Θεωρία : Ραίγκαρ και Λυάννα- απαγωγή ή έρωτας

Το θέμα περιέχει στοιχεία από σειρά και βιβλία.

Με την ευκαιρία των γεγονότων στον Πύργο της Χαράς, που απόλαυσαν τα αχόρταγα μάτια μας στο φινάλε της 6η σεζον, ήρθε πάλι στο φως η θεωρία για την πατρότητα του Τζον και την μετέπειτα εξήγηση της Λυάννα στον Πύργο της Χαράς. Πατήστε πάνω στις επισημάνσεις και μεταφερθείτε στα αντίστοιχα θέματα για γεγονότα και χαρακτήρες.

Τα βασικά :

Δύο χρόνια πριν από τον Πύργο (283 AC) η Λυάννα και ο Ραίγκαρ βλέπονται πρώτη φορά (281 AC) στο Τουρνουά του Χάρενχαλ. Εκεί ο Ραίγκαρ κερδίζει το Τουρνουά και αφήνει παγωμένους τους παρευρισκόμενους στις εξέδρες, παραβλέποντας την γυναίκα του Έλια Μαρτέλ και στέφοντας τη Λυάννα Βασίλισσα της Αγάπης και της Ομορφιάς (η οποία ήταν αρραβωνιασμένη με τον Ρόμπερτ). Μετά από κάποιο διάστημα ο Ραίγκαρ με τη βοήθεια δύο ανδρών της Βασιλικής Φρουράς, Άρθουρ Ντέιν και Όσγουελ Γουέντ απαγάγουν τη Λυάννα. Γεγονός που ξεκίνησε την επανάσταση του Ρόμπερτ γιατί ο αδερφός της Μπράντον πήγε στο Κινγκς Λάντινγκ απαιτώντας να δει τον Ραίγκαρ. Ο Μπράντον και η ακολουθία του αιχμαλωτίστηκαν από τον Τρελό Βασιλιά για προδοσία και κάλεσε τους πατέρες τους στην πρωτεύουσα. Ο Τρελός Βασιλιάς Αίρυς εκτέλεσε τους πάντες εκτός από τον Άρχοντα Ρίκαρντ Σταρκ που τον έκαψε ζωντανό ενώ ο γιος του Μπράντον πνίγηκε προσπαθώντας να τον δώσει. Ο Αίρυς έπειτα διέταξε τον Τζον Άρρυν να του φέρει τα κεφάλια των Ρομπερτ και Νεντ οι οποίοι βρίσκονταν εκεί ως ακόλουθοι. Ο Άρχοντας Τζον αρνήθηκε κι έτσι ξεκίνησε η Επανάσταση. Ο Ρόμπερτ έγινε αρχηγός λόγω της καταγωγής του / αξίωση στο Θρόνο. (Η γιαγιά του Ρόμπερτ ήταν η πριγκίπισσα Rhaelle κόρη του Αίγκον V ή αλλιώς Εγκ από τις περιπέτειες του Περιπλανώμενου Ιππότη). Ο Ρόμπερτ προς το τέλος της Εξέγερσης σκοτώνει τον Ραίγκαρ στην Τρίαινα. Στην Άλωση της Πρωτεύουσας ο Τζείμι σκοτώνει τον Τρελό Βασιλιά ενώ τα στρατεύματα Λάννιστερ μπαίνουν στην πόλη στο όνομα του Ρόμπερτ, σκοτώνοντας βάναυσα την Έλια Μαρτέλ και τα παιδιά της. Με τον Ρόμπερτ στην πρωτεύουσα ο Νεντ φεύγει για τον Πύργο της Χαράς βρίσκοντας τρεις άνδρες της Βασιλικής Φρουράς να προστατεύουν ή φυλάνε την Λυάννα. Ζωντανοί από την αναμέτρηση βγαίνουν οι Νεντ και Χάουλαντ Ρίντ. Ο Νεντ βρίσκει την αδερφή του σε μια λίμνη αίματος που του ζητά να της υποσχεθεί κάτι. Στην σειρά είδαμε την Λυάννα να πεθαίνει από τη γέννα δίνοντας στον Νεντ το νεογέννητο παιδί της Τζον Σνόου.

Τα παράδοξα:

Όπως πίστευε ο Ρόμπερτ και ο Μπράντον Σταρκ η Λυάννα απήχθει από τον Ραίγκαρ. Από μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του Ραίγκαρ αλλά και της Λυάννα κάτι δεν κολλάει στην όλη ιστορία. Από την μια έχουμε την Λυάννα γνωστή ως The She-Wolf. Η Λυάννα μοιάζει πολύ με την ανιψιά της Άρυα στον χαρακτήρα. Ήταν πεισματάρα, γενναία, θαρραλέα και αρκετά περίεργο απλά να απήχθει ειδικά από τον ιπποτικό και γενικά αγαπητό Ραίγκαρ που λέγεται ότι είχε έναν ευτυχισμένο γάμο, δείχνοντας πάντα σεβασμό στην Έλια. Η σειρά έχει προσθέσει στοιχεία στην θεωρία για αρπαγή η όχι. Ο Σερ Μπάρισταν Σέλμι μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Ραίγκαρ στην Ντάνυ. Αναφέρει πως προτιμούσε να περνά το χρόνο του παίζοντας μουσική και τραγουδώντας παρά να κρατά το σπαθί και να παλεύει. Ο Όμπερυν μιλώντας για τον πρίγκιπα αναφέρει την Λυάννα ως ερωμένη του και ο Μικροδάχτυλος στις κρύπτες του Γουίντερφελ χαμογελά όταν η Σάνσα αναφέρει την αρπαγή. Ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω. Μπορεί η απάντηση να βρίσκεται σε ένα άλλο μυστήριο του Τουρνουά. Αυτό του ανώνυμου Ιππότη του Γελαστού Δέντρου.

