Πως έκανε ο Varys την απόσταση Dorne-Meereen τόσο γρήγορα?


Αυτές οι αποστάσεις στην 6η σεζόν μας έχουν τρελάνει


[warning title="ΠΡΟΣΟΧΗ" icon="exclamation-triangle"]
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS
[/warning]

Η σειρά φέτος έχει δεχθεί πολλά θετικά σχόλια αλλά αυτό το θέμα με τις αποστάσεις συνεχίζει να ενοχλεί τους περισσότερους. Αυτό το πρόβλημα έγινε πολύ μεγαλύτερο στην 6η σεζόν που είδαμε κάτι τεράστιες αποστάσεις να διανύονται μέσα σε ένα ή δύο επεισόδια από κάποιους χαρακτήρες, την στιγμή που είχαμε ήδη δει παρόμοιες αποστάσεις σε προηγούμενες σεζόν να διανύονται σε διάστημα τριών και τεσσάρων επεισοδίων. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο Littlefinger, η Yara και τώρα στο φινάλε της σεζόν ο Varys. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε μοιραστεί μία απάντηση για αυτό το θέμα που είχε δώσει ο σκηνοθέτης Bryan Cogman, στην οποία είχε πει πως οι χαρακτήρες στην σειρά δεν μοιράζονται όλοι τις ίδιες χρονολογίες να το πούμε έτσι και επίσης ήταν γνωστό στους σκηνοθέτες στην σειρά, πως αν τηρούσαν κάθε χρονική διάρκεια όπως στα βιβλία, η σειρά θα τραβούσε για 20 χρόνια.

Το ίδιο έχει πει και ο συγγραφέας των βιβλίων "A Song of Ice and Fire"  George R.R. Martin, ο οποίος κάνει το σχεδόν το ίδιο στα βιβλία του. Επειδή στα βιβλία το πάμε με κεφάλαια και τα βλέπουμε μέσα από τα μάτια άλλων χαρακτήρων δεν γίνεται όλοι οι χαρακτήρες να ακολουθούν ίδιες χρονολογίες. Κάποια κεφάλαια μπορεί να κρατήσουν μία ώρα ή μία μέρα ή και ένα μήνα.


Με όλα αυτά μπορούμε να καταλάβουμε πως η σειρά δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί όλες τις χρονολογίες και τις αποστάσεις με ακρίβεια και αυτό από κάποιους είναι κατανοητό. Είδαμε τώρα τον Βάρυς στο Ντορν να μιλάει με την Ολέννα και την Ελλάρια και την άλλη στιγμή ήταν στο πλευρό της Ντενέρυς όπου σαλπάραν για το Westeros. Κάποιοι μάλιστα αναρωτήθηκαν γιατί γύρισε στην Ντενέρυς ενώ μπορούσε να κάτσει στο Ντορν και να την υποδεχτεί εκεί. Σε αυτό μπορεί να υπάρχει η εξής απάντηση , ο Τύριον στο 9ο επεισόδιο είπε στην Ντενέρυς ότι τα πλοία των Masters και των Ironborn φτάνουν ίσα ίσα για να μεταφέρουν όλο τον στρατό της, οπότε όταν ο Βάρυς γύρισε από το Ντορν προφανώς έφερε λίγα ακόμη σαν συνοδεία για να μπορέσουν να κουβαλήσουν και άλλα άτομα Ντοθράκι ή Unsullied. Βλέπουμε πλοία με την σημαία των Μαρτέλ αλλά βλέπουμε και με την σημαία των Τυρέλ. Αυτά μπορεί να ήταν δύο-τρία που είτε είχε μαζί της η Ολέννα στο Ντορν και τα έδωσε πάλι σαν συνοδεία στον Βάρυς, είτε τα έβαψαν σε αυτό το χρώμα για να ΄ξερουν ότι έχουν και τους Τυρέλ μαζί τους σαν συμμάχους.

Το καταλαβαίνω ότι αυτές οι απαντήσεις δεν σας καλύπτουν πλήρως αλλά αφού έτσι είναι τι να κάνουμε. Εμείς απλά πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι οι χρονολογίες στην σειρά δεν θα τηρούνται πάντα. Μένουμε στο καταπληκτικό φινάλε και απορρίπτουμε τα αρνητικά, γιατί πάνω από όλα είμαστε και φαν και περιμένουμε τώρα με τεράστια υπομονή την 7η σεζόν του Game of Thrones.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.