Το μεγάλο παιχνίδι που αναφέρει ο Τύριον!

Είσαι στο μεγάλο παιχνίδι τώρα και το μεγάλο παιχνίδι είναι τρομακτικό.

Μια φράση του Τύριον που ακούσαμε στα πρώτα τρέιλερ του GoT και τώρα έρχεται στο νέο του 10ου επεισοδίου. Ο Τύριον παρεούλα με Ντάνυ τη ρωτά αν φοβάται και σωστά γιατί το μεγάλο παιχνίδι είναι τρομακτικό. Ποιο είναι το παιχνίδι λοιπόν;

Μα του Σιδερένιου Θρόνου. Αν και η Ντάνυ υπάρχει από την πρώτη σεζόν τώρα μπορεί να υπολογιστεί και σίγουρα ως δύναμη που έρχεται για να κατακτήσει τον Θρόνο και όπως λέει κι η ίδια να πάρει ότι της ανήκει. Έχει τους Δεύτερους Γιους, την ορδή των Ντοθράκι – ένα τεράστιο Καλασάρ – τρεις δράκους που έχουν μεγαλώσει πολύ, τους Άσπιλους και στο πλευρό της τους Τύριον και Βάρυς. Τώρα απέκτησε και πλοία μέσω των Γκρέυτζοϋ.

Ακόμη πιστεύω πως η Ντάνυ δεν θα τα κατάφερνε αν δεν είχε στο πλευρό της τον Τύριον που αποδείχτηκε πολύτιμος σύμβουλος. Χάρη σε αυτόν και στις συμφωνίες του η Ντάνυ κράτησε το Μιρίν. Έρχεται με αέρα αλλαγής στην πατρίδα και θα χρειαστεί τον Τύριον δίπλα της μιας και αυτός ξέρει καλά το παιχνίδι και τις απαραίτητες πολιτικές κινήσεις. Όπως της τόνισε δεν είναι όλα μόνο μάχες και καταστροφή.

Ο Τύριον ξέρει όλη την ιστορία πίσω στο Γουέστερος. Ξέρει την Σάνσα, τον Μικροδάχτυλο, τους Ταϊρέλ και Μαρτέλ. Μην ξεχνάμε πως εκεί παίζονται κι άλλα παιχνίδια με την Μαριωρή να έχει σχέδιο, την Σέρσεϊ έναν άσσο στο μανίκι, τον Τζειμι με τον στρατό Λάννιστερ (και τους Φρέυ παρέα). Μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμη στα αυτιά του όλες οι λεπτομέρειες αλλά και μόνο η τοποθέτηση του εκεί από τον Βάρυς δείχνει την σημασία του και την βοήθεια που θα της προσφέρει.
Η κουβέντα για την εμπλοκή της Ντάνυ στο μεγάλο παιχνίδι δείχνει πως θα περάσει την Στενή Θάλασσα και θα πάρει το Γουέστερος. Χάρη στα 100 επιπλέον πλοία της Γιάρα και την αρμάδα των Αφεντάδων η Ντάνυ έχει τον τρόπο της κι ο Τύριον θα την συμβουλεύει κατάλληλα για το τι την περιμένει στο Γουέστερος.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.