Τα καλύτερα του φινάλε «Οι Άνεμοι του Χειμώνα»

Η σεζόν ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα και κράτησε τα καλύτερα της για το τέλος! Με αρκετές αστείες αλλά και ηρωικές στιγμές η νέα σεζόν ενθουσίασε εκατομμύρια φαν ανά τον κόσμο.

Τα φινάλε στο GoT παραδοσιακά κλειδώνουν τις θέσεις χαρακτήρων για την επόμενη χρονιά προσθέτοντας όμως μια μεγάλη στιγμή (όπως πχ τον θάνατο του Τζον ή του Τάιγουιν). Το φινάλε της 6η σεζόν έφερε αυτό το κλείσιμο σε πολλά σενάρια, χρησιμοποίησε το υγρό πυρ όπως το περίμενε το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, επιβεβαίωσε τον ερχομό της Ντάνυ στο Γουέστερος κ.α. Ήταν έναν τέλειο επεισόδιο, όπως έπρεπε να είναι ένα φινάλε σεζόν σε μια σειρά που έπεται συνέχεια. Αφήστε σχόλια με την δική σας αγαπημένη / καλύτερη στιγμή.

Οι καλύτερες στιγμές του επεισοδίου:

Η Σέρσεϊ βάζει μπουρλότο στο Σεπτ του Μπέιλορ. Ως γνήσιο τέκνο Λάννιστερ :-P περίμενα αυτή την one in a lifetime στιγμή που η Σέρσεϊ θα ελευθέρωνε την καταβρoχθιστική μανία του wildfire όπως άλλωστε μας είχε προϊδεάσει το όραμα του Μπραν. Παρόλη τη πρόβλεψη ο τρόπος που παίχτηκε ήταν επικός. Το μουσικό χαλί, τα ρούχα, η σκηνοθεσία… όλες οι σκηνές ήταν masterclass χτισίματος με τεράστιο όφελος! Μας έδειξε διάφορα άτομα να ετοιμάζονται για τη μέρα της δίκης με προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο Σπάροου και οι υπόλοιποι στο Σεπτ, ο Παϊσέλ να παρασέρνεται από ένα μικρό πουλάκι, ο Λάνσελ να βρίσκει την πηγή του κακού και να απαγορεύεται η έξοδος στον Τόμμεν από το Βουνό. Η Μάρτζ προσπάθησε απεγνωσμένα να τους πείσει να φύγουν και σιγά - σιγά τον Σπάροου να αντιλαμβάνεται πολύ αργά την καταστροφή. Και όσο το μεγάλο μπουμ διέλυσε ολοσχερώς το Σεπτ και τις γύρω γειτονιές η Σέρσεϊ παρακολουθούσε χαμογελώντας από την ασφάλεια του Κόκκινου Φρουρίου. Και δεν ήταν αυτό το κλείσιμο της καταστροφής αλλά ο Τόμμεν βλέποντας το θέαμα και μαθαίνοντας για τον θάνατο όλων, το χαμό της γυναίκας του και την τρέλα της μάνας του αυτοκτονεί, ενώ η εικόνα μένει σταθερή στο παράθυρο τον βλέπουμε να επιστρέφει και να πέφτει στο κενό. Καλύτερες στιγμές ενός όμορφου χάους.

Η μουσική του Ramin Djawadi σε συνδυασμό με την σκηνοθεσία του Miguel Sapochnik. Και στο παρελθόν είχαμε δει ανάλογη επένδυση με το Rains of Castamere αλλά η μουσική του Light of the Seven ξεκίνησε με πιάνο, φόρτε και ξανά πιάνο ανάλογα με την σκηνή, με τα μουσικά όργανα να μεταφέρουν την ένταση, τον φόβο, τη θλίψη κλπ. Στην συνέχεια του επεισοδίου όπως στον Πύργο της Χαράς η επένδυση συνέχισε την άριστη συμμετοχή της αποδεικνύοντας πως ένα επεισόδιο δεν είναι μόνο ότι βλέπεις αλλά μια άριστη συνοδεία ενός οπτικού μεγαλείου.

Η μαύρη Βασίλισσα του Γουέστερος, πρώτη του ονόματος της. Η Σέρσεϊ ανεβαίνει στο θρόνο. Θυμάστε που είπε ότι τώρα που πέθανε ο Ράμσεϊ φοβάμαι για το μεγαλύτερο κακό που θα έρθει στη θέση του; Ε ναι εδώ είμαστε. Η Σέρσεϊ έρχεται να καλύψει τη θέση του μεγάλου κακού (villain) τουλάχιστον πριν μπουκάρουν οι Γουόκερς. Ήταν πάντα στο προσκήνιο των γεγονότων και ξέρει καλά τις δολοπλοκίες της πρωτεύουσας. Ξεκινώντας με την Σέπτα Ουνέλα η Σέρσεϊ έδειξε τα νύχια της και με τον Τόμμεν νεκρό δεν έχει τίποτα να χάσει κάνοντας της πιο επικίνδυνη από ποτέ.

