Το Game of Thrones φέρνει λεφτά στην Βόρεια Ιρλανδία


Η Βόρεια Ιρλανδία πλουτίζει εξαιτίας της σειράς


Κάθε χρόνο η σειρά μεγαλώνει και οι χώρες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός, οπότε συμμετέχουν σε μία κλήρωση προσφέροντας τα ιδιαίτερα τους τοπία για να γίνουν τα γυρίσματα. Μέχρι στιγμής η Ισπανία έχει πραγματοποιήσει μία πολύ καλή συμφωνία με το HBO και έχει επωφεληθεί αρκετά από αυτήν και το κανάλι το ίδιο, καθώς η Ισπανία προσφέρει λιγότερους φόρους με αποτέλεσμα τα γυρίσματα να γίνονται φθηνότερα. Πέρα από την Ισπανία η άλλη χώρα που έχει βγει κερδισμένη από την σειρά είναι η Βόρεια Ιρλανδία, η οποία έχει προσθέσει στην οικονομία της κοντά στα 195 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησε η σειρά το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις σεζόν της σειράς για γυρίσματα εξωτερικού χώρου. Πάντως πολλές χώρες έχουν επωφεληθεί, όπως και η Κροατία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πολλές σκηνές για την 2η σεζόν κυρίως για το King's Landing.


Πέρα από τα λεφτά, που δαπανούνται από το HBO στην Βόρεια Ιρλανδία ένα ακόμη καλό που έχει κάνει η σειρά στην χώρα είναι ο τουρισμός. Πάρα πολλοί συρρέουν στην χώρα για να δουν από κοντά το Westeros και να επισκεφτούν τις τοποθεσίες του ή ταξιδεύουν εκεί κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, ελπίζοντας να δουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες και να αποσπάσουν καμιά πληροφορία για επόμενες σεζόν. Οπότε ο αριθμός των τουριστών εκεί έχει αυξηθεί ραγδαία από την εκκίνηση της σειράς και συνεχίζει να αυξάνεται με κάθε καινούργια σεζόν.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.