Οι γυναίκες του GoT παίρνουν τα πάντα!

Στις ισχυρότερες θέσεις.

Αρχηγοί. Μελλοντικές βασίλισσες. Διψασμένες για εκδίκηση και δικαιοσύνη. Το φινάλε ξεκαθάρισε πως το Γουέστερος δεν είναι μέρος για άνδρες ηγέτες (Τζον το νου σου). Αν και οι αντρικοί χαρακτήρες όπως ο Τύριον ή ο Μικροδάχτυλος θα παίξουν σημαντικό ρόλο, άτομα όπως η Λυάννα Μόρμοντ, η Άρυα, η Γιάρα και φυσικά οι Σέρσεϊ και Ντάνυ άφησαν τον Τζον ως μόνο άνδρα με δύναμη.

-Η Λυάννα πείθει το Βορρά και τους Άρχοντες του για να υποστηρίξουν τον Τζον. Το μικρό έχει περισσότερο τσαγανό από όλους μαζί!

-Η Άρυα σκοτώνει τον Γουόλτερ Φρέυ ταΐζοντας τον πρώτα τους γιούς του.

-Η Σάνσα δείχνει μερικούς οιωνούς για δικά της σχέδια. Η κίνηση ματ με την συμμετοχή των Ιπποτών Άρρυν δίνει αυτόματα στην Σάνσα καλύτερο ρόλο ηγέτιδας απ’ ότι στον Τζον.

-Το ταξίδι της Σέρσεϊ μέχρι τώρα ήταν αιματηρό αλλά αποφασιστικό. Μπορεί κανείς μας να μην εγκρίνει την θανάτωση δεκάδων ανθρώπων για να πάρει την εκδίκηση της αλλά κατανοούμε το πόσο μακριά θα φτάσει για να το πετύχει και να κερδίσει πίσω τον σεβασμό στο πρόσωπο της. Η Σέρσεϊ το είπε I choose violence και το έκανε πραγματικότητα.

-Η Ντάνυ καταφέρνει να περάσει τη θάλασσα, να αποκτήσει απίστευτη δύναμη και να γίνεται ένας σημαντικός παίχτης στον Σιδερένιο Θρόνο. Έχει ξεφύγει πλέον από την ατολμία της, έχει έναν στόχο και πλέον τον καλύτερο σύμβουλο.

-Η Ελλάρια στο Ντόρν σκότωσε τον πρίγκιπα αλλά κατάφερε να πάρει τον στρατό και λαό μαζί της. Τώρα έραψε πανιά για την Ντάνυ και είναι έτοιμη να πάρει την δική της εκδίκηση από τους Λάννιστερ. 

-Ολέννα Ταϊρέλ. Τα έχασε όλα. Κυνηγά εκδίκηση στην Σέρσεϊ που της τα πήρε. Γιο, εγγόνια κι άφησε έναν ακέφαλο οίκο (στη σειρά τουλάχιστον). Η βασίλισσα τον αγκαθιών κάνει την κίνηση της ζητά αίμα και φωτιά. Να δω πως θα τα βγάλει πέρα η πρωτεύουσα χωρίς την υποστήριξη (φαγητό κλπ) των Ταϊρέλ.


-Η Γιάρα έπαιξε και μέχρι τώρα κέρδισε. Η αυτονομία των Νησιών είναι δική της αρκεί να κερδίσει τον Euron. Πλέει μαζί με την Ντάνυ ως ισότιμη σύμμαχος!

Οι γυναίκες πλέον άλλαξαν την άποψη της μεσαιωνικής κοινωνία. Ανεβαίνουν σε θρόνους και ζητούν πολλά. Το φινάλε όρισε τη νέα αποχή όπου οι γυναίκες είναι δυνατότερες και υποστηρίζουν η μια την άλλη.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.