 Η ιστορία:

Ο Χάουλαντ Ρίντ είναι λαβαροφόρος και πιστός των Σταρκ. Είδαμε τα παιδιά του στην συνοδεία του Μπραν (η Μίρα είναι ακόμη μαζί του) και τον ίδιο τον Χάουλαντ μαζί με τον Νεντ στον Πύργο της Χαράς όπου τον έσωσε από τον Άρθουρ Ντέιν. Ο Άρχοντας Ριντ λοιπόν παρευρέθηκε στο Τουρνουά και ατιμάστηκε από τρεις ακολούθους ιπποτών. Ενώ τον πείραζαν η Λυάννα έφτασε με το άλογο της και τον έσωσε. Τότε τα αδέρφια Σταρκ τον κάλεσαν να καθίσει μαζί τους στην βραδινή γιορτή συμπεριφέροντας του με τιμή και σεβασμό. Κατά την διάρκεια της γιορτής ο Ραίγκαρ έπαιξε ένα λυπητερά όμορφο τραγούδι που έκανε την Λυάννα να κλάψει. Μετά από λίγες μέρες ένας κοντός μυστηριώδης ιππότης, φορώντας μια πανοπλία μεγαλύτερη του και κρατώντας μια ασπίδα ενός γελαστού weirwood συμμετείχε στο Τουρνουά. Νίκησε τους τρεις ακολούθους που πρόσβαλαν τον Ριντ. Οι μαρτυρίες λένε πως ο Ιππότης μιλούσε με περίεργη φωνή κι όχι τη δική του. Κανείς δεν κατάφερε να δει το πρόσωπο του Ιππότη και οι θεωρίες του δίνουν το πρόσωπο του Χάουλαντ Ρίντ, του Μπέντζεν Σταρκ ή κάποιου άλλου Βόρειου. Φυσικά υπάρχει και η Λυάννα που ταιριάζει σε ανάστημα και εκεί βρίσκεται η αγάπη του Ραίγκαρ προς αυτή.

Τα στοιχεία:

Ο Ιππότης του Γελαστού δέντρου ήταν κοντός, μιλούσε με ψεύτικη φωνή, πολύ καλός στην ιππασία και με ενδιαφέρον ειδικά στους ακολούθους που προσέβαλαν τον Χάουλαντ Ριντ. Σύμφωνα με την ασπίδα του απέτισε φόρο τιμής στους παλιούς θεούς (όπου πιστεύουν σον Βορρά) και η πανοπλία δεν ήταν δική του λόγω του αταίριαστου μεγέθους της. Η Λυάννα λοιπόν ταιριάζει σε πολλά στοιχεία.

Η θεωρία θέλει τον Ραίγκαρ να ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα του Ιππότη. Λόγω της παράνοιας του Τρελού Βασιλιά και τις φοβίες για συνομωσίες παντού η παρουσία του μυστηριώδους ιππότη σίγουρα τον τρέλανε. Όποτε έστειλε τον Ραίγκαρ να ανακαλύψει ποιος είναι. Ο Ραίγκαρ ανέφερε πως μετά από αναζήτηση το μόνο που βρήκε ήταν η ασπίδα του Ιππότη σε ένα δέντρο. Θεωρητικά λοιπό ο Ραίγκαρ είπε ψέματα στον πατέρα του. Ανακάλυψε ότι ο Ιππότης ήταν η Λυάννα, το όμορφο αυτό κορίτσι που θέλησε να υποστηρίξει τον πιστό της Χάουλαντ. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να το κάνει γιατί ο πατέρας του ήταν τρελός και πιθανό να την σκότωνε για προδοσία ξεκινώντας πόλεμο με τον Βορρά. Κι αυτό επίσης εξηγεί την κίνηση του Ραίγκαρ ενώ κέρδισε το τουρνουά να προσφέρει τον τίτλο στην Λυάννα και όχι στην γυναίκα του Έλια για να την τιμήσει με το δικό του τρόπο.

Βέβαια τα παραπάνω γεγονότα και στοιχεία δείχνουν πως ο Ραίγκαρ θα μπορούσε απλά να σεβαστεί την Λυάννα για την τόλμη της αλλά όχι και να την ερωτευτεί. Το ίδιο ισχύει και για την Λυάννα. Ας υποθέσουμε όμως ότι η Λυάννα ερωτεύτηκε αυτόν τον καλοσυνάτο πρίγκιπα που αγαπούσαν και θαύμαζαν όλοι κι ο Ραίγκαρ ανταπέδωσε γνωρίζοντας τη γυναίκα της ζωής του. Έτσι ο Ραίγκαρ δεν κλέβει την Λυάννα αλλά την κρύβει χρησιμοποιώντας την Βασιλική Φρουρά κατά την διάρκεια της Εξέγερσης του Ρόμπερτ. Η Λυάννα θα μπορούσε να κυοφορεί ήδη τον Τζον αλλά υπάρχει και κάτι άλλο με το οποίο είχε εμμονή ο Ραίγκαρ και εξηγεί την ειδική προστασία. Ακόμη και όχι έρωτας αλλά λάθος μιας βραδιάς, αν η Λυάννα έμεινε έγκυος η προφητεία που τόσο πίστευε ο Ραίγκαρ βγαίνει αληθινή (για τον πρίγκιπα που είχε υποσχεθεί). Αυτή που μιλά για τον πρίγκιπα που το τραγούδι του είναι η φωτιά και ο πάγος. Ένας Σταρκ κι ένας Ταργκάρυεν.πηγη
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.