Η αρχική ιδέα του σκηνοθέτη Jack Bender για τον θάνατο του Hodor


Ο βετεράνος της σειράς Lost, Jack Bender ο οποίος σκηνοθέτησε τα 2 πρόσφατα επεισόδια του Game of Thrones "The Door" και "Blood of my Blood" έκατσε για μία συνέντευξη με Observer και The Wall Street Journal για να συζητήσει τον χρόνο του ως σκηνοθέτης της σειράς.

Πρώτα από όλα να αναφέρω ότι ο Bender δήλωσε στην συνέντευξη του ότι τα επεισόδια της Season 7 θα είναι όντως λιγότερα απο τις προηγούμενες Season, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και λίγο καιρό. Συγκεκριμένα δήλωσε "Υπάρχουν μόλις 5 σκηνοθέτες για 10 επεισόδια, 2 ο καθένας. Μάλιστα την ερχόμενη Season θα προβληθούν 7 επεισόδια". Αυτές είναι οι πιο πρόσφατες δηλώσεις που αναφέρονται σε αυτό το θέμα. Αφού είπα αυτά ας προχωρήσουμε τώρα στο θέμα μας.

Ο σκηνοθέτης Jack Bender παραδέχτηκε ότι η σκηνή με τον θάνατο του Hodor στην αρχή ήταν να γίνει πολύ πιο κτηνώδης, πράγμα που ακούγεται απίθανο. Ο σκηνοθέτης που δεν είχε ξανασκηνοθετήσει επεισόδιο για την σειρά, ήρθε για να κάνει συγκεκριμένα αυτό το επεισόδιο " The Door" λόγω της εμπειρίας του με σειρές που χρησιμοποιούσαν ταξίδια στον χρόνο όπως το Lost.
Η αρχική ιδέα του σκηνοθέτη ήταν να κάνει μία σκηνή η οποία θα ήταν απο μακριά και θα ζούμαρε και θα ζούμαρε όλο και περισσότερο και μετά μια παράλληλη η οποία θα πλησίαζε στον Wylis δημιουργώντας έτσι τον Hodor. Το συζήτησε αρκετά με τον Dan και τον Dave. Πρότεινε το εξής στους ίδιους: "Οι νεκροί αφού περνούσαν την πόρτα θα άρχιζαν να ξεσκίζουν τα ρούχα του Hodor και στην συνέχεια την σάρκα του. Απο την στιγμή που μπόρεσαν να περάσουν μέσα απο ξύλο τότε θα μπορούσαν να περάσουν και μέσα απο τον Hodor". Αυτά ήταν τα ακριβή του λόγια για την σκηνή και όταν λέει να περάσουν μέσα απο τον Hodor το εννοούσε κυριολεκτικά μέσα απο το σώμα του.

Πάλι καλά για εμάς ο Dan και ο Dave του είπαν ότι εάν ο θάνατος του ήταν τόσο τρομακτικός δεν θα γινόταν αισθητή η απώλεια του. Μετά απο αυτό ο σκηνοθέτης το έβαλε στόχο να κάνει έναν τρομακτικό θάνατο αλλά να κάνει το κοινό να νοιαστεί πραγματικά για τον χαρακτήρα. Οπότε στο τέλος πήραμε την σκηνή που είδαμε όλοι και χαράχτηκε την μνήμη μας, με τους νεκρούς να τυλίγουν και να χαράζουν το σώμα του Hodor σκοτώνοντας τον σιγά και επώδυνα. Ο σκοπός ήταν να μας αφήσει με την εικόνα αυτή του Hodor και μετά να αναρωτιόμαστε με ποιόν τελικά τρόπο πέθανε μια και καλή. Αυτή ήταν η κυρίαρχη ιδέα για την σκηνή αυτή και αυτή ήταν που είδαμε όλοι αλλά ο τρόμος δεν κυρίευσε το συναίσθημα, καθώς η απώλεια και η θυσία αυτού του χαρακτήρα ήταν πραγματικά αυτό που έμεινε στο μυαλό μας στο τέλος του επεισοδίου.

Πιστεύω όλοι είμαστε χαρούμενοι που δεν είδαμε την πρώτη ιδέα του σκηνοθέτη στις οθόνες μας γιατί θα ήταν πολύ βίαιο ακόμη και με τις προδιαγραφές του Game of Thrones. Ο σκηνοθέτης επίσης μίλησε για τον Sam Coleman τον ηθοποιό που έπαιξε τον Wylis και τον συγχάρηκε για την ερμηνεία του αν και ήταν σύντομη. Είπε ότι έκαναν πολλές λήψεις της σκηνής που η φράση "Hold the Door" μετατρέπεται σε Hodor για να πετύχουν την σωστή ακολουθία και να πάει σύμφωνα με τον ρυθμό της σκηνής. Ευτυχώς για εμάς το πέτυχαν και ο νεαρός ηθοποιός μας έκανε να το πιστέψουμε.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.