10 ικανοποιητικές στιγμές του Game of Thrones (όλες οι σεζόν)


Πείτε μας και τη δική σας στιγμή των μέχρι τώρα σεζόν!

Χωρίς πολλά λόγια το GoT έχει δώσει μεγάλη ικανοποίηση αλλά και θλίψη. Αναλόγως με ποιον οίκο ή χαρακτήρα είστε έχετε δεχτεί χτυπήματα κάτω από την ζώνη αλλά και χαρούμενες στιγμές. Ομολογώ ελάχιστες.

1. Το έμβλημα Σταρκ ανεμίζει ξανά στο Γουίντερφελ (επεισόδιο: η Μάχη των Μπάσταρδων). Μετά από πόνο, απώλειες και εξορία τα παιδιά Σταρκ παίρνουν πίσω το σπίτι τους. Μετά από τα λάβαρα των Γκρέυτζοϋ και Μπόλτον ήρθε η φοβερά ικανοποιητική και συγκινητική στιγμή που το λάβαρο των Σταρκ κόσμησε το κάστρο.


2. Η ανάσταση του Τζον. (επ.: Home). Η σειρά έπαιξε πολύ καλά το χαρτί του Τζον και σωστά τον ανέστησε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ώστε ο χαρακτήρας και τα γεγονότα να προχωρήσουν. Η ένταση δεν ήταν ποτέ πιο έντονη και η ικανοποίηση ποτέ πιο ανακουφιστική. Ο Τζον εξαπάτησε τον θάνατο και γύρισε πίσω έτοιμος να συγκεντρώσει δυνάμεις ενάντια στην τρομερή απειλή που έρχεται.

3. Ο θάνατος του Ράμσεϊ (επ.: Η Μάχη των Μπάσταρδων). Ο Ράμσεϊ ήταν τέρας και πέθανε με μια από τις μεθόδους του. Λογικό κι επόμενο αλλά φοβερά ικανοποιητικό. Σε συνδυασμό με την συμπεριφορά και τα λόγια της Σάνσα (συν το χαμόγελο στο τέλος) όλοι οι φαν πέταξαν κομφετί στις οθόνες τους.

4. Η Ντάνυ ελευθερώνει την Άσταπορ και σκοτώνει τον Kraznys (επ.: And Now His Watch Is Ended). Αν και δεν αποτελεί την πρώτη στιγμή δύναμης από την Ντάνυ η ελευθέρωση της Άσταπορ είναι η πιο ηρωική. Η ικανοποίηση όταν η Ντάνυ δεν ανταλλάσει τον Ντρόγκον αλλά τον διατάζει να κάψει τον Kraznys.

5. Η Άρυα είναι Σταρκ (επ.: Κανένας). Δεν είμαι ο κανένας αλλά η Άρυα Σταρκ. Είναι η στιγμή που όλο το τρέξιμο και η προπόνηση και το κρύψιμο τελειώνουν. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Άρυα ξέρει ποια είναι και είναι περήφανη.


6. O Τύριον ξεσπάει (επ.: Οι νόμοι των θεών και των ανθρώπων). Ο Τύριον είχε χάσει τα πάντα. Ακόμη μια φορά η γυναίκα που αγαπά τον προδίδει οπότε τα βάζει με όλους. Οικογένεια, αυλή και ολόκληρη την πρωτεύουσα. Στην καυστική ομιλία του ο Τύριον ορκίζεται πως δεν σκότωσε τον Τζόφρυ αλλά ευχόταν να το είχε κάνει. Μακάρι να είχα λέει αρκετό δηλητήριο να σας σκοτώσω όλους. Ειδικά οι εκφράσεις στα πρόσωπα των Τάιγουιν και Σέρσεϊ είναι όλα τα λεφτά!


7. Ο Σαμ σκοτώνει Γουόκερ. (επ.: Δεύτεροι Γιοί) για να σώσει την Γκίλη και το παιδί. ο Σαμ μαζεύει το θάρρος του και καρφώνει το στιλέτο από δράκογυαλο στον Γουόκερ. Έτσι ο φαινομενικά πιο άχρηστος πολεμιστής γίνεται ουσιαστικά ήρωας και αυτή η στάση του δείχνει στο κοινό πως δεν έχει να κάνει με δύναμη ή ικανότητες. Είναι η στιγμή που ο Σαμ «χτίζεται» ως χαρακτήρας.

8. Ο Τζέιμι σώζει την Μπριεν (επ.: The Bear And The Maiden Fair). Η υπόθεση Τζέιμι είναι αρκετά ξεχωριστή. Παρουσιασμένος ως είρωνας και κακός στην πρώτη σεζόν αλλά σιγά - σιγά αλλαγμένος με την προσθήκη της Μπριεν. Ο Τζέιμι θα μπορούσε να γίνει καλό άτομο αν δεν ήταν γεννημένος Λάννιστερ και αρρωστημένα δεμένος πάνω στην αδερφή του. Η στιγμή που σώζει την Μπριεν μας δείχνει αξίες που δεν ξέραμε πως έχει. Συμπόνια και φιλία.


9. Η αγάπη μιας μητέρας – η πίστη ενός ανταρόλυκου (επ.: The Kingsroad). Η Κατ είχε τις ίδιες αξίες και δύναμη με τον Νεντ. Ο Μπραν βρίσκεται στο κρεβάτι μετά την πτώση από τον Πύργο και η μητέρα του αλλά και ο ανταρόλυκος δεν φοβούνται να μπουν ανάμεσα σε αυτόν και τον δολοφόνο του.

10. Η Σέρσεϊ καίει τους πάντες (επ. οι άνεμοι του Χειμώνα). Στημένη στο παράθυρο του Κόκκινου Φρουρείου η Σέρσεϊ βλέπει το τέλος του Σπουργίτη μέσα από μια εντυπωσιακή έκρηξη. Το παπαδαριό εξαλείφεται παντελώς και η νέα βασίλισσα τραβάει μια τζουρα κρασί. Ακόμη και οι Ταϊρέλ έμαθαν στις τελευταίες τους στιγμές τη δύναμη της Σέρσεϊ που μπορεί να είναι κακιά αλλά υπέφερε πολύ στην διάρκεια των σεζόν. Άξιζε να κερδίσει αν και ο θρίαμβος ήταν ωμός και μακάβριος.

πηγή

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.