Τίτλοι τέλους για τον Ian McShane


Ακόμη ένα πέσιμο της αυλαίας για χαρακτήρα του Game of Thrones, μόνο που αυτός είναι λίγο ξεχωριστός.


Το πέρασμα του Ian McShane ως Brother Ray στην σειρά ήταν σύντομο αλλά ήταν ότι έπρεπε για να γυρίσει ένας άλλος χαρακτήρας πίσω δυναμικά και με έναν μοναδικό για το GoT τρόπο. Η επιλογή του είχε μεγάλη σημασία και έγινε για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν προσλήφθηκε για να παίξει δίπλα στον Jon Snow, Cersei Lannister ή Daenerys Targaryen όχι, ήρθε επειδή είναι ένας ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο και με την ικανότητα να κάνει την δική του μικρή σειρά μέσα στην μεγάλη σειρά όπως και το έπραξε. Να εξηγήσω, οι σκηνές του ήταν μοναδικές καθώς μας έδωσαν την αίσθηση ενός κόσμου που δεν είχε σχέση με το Westeros και τα γεγονότα που εξελίσσονται σε αυτό. Δεν θύμισαν Game of Thrones και είχαν την δική τους χροιά με πρωταγωνιστές τον Al Swearengen και το πιστό του Hound.

Ο σεναριογράφος Bryan Cogman, ο οποίος έγραψε αυτό το επεισόδιο, είπε ότι η παραγωγή ένοιωσε πως η σύνδεση που είχε το κοινό με το Hound σε συνδυασμό με τις ικανότητες του Rory McCann στην υποκριτική, θα ήταν αρκετά για να υποστηρίξει την ατομική περιπέτεια του Hound. Για να γίνει όμως αυτό χρειαζόταν κάποιος αρκετά ικανός ώστε να συμπληρώσει την περιπέτεια και να σταθεί δίπλα στον Rory και απέναντι του και να προσφέρει και την δική του χροιά. Ο Ian ήταν ο πιο κατάλληλος για αυτήν την θέση και το απέδειξε και με το παραπάνω. Οι μονόλογοι του λειτούργησαν ως αντίβαρο για όλα τα υπόλοιπα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται στον υπόλοιπο κόσμο του Westeros. Αν και το story τους ήταν διαχωρισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, ήταν αυτό που έδωσε τον τόνο του επεισοδίου και μας υπενθύμισε ότι "Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να επιστρέψεις".


Μετά έχουμε και το σπόιλερ που έκανε ο ηθοποιός πριν το ξεκίνημα της Season που ψιλοχάλασε την έκπληξη για την επιστροφή του Hound. Η παραγωγή πρέπει να ήταν ενήμερη ότι όταν ρωτήθηκε ο ίδιος για την σειρά πως δεν θα συμπεριφερόταν σαν τους υπόλοιπους ηθοποιούς της που δεν δίνουν σχεδόν καθόλου πληροφορίες για την σειρά. Αλλά από την άλλη η συμμετοχή του ήταν τόσο απομονωμένη από τα υπόλοιπα οπότε τι πειράζει και που έκανε λίγο κακό. Τελικά ήταν win-win κατάσταση γενικώς.

Το μόνο κακό με τον ρόλο του ήταν η συντομία που είχε. Στο τέλος του επεισοδίου "The Broken Man" ο Ian βρέθηκε κρεμασμένος από την κατασκευή που έφτιαχναν οι ακόλουθοι του, οι οποίοι εννοείται πως κατέληξαν όλοι νεκροί, εκτός του Hound φυσικά. Ο θάνατος του και των ακόλουθων του, ήταν ακόμη ένα χτύπημα για τον Sandor Clegane και μία αφορμή για να γυρίσει πίσω στην βασική ιστορία. Για εμάς τους υπόλοιπους πάλι ήταν μία πραγματική απώλεια καθώς, ο χαρακτήρας Brother Ray φάνηκε μοναδικός και ήταν από τους λίγους στην σειρά που μπορούσε να μας εμπνεύσει με τους μονόλογους του, τα πιστεύω του και να μας δώσει λίγη ελπίδα για το μέλλον.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.