Σε ποια «παλιά φήμη» αναφέρονται οι Σέρσεϊ και Qyburn


Η Σέρσεϊ έχει πάντα σχέδιο Β

Η βασιλική διαταγή ήταν καταπέλτης για την Σέρσεϊ και καταστροφικά νέα από τον ίδιο της το γιο. Η δίκη δια μονομαχίας καταργείται και ο Τόμμεν δεν δίνει καμία σημασία στην μητέρα του. Μετά την βόμβα των νέων ο Qyburn πλησιάζει την Σέρσεϊ και την ενημερώνει πως η παλιά φήμη υφίσταται. Τι είναι αυτό που μετέφεραν τα πουλάκια του;

Η θεωρία μου και πολλών άλλων φυσικά έχει να κάνει με το wildfire. Κάτι που είχα στο μυαλό μου από το τέλος της 5η σεζον όταν είδα αυτό το βλέμμα εκδίκησης στα μάτια της Σέρσεϊ τη στιγμή που το Βουνό την σήκωσε στα χέρια. Δείτε εδώ το άρθρο.

 Όταν είδα το όραμα του Μπραν φάνηκε σε μια σκηνή υγρό πυρ να γεμίζει μια στοά. Έτσι φαντάστηκα πως το πιο λογικό θα ήταν η Σέρσεϊ να αποφασίσει να βγάλει από τη μέση το παπαδαριό εντυπωσιακά. Ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό αν έφτανε στο τέρμα. Φυσικά το wildfire που φτιάχτηκε στην 2η σεζον χρησιμοποιήθηκε από τον Τύριον στην μάχη του Μαυροπόταμου ενάντια στις δυνάμεις του Στάννις με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Άρα η Σέρσεϊ θα μπορούσε να νικήσει το παπαδαριό με μια εντυπωσιακή έκρηξη ίσως κάτω από το Σεπτ του Μπέιλορ με το παλιό στοκ του Τρελού Βασιλιά. Βέβαια όλο αυτό είναι θεωρία καθώς η έκρηξη που είδε ο Μπραν μπορεί να γίνει μελλοντικά από την Ντάνυ (αν καταλήξει σαν τον πατέρα της) ή από την Μαρτζ (βγάζοντας τους πάντες από τη μέση) κλπ.

Από την άλλη το GoT θα μπορούσε να μας εκπλήξει χρησιμοποιώντας ένα ακόμη δυνατό χαρτί της Σέρσεϊ και όχι μια έσχατη λύση. Ίσως τα πουλάκια του πρώην μάεστερ έχουν ανακαλύψει ένα παλιό στοιχείο που αφορά τον θάνατο του Τζόφρυ, τις κινήσεις του Μικροδάχτυλου ή πολλά άλλα στοιχεία που θα σταματούσαν μια δίκη ή κάτι για τον ίδιο τον Σπάρροου που θα άλλαζε αυτόματα τις αποφάσεις του Τόμμεν.

Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα για να δούμε τι ετοιμάζει πάλι η Σέρσεϊ κι αν θα μπορέσει να πάρει τη ρεβανς. Μην ξεχνάμε και το όραμα της Ντάνυ με την κατεστραμμένη αίθουσα του Θρόνου.  
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.