Ο Χειμώνας ήρθε στο Game of Thrones!

Και λοιπόν;

Το ακούς από την πρώτη φορά που είδες τη σειρά, επιτέλους συνέβη και οδεύουμε σε μια «αχαρτογράφητη» και εχθρική περίοδο. Η φράση -ο χειμώνας έρχεται- είναι το μότο των Σταρκ που ξέρουν καλά τον Βορρά και τις δύσκολες συνθήκες αλλά αναφέρονται σε κάτι ακόμη χειρότερο.

Οι εποχές στο GoT δεν είναι σαν τις υπαρκτές και μπορούν να διαρκέσουν χρόνια. Έτσι αντί να έχεις τέσσερις τρίμηνες περιόδους ο χειμώνας μπορεί να διαρκέσει για χρόνια χωρίς γνωστό τέλος. Στην αρχή των βιβλίων ο αναγνώστης ενημερώθηκε πως βρισκόμαστε στη μέση ενός καλοκαιριού που διήρκεσε εννέα χρόνια. Ένα ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα γεγονός που έκανε τους μάεστερ να ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει. Πιθανώς ένας ασυνήθιστα μακρύς χειμώνας.

Ο χειμώνας είναι σημαντικός (ιδιαίτερα στον Βορρά) και σηματοδοτεί το θάνατο για όποιον δεν είναι καλά προετοιμασμένος. Αυτός είναι κι ο λόγος που οι Σταρκ το χρησιμοποιούν για μότο τους. Ο οίκος και οι Βόρειοι έχουν ζήσει στο πετσί τους τον χειμώνα και έτσι προειδοποιούν τους υπόλοιπους. Αυτά τα λόγια ισχύουν πάντα αλλά δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρα από σήμερα. Ο χειμώνας αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από ατέρμονο κρύο, χιόνι, ελάχιστα τρόφιμα κλπ. Αντιπροσωπεύει την αναμέτρηση μεταξύ ανθρώπων και γουόκερς, το καλό και το καλό.

Δεν είναι μόνο ο καιρός και οι δυσκολίες του αλλά πόλεμος που έρχεται φέρνοντας μαζί μεγάλες απειλές. Προσδεθείτε για την 7η σεζον.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.