10 αναμενόμενοι χαρακτήρες των βιβλίων που δεν εμφανίστηκαν στo Game of Thrones

E σπόιλερ παντού!

Η παραγωγή έχει ξεπεράσει (και αλλάξει) τα βιβλία. Δεν με πειράζει (δείτε εδώ το γιατί) αλλά και πάλι υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες και αγαπητοί χαρακτήρες που μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να εμφανιστούν στη σειρά. Κι από ότι φαίνεται δεν θα τους δούμε. Έγιναν προσθήκες όπως αυτή του Euron Greyjoy ή είδαμε τον Aeron Greyjoy, τον Manderly και τον Lem Lemoncloak της Αδελφότητας χωρίς Λάβαρα αλλά είμαστε αχόρταγοι.

Ας δούμε δέκα από αυτούς τους χαρακτήρες σύμφωνα με την ποσότητα αναφορών στο όνομά τους.

10. Ben Plumm - 114 αναφορές
Οι Δεύτεροι Γιοί στα βιβλία ηγούνται από τον 'Brown' Ben Plumm που αλλάζει πλευρά τέσσερις φορές σε τρία βιβλία, υποστηρίζοντας τέλος την Ντάνυ. Ο Ντάαριο στο μεταξύ διοικεί τους Stormcrows μια άλλη ομάδα που υποστηρίζει την Ντάνυ. Ο Plumm είναι ο πιο αξιοσημείωτος μισθοφόρος μετά τον Ντάαριο αφήνοντας ουσιαστικά μια αίσθηση μονοδιάστατης καιροσκοπίας. Η σειρά βάζει τον Τύριον δίπλα στην Ντάνυ χωρίς τον Plumm ως μεσάζων συντομεύοντας το σενάριο στο Μιρίν.

9. Jeyne Poole - 124 αναφορές
 Ας τα πάρουμε από την αρχή. Την Τζέιν είδαμε ως συντροφιά της Σάνσα πίσω στην πρώτη σεζόν. Στα βιβλία όμως έχει ακολουθήσει την Σάνσα στην πρωτεύουσα αλλά χάνεται μετά τον αποκεφαλισμό του Νεντ. Ο Μικροδάχτυλος με κομπίνα του την παρουσιάζει ως Άρυα Σταρκ και την παντρεύει με τον Ράμσεϊ. Η Τζέιν βασανίζεται και καταφέρνει να αποδράσει με την βοήθεια του Θίον. Με την βοήθεια του Μάνς καταλήγουν στον Στάννις.

8. Penny - 133 αναφορές
 Το ταξίδι του Τύριον προς την Ντάνυ άλλαξε από τα βιβλία στην σειρά. Ουσιαστικά μπορεί να χωριστεί σε δύο «κεφάλαια» με το πρώτο να περιέχει έναν ακόμη Ταργκάρυεν και το δεύτερο να τον απαγάγει ο Τζόρα. Ο Τύριον συναντά έναν αξιοσέβαστο αριθμό χαρακτήρων στην πορεία με την πλειοψηφία να έχει κοπεί από τη σειρά. Ένας από αυτούς είναι και η νάνος Πένυ πρώην «ηθοποιός» στον γάμο του Τζόφρυ. Η Πένυ δεν είναι δημοφιλής χαρακτήρας και προσελκύει μίσος στις διαδικτυακές κοινότητες όπως πχ ο Όλυ.

7. Strong Belwas - 140 αναφορές
 Ακόμη ένας ακόλουθος της Ντάνυ. Σύντροφος του Μπάρινσταν Σέλμυ στα βιβλία είναι ο Δυνατός Belwas, ένας σημαδεμένος πρώην μαχητής Λάκκων που επιτρέπει σε καθέναν από τους αντιπάλους του να του κάνει μια ουλή πριν από την ήττα τους. Ο Σέλμυ μεταμφιέζεται ως υπηρέτης του Belwas (Arstan Whitebeard) και οι αναγνώστες δεν ξέρουν την ταυτότητα του μέχρι εκτιμήσει την Ντάνυ. Η εισαγωγή του Belwas θα έδινε στο σενάριο του Μιρίν μια άλλη θυσία από του Σέλμυ αν και ο χαρακτήρας έχει δώσει στοιχεία στον Grey Worm (του οποίου ο ρόλος στα βιβλία δεν έχει τόση σημασία όπως στη σειρά).

6. Skahaz mo Kandaq - 145 αναφορές
 Ο Kandaq είναι ευγενής που παίρνει το μέρος της Ντάνυ στο Μιρίν και ξυρίζει το κεφάλι γνωστός ως Shavepate. Αρχηγός των Brazen Beasts μιας ομάδας απελευθερωμένων σκλάβων και πολιτών που αντιτάσσονται με τους Υιούς των Αρπυίων. Η πίστη του στην Ντάνυ μοιάζει απόλυτη.

