8 πράγματα που ίσως χάσατε στο φινάλε της 6ης σεζόν!

Ο χειμώνας έφτασε!

1. Η εκδίκηση για τον Κόκκινο Γάμο. Ο τρόπος που η Άρυα στέκονταν πίσω από τον Φρέυ κόβοντας του το λαιμό θυμίζει τον φόνο της Κάτλυν αντιστρέφοντας όμως τους ρόλους. Με τον θάνατο του Φρέυ τελειώνει και η συνωμοσία του Κόκκινου Γάμου (Τάιγουιν Λάννιστερ, Ρους Μπόλτον). Ο Τύριον σκότωσε τον πατέρα του με βέλη όπως ρίχτηκαν στον Ρόμπ και ο Ράμσεϊ μαχαίρωσε τον πατέρα του όπως ο ίδιος έδωσε τα χαιρετίσματα των Λάννιστερ στον Ρομπ.

2. Ο Λευκός Λύκος. Ο Τζον ονομάστηκε Λευκός Λύκος μια ωραία αλλαγή από τον Νεαρό Λύκο που αποκαλούσαν τον Ρόμπ και φυσικά μια αναφορά στον Ghost τον ανταρολυκό του. Ως μπάσταρδος ο Τζον θα μπορούσε να φτιάξει το δικό του λάβαρο με τα χρώματα των Σταρκ αντεστραμμένα.

3. Η πίτα Φρέυ και ο Ποντικός Μάγειρας. Η ιστορία υπάρχει στα βιβλία (αλλαγμένη) αλλά εμπλέκεται αντί για την Άρυα ο Άρχοντας Wyman Manderly. Όμως μια άλλη παρόμοια ιστορία αναφέρθηκε νωρίτερα από τον Μπραν στην 3η σεζον. Ο Μάγειρας Ποντικός μέλος της Νυχτερινής Φρουράς μαγείρεψε τον γιο ενός βασιλιά και του τον σέρβιρε ως εκδίκηση. Οι θεοί τιμώρησαν τον μάγειρα μεταμορφώνοντας τον σε τεράστιο ποντικό καταραμένο να τρώει μόνο τα μικρά του. Όχι για τον φόνο αλλά γιατί σκότωσε φιλοξενούμενο κάτω από την στέγη του. Κάτι δηλαδή που έκανε ο Γουόλντερ Φρέυ. Η ιστορία συνεχίζει πως ο Μάγειρας Ποντικός βρίσκεται ακόμη στο Nightfort και όλα τα ποντίκια εκεί είναι απόγονοι του.

4. Που είναι οι Σταρκ; Η Άρυα έχοντας πάρει το πρόσωπο μιας σερβιτόρας κρύβονταν σε κοινή θέα. Την βλέπουμε μερικές φορές και έτσι εξηγεί γιατί το κορίτσι κοιτούσε τον Τζέιμι. Όπως λέει ο Μπρον όχι για το ωραίο παρουσιαστικό του ή το στάτους του αλλά γιατί τον αναγνώρισε. Η καλύτερη στιγμή βέβαια έρχεται όταν ο Γουόλντερ λέει πως οι Σταρκ τον χλεύαζαν χρόνια αλλά «που είναι τώρα;» ενώ το κορίτσι που είναι η Άρυα μπαίνει στο πλάνο.

5. Οι αστρολάβοι. Ο Σαμ φτάνει στη Σίταντελ στο «άνδρο» των μάεστερ και επισκέπτεται την τεράστια βιβλιοθήκη. Εκτός από τα χιλιάδες βιβλία οι πολυέλαιοι είναι αρκετά ενδιαφέροντες. Οι περιστρεφόμενοι αστρολάβοι βρίσκονται εκεί αλλά και στους τίτλους αρχής της σειράς.

6. Χρυσά σάβανα. Με τον θάνατο του Τόμμεν η Σέρσεϊ μπορεί να γίνει η απόλυτη villain του GoT. Η προφητεία της Maggy έλεγε πως όλα τα παιδιά της θα πεθάνουν και συγκεκριμένα χρυσές θα είναι οι κορώνες τους και χρυσά τα σάβανα τους. Το χρυσό αναφέρεται περισσότερα στο χρώμα των μαλλιών τους και μετά στο στέμμα που φορούσαν αλλά ο Τόμμεν έδωσε μια κυριολεκτική σημασία στην προφητεία γιατί στην τελευταία του στιγμή φορούσε χρυσό στέμμα και ρούχο.

7. Πλοία του Ντορν. Η Ντάνυ φεύγει από το Μιρίν έχοντας πλέον τα απαραίτητα πλοία. Εκτός από των Αφεντάδων που βάψανε τα πανιά με το έμβλημα των Ταργκάρυεν στην σκηνή φαίνονται των Γκρέυτζοϋ, των Μαρτέλ και των Ταϊρέλ.

8. "I wish you good fortune in the wars to come.". Ο Μανς το είπε πρώτος στην 5η και αναφέρθηκε αρκετές φορές μέσα στη σεζόν από τον Σερ Άρθρουρ Ντέιν, τον Μικροδάχτυλο ή την Κόκκινη Ιέρεια Κίνβαρα. Στο φινάλε ο Μπέντζεν εύχεται καλή τύχη στον Μπραν πριν από την αναφορά της Μελ στους πολέμους που έρχονται.
πηγή
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.