20 επικές στιγμές της 6ης σεζον!

Ολέ ολέ ολέ!

Τα Έμμυ έρχονται η πώρωση θα μείνει! Το GoT ξεπέρασε τον εαυτό του και παρ’ όλες τις αρχικές φοβίες ότι θα αποτύχει λόγω έλλειψης βιβλίων φέτος είδαμε την καλύτερη σεζόν. Σίγουρα ο καθένας μας ήθελε να προσθέσει και κάτι ακόμη πχ ήθελα περισσότερο Τύριον αλλά η σεζόν πρόσφερε εκπλήξεις στους φαν κάποιες τους χαροποίησαν - κάποιες τους έκαναν να κλάψουν. Φυσικά πολλοί θάνατοι, «αναστάσεις» και ευχάριστες επιστροφές.

Μάθαμε νέα πράγματα, επιβεβαιώσαμε θεωρίες και οι μάχες φέτος ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να προσφέρει η τηλεόραση. Οι επικές στιγμές ήταν περισσότερες από κάθε άλλη σεζόν (ελπίζουμε η 7η να την ξεπεράσει). Κανονικά έπρεπε να βάλουμε ολόκληρα επεισόδια αλλά διαλέγουμε τις καλύτερες!

1. Ο Πύργος της Χαράς
Το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1996 και από τότε όλοι οι αναγνώστες αναρωτιούνται για το τι έγινε τότε στον Πύργο. Τα γεγονότα εκεί «κόβονται» σε δύο τμήματα, ένα της μάχης απ’ έξω κι ένα των γεγονότων μέσα. Αρχικά η αλήθεια πίσω από τον μύθο με την όχι και τόσο ευγενής νίκη του Νεντ που σε κάνουν να σκεφτείς και φυσικά το μυστικό της πατρότητας του Τζον. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές που θα επηρεάσει την μετέπειτα ιστορία.

2. Η εκδίκηση της Σέρσεϊ
Από την στιγμή που το wildfire παρουσιάστηκε στο κοινό (μάχη Μαυροπόταμου) δεν υπήρχε θέμα πως αν το ξαναδούμε αλλά το πότε. Η αριστουργηματική αλληλουχία με μουσική και μοντάζ έδωσε ένα επικό φινάλε σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα. Φυσικά η έκρηξη ήταν το αποκορύφωμα αλλά υπήρξαν πολλά στοιχεία που πρόσθεσαν στην στιγμή όπως το αντίο του Qyburn στον Pycell πριν εξαπολύσει τα πουλάκια, η συνειδητοποίηση της Μάρτζ και η σατανική εκδίκηση της Σέρσεϊ στην σεπτα Ουνέλα. Το πιο διαβολικό σχέδιο της Σέρσεϊ που της στοίχησε τον Τόμμεν αλλά κέρδισε τον Θρόνο νικώντας ΟΛΟΥΣ τους εχθρούς.

3. Η σύγκρουση της Μάχης των Μπάσταρδων.
Ένας θρίαμβος των τηλεοπτικών χρονικών με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik να παρέχει από τα πιο όμορφα πλάνα της σειράς μέσα σε 60 κάτι λεπτά. Με τον Τζον να ξεκινά τη μάχη στέκοντας μόνος μπροστά εχθρικό ιππικό και μετά η βίαιη και χαοτική σύγκρουση δυνάμεων ανέβασαν τον πήχη γενικά για τις τηλεοπτικές σειρές. Βλέποντας και τα γυρίσματα και την ουσιαστικά ελάχιστη χρήση εφέ υποκλινόμαστε στο αποτέλεσμα.

4. Χόντορ ο ήρωας
Μια πολύπλοκη σκηνή με πολλές αποκαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων του Μπραν στο παρελθόν και την πικρή αλήθεια πίσω από την κατάσταση του Χόντορ. Μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της σειράς για την οποία δεν ήμασταν έτοιμοι. Ο Χοντορ κουβαλούσε στην πλάτη του και πέθανε σώζοντας το παιδί που του προκάλεσε τόση θλίψη φέρνοντας τον την πιο τραγική φιγούρα στη σειρά.