5. Osmund Kettleblack - 150 αναφορές
 Στην πρωτεύουσα υπάρχουν οι Kettleblacks. Τρία αδέρφια αμφιβόλου κύρους ο Osmund, ο Osfryd και ο Osney. Η Σέρσεϊ, ο Μικροδάχτυλος και ο Τύριον πιστεύουν πως τα αδέρφια δουλεύουν γι αυτούς καθώς προσπαθούν να χτίσουν δίκτυο κατασκόπων κλπ. Και οι τρεις τελικά τάσσονται με την Σέρσεϊ. Ο Osmund μπαίνει στην Βασιλική Φρουρά, ο Osfryd γίνεται ο Διοικητής της Φρουράς της Πόλης και ο Osney ασχολείται με διάφορες απάτες, δολοφονώντας έναν Υψηλό Σέπτον και στη συνέχεια προσπαθεί να αποπλανήσει την Μάρτζ για να την δυσφημήσουν. Και οι τρεις κρεβατώνονται με την Σέρσεϊ και καταλήγουν φυλακισμένοι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και η Σέρσεϊ βρίσκεται κρατούμενη της Πίστης.

4. Arianne Martell - 151 αναφορές
 Ένα από τα μεγαλύτερα κοψίματα του βιβλίου αποτελεί και η Άριαν Μαρτέλ κόρη του Ντόραν και κληρονόμος τους Ντορν. Η επανάσταση ενάντια στον πατέρα της μοιάζει κάπως με την Ελλάρια και τις κόρες του Όμπερυν αλλά η Άριαν θέλει να στέψει την Μυρσέλλα Βασίλισσα των Επτά Βασιλείων αντί να την δολοφονήσει. Η αποπλανητική και χειραγωγική φύση της αποκαλύπτεται καθώς «στρατολογεί» τον ιππότη της Βασιλικής Φρουράς Arys Oakheart και τον ιππότη Gerold 'Darkstar' Dayne. Τα σχέδια της αποτυγχάνουν όταν ο Ντόραν αποκαλύπτει πως είναι πιστός στους Ταργκάρυεν και ήθελε να την παντρέψει με τον Βισέρυς αλλά και πάλι η Άριαν παραμένει ένας πολύ σημαντικός και καλογραμμένος χαρακτήρας με σημαντικό ρόλο στα κεφάλαια που έρχονται.

3. Jon Connington - 221 αναφορές
 Ο νεαρός Αίγκον Ταργκάρυεν και προστάτης του Jon Connington έχουν κοπεί τελείως από τη σειρά. Ο Αίγκον μοιάζει απειλή στον Σιδερένιο Θρόνο με το Ντόρν να τον υποστηρίζει και την Αριαν να δίνει το χέρι της σε γάμο. Ο Αίγκον είναι γιος του Ραίγκαρ που αντικαταστάθηκε από τον Βάρυς πριν γίνει η Άλωση και το Βουνό σκοτώσει την Έλια και τα παιδιά της. Αναθέτει στον Connington, πρώην Χέρι του Βασιλιά Αίρυς, να μεγαλώσει και προστατέψει το παιδί. Υπό την κάλυψη νέων ταυτοτήτων ως Griff και Young Griff οι δυο τους περνούν καιρό με την παρέα του Τύριον πριν την απαγωγή του. Ο Connington (και όχι ο Τζόρα) έχει προσβληθεί από Οστρακιά θέλει να βάλει τον Αίγκον στο Θρόνο και μετά να πεθάνει ήρεμος. Αυτός και οι σύντροφοι του θα παίξουν προφανώς μεγάλο ρόλο στα βιβλία αλλά η σειρά έχει επικεντρωθεί μόνο στην Ντάνυ.

2. Victarion Greyjoy - 271 αναφορές
 Βίαιος και αδίστακτος ο Βικτάριον είναι ο πιο νορμάλ χαρακτήρας από τους υπόλοιπους αδερφούς Γκρέυτζοϋ. Αν και ο ίδιος απεχθάνεται τον μεγαλύτερος αδελφός του φαίνεται να τον υπηρετεί ευσυνείδητα όταν διατάζεται να βρει την Ντάνυ και να φέρει αυτή και τους δράκους της στο Γουέστερος. Μέσα από ένα επικίνδυνο ταξίδι φτάνει στο Μιρίν πάνω στην πολιορκία. Κομμάτι του ρόλου του δόθηκε κατά κάποιο τρόπο στους Γιάρα και Θίον προκειμένου να γίνει η συμμαχία με την Ντάνυ.

1. Quentyn Martell - 276 αναφορές
Ο Quentyn δεύτερο παιδί του Ντόραν στέλνεται από τον πατέρα του για να στηρίξει συμμαχία με τους Ταργκάρυεν. Μέσα από ένα μακρύ ταξίδι με πολλούς χαρακτήρες ο Quentyn φτάνει στο Μιρίν. Προσπαθεί να δαμάσει τους δράκους Βισέριον και Ραίγκαλ αλλά ο δεύτερος τον λούζει με δρακοφωτιά. Η Μισαντέι τον φροντίζει για τέσσερις ημέρες αλλά τελικά πεθαίνει από τα εγκαύματα του.πηγη

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.