Γιατί πάει σε δίκη η Σέρσεϊ

Έχετε ξεχάσει τις αμαρτίες της; Γιατί την δικάζουν αφού περπάτησε γυμνή στους δρόμους του Κινγκς Λάντινγκ;

Έχει περάσει καιρός από την 5η σεζόν όταν ο Σπάρροου ξεκίνησε να αποκτά οπαδούς μέσω της Σέρσεϊ. Η Σέρσεϊ ήθελε να βγάλει από την μέση την Μάρτζ και τους Ταϊρέλ. Ο ξάδερφος Λάνσελ όμως που ακολούθησε την Πίστη εξομολογήθηκε τις αμαρτίες του, τη σεξουαλική σχέση του με την Σέρσεϊ και την βοήθεια του στον θάνατο του Ρόμπερτ Μπαράθυον σερβίροντας του πολύ περισσότερο κρασί από όσο έπρεπε ενώ ήταν σε κυνήγι.

Ουσιαστικά την συνέλαβαν με τις κατηγορίες μοιχείας, αιμομιξίας και βασιλοκτονίας. Η Σέρσεϊ παραδέχτηκε τη σχέση με τον Λάνσελ αλλά υποστήριξε την αθωότητά της σε σχέση με τον Τζέιμι ή τη συμμετοχή στο θάνατο του Ρόμπερτ. Η διαδρομή της εξιλέωσης στην 5η σεζον δεν ξεχνιέται αλλά πάραυτα πρέπει να οδηγηθεί και σε δίκη. Η διαδρομή είχε να κάνει μόνο με την αμαρτία που εξομολογήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως όρος από τον Σπάρρου για να βγει από το κελί και τον μετέπειτα εγκλεισμό της στο Κόκκινο Φρούριο.

Οπότε στην δίκη που θα γίνει την πρώτη μέρα του φεστιβάλ της Μητέρας η Σέρσεϊ μαζί με τον Λόρας θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αμαρτίες τους. Αν και η Σέρσεϊ υπολόγιζε σε δίκη δια μονομαχίας το 8ο επεισόδιο με την βασιλική διαταγή καταργεί το δικαίωμα αφήνοντας την με το σχέδιο Β. Όλα είναι πλέον εναντίων της αλλά μην ξεχνάμε το είδος ατόμου που είναι η Σέρσεϊ και το ότι δεν πρόκειται να πέσει χωρίς μάχη. Η φήμη που επιβεβαιώνει ο Qyburn ίσως σώσει το τομάρι της. Συγκεκριμένα η φήμη θα μπορούσε να έχει σχέση με το wildfire που βρίσκεται στα υπόγεια της πρωτεύουσας. Εκτός αυτών που φτιάχτηκαν για τον Τρελό Βασιλιά μην ξεχνάμε πως η Σέρσεϊ ήδη είχε βάλει αλχημιστές να μαγειρεύουν το υγρό πυρ πριν τα γεγονότα του Μαυροπόταμου πίσω στην 2η σεζον. Ή έχει έναν άσσο στο μανίκι της για τον ίδιο τον Σπάρροου...
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.