5. Η Ντάνυ δείχνει την δύναμη της
Η Ντάνυ γυρίζει πίσω στην πρώτη σεζον όταν πιάνεται αιχμάλωτη από το Καλασάρ αλλά αυτή τη φορά θα δείξει δύναμη και αποτελεσματικότητα βάζοντας τέλος στην χρόνια ιστορία του Έσσος. Καίγοντας μόνη της τους Καλ και βγαίνοντας αλώβητη μέσα από την φλεγόμενη σκηνή η Ντάνυ δεν κέρδισε μόνο στρατό αλλά πιστούς.

6. Λυάννα Μόρμοντ
Όταν Τζον και Σάνσα γυρίζουν το Βορρά ψάχνοντας συμμάχους είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Λυάννα Μόρμοντ. Μέσα σε τρεις μόνο εμφανίσεις το μικρό αλλά θαρραλέο κορίτσι κέρδισε τις καρδιές των φαν με τα λεκτικά χαστούκια της. Έξοχα γραμμένη με συνδυασμό την ηθοποιό Bella Ramsey η Λυάννα για πολλούς έπρεπε να γίνει η Βασίλισσα του Βορρά.

7. Ο Βασιλιάς του Βορρά
Στην Μεγάλη Αίθουσα του Γουίντερφελ στέφεται ο Λευκός Λύκος, Βασιλιάς του Βορρά Τζον Σνόου. Η Λυάννα Μόρμοντ δίνει σε όλους χαστούκια και οδηγεί τους σκληρούς Βόρειους άνδρες στην αναγνώριση του Τζον παραδεχόμενοι το λάθος τους.

8. Επανένωση των Σταρκ
Μετά την ανάσταση του και πριν φύγει από το Μάυρο Κάστρο ο Τζον δέχεται την επίσκεψη της Σανσα και δυο Σταρκ ξαναβρίσκονται μετά από πολύ καιρό προκαλώντας συναισθήματα συγκίνησης στους θεατές. Εκτός του Τζον και Σάνσα η σειρά έφερε μαζί τους Τόρμοντ και Μπριεν παρουσιάζοντας μας ένα σούπερ έρωτα. Τουλάχιστον μονομερή.

9. Η Ντάνυ πλέει στο Γουέστερος.
Μετά από πολύ-πολύ καιρό η Ντάνυ έχει πλέον αποκτήσει τεράστια δύναμη με τους Άσπιλους, του Ντοθράκι, τον στόλο των Ταϊρέλ – Μαρτέλ – Γρέυτζοϋ αλλά και τον Τύριον ως Χέρι της και φυσικά τρεις δράκους.

10. Ο θάνατος του Ράμσεϊ
Ποιητική δικαιοσύνη όχι μόνο επειδή ο Τζον τον πλάκωσε στα μπουκέτα ή η Σάνσα πήρε το αίμα της πίσω αλλά ο τρόπος που έγινε μέσω των ίδιων του των σκυλιών. Ένα ικανοποιητικό και βάναυσο τέλος για έναν από τους πιο μισητούς χαρακτήρες της σειρά.

11. Πίτα αλά Φρέυ
Χάρη στην Άρυα τελείωσε και ο τελευταίος υπεύθυνος του κόκκινου Γάμου. Μια αρκετά σκοτεινή στιγμή για την Άρυα που ψήνει και προσφέρει στον Γουόλντερ τους γιούς του πριν του κόψει το λαιμό.

12. Παλεύοντας για ανάσα
Μια από τις επικές στιγμές της Μάχης των Μπάσταρδων ήταν και η προσπάθεια του Τζον ενώ τους έχουν περικυκλώσει να πάρει ανάσα, καθώς ποδοπατείται από συμπολεμιστές του. Αν και μέσα μας ξέραμε πως ο Τζον δεν θα πέθαινε πάλι υπήρξε κάποια ανησυχία μέχρι να βγει στην επιφάνεια και πάρει ανάσα (κι εμείς μαζί του). Στιγμές σαν αυτή έδωσαν το κάτι παραπάνω στο επεισόδιο.

