σάνσα και η συμμετοχή των σκυλιών του Άδη. Ο Τζον πλακώνει τον Ράμσεϊ αλλά δεν φέρνει το τελικό χτύπημα. Ενώ ο Ράμσεϊ τον χτυπά με βέλη ο Τζον με την ασπίδα έρχεται κοντά και τον ρίχνει στο έδαφος. Ενώ μπορούσε να τον σκοτώσει επί τόπου ήξερε (όπως και το κοινό) ότι η εκδίκηση άνηκε σε άλλον. Η Σάνσα που υπέφερε στα χέρια του χρησιμοποιεί τις δικές του βασανιστικές μεθόδους. Ο τρόπος που έγινε ήταν επιθυμία πολλών φαν για να τον σταματήσουν από το να σκοτώσει και να βασανίσει ξανά. Η Σάνσα άλλαζε εδώ και καιρό και ο τρόπος αντιμετώπισης της απέναντι του, με «νεκρά» μάτια, παγερή συμπεριφορά και την χρήση των μεθόδων του απέναντι του ολοκληρώνουν το μικρό κορίτσι που γνωρίσαμε στην πρώτη σεζον σε μια Σταρκ Αρχόντισσα του Βορρά. 
Το τέλος του γίγαντα Wun Wun. Φεύγοντας ηρωικά και παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή. Η υπολογίσιμη παρουσία του πρόσφερε δύναμη στον σκοπό των Σταρκ περνώντας διάφορα εμπόδια. Μπορεί να μην μίλησε εκτός από το Σνόου αλλά μετά τον τρόπο που πάλεψε στο πλευρό του Τζον και στο Hardhome και στο Γουίντερφελ έγινε χαρακτήρας που αξίζει να αναφερθείς.
Ο Ντάβος μαθαίνει την αλήθεια. Δείτε εδώ. Έχει κάποιες καλές σκηνές στο επεισόδιο (το δέσιμο με τον Τόρμουντ, την διοίκηση των τοξοτών και την είσοδο του στη μάχη). Μια σιωπηλή όμως ερμηνεία του κέρδισε και προβλημάτισε για το μέλλον της Μελ. Ο Ντάβος βρίσκει την νεκρική πυρά της Σιρίν μαζί με το ξύλινο ελάφι και συνειδητοποιεί την αλήθεια. Ο Liam Cunningham αριστεύει όταν μετά την μάχη κοιτά την Μελ μέσα στο κάστρο.
Οι δράκοι. Η επιτέλους ένωση των δράκων με την Ντάνυ και το κάψιμο του πλοίου με το πλήρωμα.
Η Ντάνυ συναντά την Γιάρα. Δείτε εδώ. Η σεζόν έφερε νέους χαρακτήρες μαζί ενώνοντας τα μονοπάτια τους και τους σκοπούς τους. Από την πρώτη σεζόν καθένας ακολουθούσε το δικό του δρόμο απομακρύνοντας πολύ από άλλα αγαπημένα και μη πρόσωπα οπότε η συνάντηση Τυριον, Θιον, Ντάνυ και Γιάρα είχε μια φοβερή δυναμική, σε μια ήρεμη αλλά ευχάριστη ατμόσφαιρα με τις δύο κυρίες να κλέβουν την παράσταση. Εμφανής χημεία λόγω της ομοιότητας τους.
  
Οι ιππότες της Κοιλάδας. Το γράμμα στον Μικροδάχτυλο έπιασε τόπο και την τελευταία στιγμή όταν όλα μοιάζουν δυσοίωνα σκάνε σαν κύμα οι αστραφτεροί ιππότες του Άρρυν.
Τόρμουντ εναντίον Σμολτζον. Αν και για δεύτερα νομίσαμε πως ο Τζον θα τα έβαζε μαζί του είναι η στιγμή που ο Τόρμουντ τα παρατάει όλα και τρέχει να σωθεί με τους ανθρώπους του. Εκεί πάνω στον λόφο πτωμάτων έρχονται οι Άμπερ για να τους αποτελειώσουν. Ο Τόρμουντ δεν είναι το κέντρο της ιστορίας αλλά έχει τις στιγμές του. Η μάχη τους είναι φυσική, χωρίς πολλά φρου-φρου, ωμή, γεμάτη από δύναμη και βιαιότητα. Κι εκεί που νόμιζες ότι ο Τόρμουντ έχει χάσει ορμά στον λαιμό του Σμολτζον με τα δόντια του κόβοντας κομμάτι!
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.