Οι 9 πιο βελτιωμένοι χαρακτήρες της 6η σεζόν Game of Thrones

Χρειάστηκε μια στιγμή ή μια ολόκληρη σεζόν αλλά αυτοί είναι οι χαρακτήρες με την μεγαλύτερη βελτίωση.

Σανσουλίνι. Γιατί επιτέλους σταμάτησε το κλάμα. Γιατί επιτέλους σκέφτεται παραπέρα. Γιατί τέλειωσαν οι πρίγκιπες. Γιατί έμαθε από τον καλύτερο. Η Σάνσα των προηγούμενων σεζόν αρχίζει να σβήνεται από τη μνήμη μου κι αυτό το θεωρώ επιτυχία! Το αφελές και ανήμπορο κοριτσάκι έδωσε τη θέση του σε μια καλή παίκτρια. Φώναξε τους Άρρυν, έσωσε τη μάχη, πήρε ουσιαστικά το Γουίντερφελ και έβαλε τον Μικροδάχτυλο στη θέση του (όσο μπορεί κανείς). Τέλος τάισε τον Ράμσεϊ στα σκυλιά.

Χιόνης. Θυμάστε τον κλαμένο Τζον; Ε ούτε κι εγώ γιατί η έκτη σεζόν του έδωσε χιούμορ, ηγετική προσωπικότητα και μια νέα αρχή. Α! Και τίτλο. Ο Τζον έπρεπε να πεθάνει για να γυρίσει πίσω η νέα βελτιωμένη έκδοση 2.0 και μας αρέσει. Πέταξε τα μαύρα και στρογγυλοκάθισε στο Γουίντερφελ ως νέος Βασιλιάς του Βορρά. Αν και η θέση δεν έχει καλή ιστορία ελπίζουμε με η νέα Ταργκάρυεν - Σταρκ ταυτότητα να τον βοηθήσει στις δύσκολες παγωμένες Γουόκερ στιγμές που έρχονται.

Λιλίκα. Όχι μόνο γιατί κουνήθηκε από το Έσσος, ούτε μόνο γιατί ακούει τον Τύριον θέλοντας να γίνει καλύτερη βασίλισσα, ούτε τέλος επειδή έχει δράκους αλλά γιατί μας χάρισε δυο τουλάχιστον εντυπωσιακές σκηνές. Μια που έκαψε μόνη της τους Καλ και βγήκε μέσα από την φλεγόμενη καλύβα και τέλος ο εμψυχωτικός λόγος σε άπταιστα Ντοθρακικά καβάλα στον Ντρόγκον.

Σέρσεϊ θεά! Η νέα βασίλισσα του Γουέστερος θεωρούνταν καμένο χαρτί από πολλούς περιμένοντας από λεπτό σε λεπτό τον θάνατο της. Ναι δεν σφάξανε! Μια υπέροχη στιγμή καταστροφής όταν το Σεπτ γίνεται πράσινη στάχτη και η Σέρσεϊ πίνει το κρασί της. Γιατί μπορεί. Ναι της στοίχισε τον γιο αλλά η ατιμασμένη, ταπεινωμένη Λάννιστερ της προηγούμενης σεζον και κατά βάση της 6ης είναι παρελθόν και εκδικήθηκε τους πάντες σε ένα από τα τοπ επεισόδια της σειράς.

Ο Ιππότης των Κρεμμυδιών. Ο απλός ακόλουθος του Στάννις ήταν πάντα αγαπητός για τις λίγες στιγμές που τον απολαμβάναμε. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν στην 6η σεζόν. Επιβίωσε από την τρέλα της Μελ και χαράζει το δικό του δρόμο. Συμμετέχει στην επαναφορά του Τζον στη ζωή, γίνεται πιστός ακόλουθος και το κερασάκι με την αποκάλυψη της Σιρίν ήταν μια ειλικρινής και από καρδιάς στιγμή. Ο Ντάβος αποτέλεσε Χέρι του Στάννις για λίγο. Δεν θα ήταν ωραίο να ξαναπάρει αυτή τη θέση δίπλα στον Τζον;!

Τόρμουντ. Στέκεται στο πλάι του Τζον και τον βοηθά να νικήσει τους επαναστάτες στο Μαύρο Κάστρο, συμμετέχει στην μάχη των μπάσταρδων και στο κενό ανάμεσα φλερτάρει την Μπριέν δημιουργώντας το μεγαλύτερο σούσουρο στη σεζόν. Και όλα αυτά με καυστικό χιούμορ.

Qyburn. Δευτερεύον χαρακτήρας που αντί να πεθάνει στα πρώτα επεισόδια βοήθησε στην επικράτηση της Σέρσεϊ και φυσικά η θέση του πλάι της στο θρόνο μας έδωσε μια ιδέα της συνέχειας. Γιατί μέσα στην σεζόν με την ατάραχη προσωπικότητα του ο Qyburn ανέβηκε από ξεπεσμένος μάεστερ στο τύπο με την μεγαλύτερη επιρροή έχοντας την εμπιστοσύνη μιας βασίλισσας.

Μελισάντρα. Ένας μυστηριώδης χαρακτήρας που γδύθηκε κυριολεκτικά και μεταφορικά από την αρχή της σεζόν παρουσιάζοντας ανθρώπινο πρόσωπο. Κανείς δεν θα απολάμβανε ακόμη μια σεζόν με την υπεροπτική Μελ οπότε φέτος γέμισε με αμφιβολίες, κουνήθηκαν τα θεμέλια της πίστης της και αν και της χρωστούν ευγνωμοσύνη για την αναγέννηση του Τζον πήρε λίγα από όσα της άξιζαν για το θάνατο της Σιρίν και την ήττα του Στάννις. Ο χαρακτήρας της μίλησε ανοιχτά και αληθινά χωρίς κρυφά μηνύματα δίνοντας της νέα διάσταση.

Σκυλοτροφή. Ο Ράμσεϊ ήταν πάντα ένας καθαρά κακός χαρακτήρας που όμως ακολουθούσε τις οδηγίες του πατέρα του προσπαθώντας αρκετά για αποδοχή. Όμως σε αυτή τη σεζόν έγινε ακόμη χειρότερος, σκοτώνοντας τον Ρους, την γυναίκα και τον ανταγωνιστή νέο γιο. Ακόμη και στιγμές όπως με την Όσα ή τον Ρίκον προσέθεσαν βάθος στην άγρια φήμη του. Με τον θάνατο του συνέχισε να προσθέτει λιθαράκια στην εξέλιξη της Σάνσα χαρίζοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση στους χιλιάδες Σταρκ φαν εκεί έξω.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.