13. Η μάχη στο Μιρίν
Μπορεί τεχνικά ο όρος μάχη να μην είναι σωστός αλλά το κάψιμο πλοίου και επίδειξη δύναμης από Ντάνυ και δράκους ήταν συναρπαστικό. Συν τη στιγμή που οι απεσταλμένοι των Αφεντάδων λένε τις απαιτήσεις στους ενώ ο δράκος έρχεται στο παρασκήνιο προαναγγέλλοντας την ήττα τους.

14. Ο Τύριον ελευθερώνει τους δράκους
Σε μια συγκινητική στιγμή με τον Τύριον να γίνεται πάλι παιδί ζητώντας έναν δράκο και τώρα με περίσσιο φόβο κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και τους ελευθερώνει από τις αλυσίδες. Μια υπέροχη σκηνή.

15. Ο θάνατος του Wun Wun
Ο μέχρι στιγμής τελευταίος γνωστός γίγαντα Wun Wun αποτέλεσε έναν τεράστιο στόχο, δέχτηκε τρυπήματα από λόγχες και πολλά βέλη αλλά δεν τον εμπόδισε να φτάσει και σπάσει την πόρτα του Γουίντερφελ αποτρέποντας μια πολιορκία. Το βλέμμα πανικού στο πρόσωπο του Ράμσεϊ ήταν ανεκτίμητο. Η συγκινητική στιγμή μεταξύ Τζον και Wun Wun πριν δεχτεί το τελειωτικό βέλος και αποδημήσει εις κύριο ήταν ένα θλιβερό αντίο σε έναν μαγικό χαρακτήρα.

16. Η ανάσταση του Τζον
Είναι δύσκολο να δημιουργείς αγωνία για μια στιγμή που όλοι ξέρουν πως έρχεται αλλά θα υποστηρίζω τους δημιουργούς. Η χρονική στιγμή ήταν κατάλληλη και ο τρόπος απέδωσε πολύ όμορφα μια αναμενόμενη στιγμή.

17. Η Σέρσεϊ διαλέγει τη βία
Η Σέρσεϊ θύμισε στα υπεροπτικά σπουργίτια πως έχει τον έλεγχο και το επιλέγω τη βία έγινε viral στο ίντερνετ. Η απίστευτη δύναμη του Βουνού συνέτριψε το κεφάλι ενός σπουργιτιού με απίστευτη ευκολία.

18. Η επίσκεψη του Τζέιμι στον Έντμιουρ
Η σκηνή τους είναι μια από τις καλογραμμένες και καλοπαιγμένες της σεζόν. Ένα πολύ καλό παράδειγμα του αγώνα που κάνει ο Τζέιμι για να γίνει ένας καλό ιππότης. Θέλει να τελειώσει την πολιορκία χωρίς απώλειες αλλά η φήμη του ως βασιλοκτόνος και άνθρωπος χωρίς τιμή δεν τον κάνουν αξιόπιστο. Πρέπει να απειλήσει για να πάρει αυτό που θέλει αναφέροντας το πέταγμα του βρέφους του Έντμιουρ πάνω στο κάστρο θολώνοντας περαιτέρω τη γραμμή μεταξύ Τζέιμι ο Ιππότης και Τζέιμι ο Λάννιστερ.

19. Η Μελ δείχνει τον αληθινό εαυτό της
Η αποκάλυψη της Μελ ως μια υπέργηρη ηλικιωμένη γυναίκα είναι μια τεράστια στιγμή για τον χαρακτήρα της. Αλλάζει εντελώς την αντίληψή μας κι η ίδια αρχίζει να αμφιβάλει για τον εαυτό και τον θεό της. Υπήρξε πάντα ένας χαρακτήρας τυλιγμένος στο μυστήριο και η αποκάλυψη είναι το πρώτο πραγματικό σοκ της σεζόν.

20. Ο Τζον εκτελεί τους αντάρτες
Η τελευταία πράξη του Τζον ως διοικητή κλείνει ένα μεγάλο κύκλο δράματος και προβλημάτων στο Μαύρο Κάστρο. Ο Άλλισερ Θορν πάντα πεισματάρης απαντά στον Τζον πως τον λυπάται ουσιαστικά ενώ ο Όλλυ δεν βγάζει άχνα. Εκατομμύρια φαν επευφημούσαν την απόφαση του Τζον.

πηγή
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.