Η αποκάλυψη μιας θεωρίας. R+L=J και πόσα χρόνια περιμέναμε ως αρχικά αναγνώστες των βιβλίων και μετέπειτα θεατές της σειράς γι αυτή την αποκάλυψη/επιβεβαίωση; Η νούμερο ένα θεωρία επιβεβαίωσε την μητρότητα του Τζον από την Λυάννα χωρίς όμως να αποκαλύπτει τον Ραίγκαρ. Ποιος άλλος όμως τους κυνηγούσε και θα σκότωνε το παιδί αν μάθαινε την αλήθεια από τον Ρόμπερτ; Αν και δεν ακούστηκε το όνομα του παιδιού κάποιοι είπαν ότι φάνηκε από τα χείλη της σαν να λέει Αίρυς. Η σκηνή παίχτηκε άψογα με την Λυάννα ετοιμοθάνατη να κρατιέται όσο πρέπει για να σώσει το γιο της και το μέλλον του. Ο Νετ παίρνει το παιδί λέει ψέματα σε όλους και στο ίδιο και ο Τζον αποκαλύπτεται μέσω του ζουμ στα καστανά μάτια του παιδιού.

Ο λευκός λύκος, ο Βασιλιάς του Βορρά, ο Τζον Σνόου – ένα μπάσταρδο που παίρνει τον παγωμένο θρόνο. Ξεκινώντας με τον λόγο της Λυάννα, τη συγχώρεση και γονάτισμα των Μάντερλυ και Γκλόβερ οι άρχοντες του Βορρά σηκώνουν τα ξίφη τους και υποστηρίζουν τον Τζον. Μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον μπάσταρδο Τζον (δεν ξέρει κάνεις – εκτός Μπραν – την πατρότητα του). Μόνο αγκάθι το βλέμμα Μικροδάχτυλου και Σάνσα. Ζητά συγχώρεση από τον Τζον και απορρίπτει τις συμβουλές του Μικροδάχτυλου αλλά οι δυο τους είναι οι μόνοι στην αίθουσα που δεν φωνάζουν για τον Τζον. Μια πιθανή μελλοντική αντιπαλότητα; Θα δούμε.

Η σκηνή με τον Βασιλιά του Βορρά οφείλει πολλά στην Λυάννα Μόρμοντ. Την μικρή με τσαγανό, 10χρονη αρχόντισσα του οίκου Μόρμοντ που αγαπήσαμε από την πρώτη γνωριμία. Η φωνή της γίνεται δράση και λογική και ο λόγος της ένα από τα πιο αξέχαστα κομμάτια, υποστηρίζοντας τον Τζον και χώνοντας τα στους άρχοντες του Βορρά. Μεγάλοι ισχυροί άνδρες αποδυναμώνονται από ένα μικρό κορίτσι.

Η πίτα με τους Φρέυ. Η Άρυα σβήνει έναν όνομα από τη λίστα της αλλά πρώτα δείχνει την «σκληρότητα» της μαγειρεύοντας τους γιους του. Ο Γουόλτερ Φρέυ ήταν ένας απαίσιος άνθρωπος από την πρώτη στιγμή που τον είδαμε μέχρι και τώρα στην 6η σεζον. Η Άρυα παίρνει τη μορφή μιας σερβιτόρας και του κόβει τον λαιμό ενώ το τελευταίο που είδε πριν πεθάνει ήταν ένας Σταρκ να του χαμογελά.

Μετά από πολλές πόλεις, πολλά μαθήματα και πολλές σεζόν η Ντάνυ κάνει την μεγάλη κίνηση και μπαίνει στα πλοία με την υποστήριξη των Γκρέυτζοϋ, Μαρτέλ και Ταϊρέλ. Αντιπροσωπεύει την κορύφωση για την Ντάνυ και της ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο. Με τους Άσπιλους, του Ντοθράκι, 3 δράκους, τον Τύριον και Βάρυς στο πλάι της και τους υπόλοιπους συμμάχους η πυρέξ Ντάνυ, η άκαυτη, η ελευθερώτρια των σκλάβων έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον Σιδερένιο Θρόνο.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο βλέμμα του Τζέιμι όταν η δίδυμη αδερφή του κάθεται στο Θρόνο. Δεν είναι το πρόσωπο του άνδρα που έκανε τα πάντα για να γυρίσει στην γυναίκα που αγαπά. Κοιτάζει ανήσυχος για την Τρελή Βασίλισσα που βλέπει μπροστά του και η ώρα πλησιάζει που θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Ίσως η λύτρωση έρθει με μια κίνηση που τον στοιχειώνει από την επανάσταση του Ρόμπερτ. Βασιλοκτόνος.

Η Ολέννα στο Ντόρν είναι μια από τις καλύτερες στιγμές του επεισοδίου. Πρώτα γιατί είχε Ολέννα, δεύτερον γιατί ξαναφέρνει το ξεχασμένο Ντόρν στο παιχνίδι και τέλος γιατί υπάρχει ο Βάρυς που προσφέρει την ατάκα φωτιά και αίμα. Η Βασίλισσα των Αγκαθιών είναι από τους καλύτερους χαρακτήρες της σειράς, με τους καλύτερους και καυστικότερους διαλόγους και μια μεγάλη παίχτρια. Με τον αποδεκατισμό του οίκου και της λατρεμένης εγγονής η Ολέννα συμμετέχει (αφού πρώτα βουλώνει το στόμα στα Φίδια) στην αξίωση της Ντάνυ.

πηγή

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.