Μεγάλη απάτη στοχεύει σε άτομα που κατεβάζουν παράνομα το Game of Thrones!


Το Game of Thrones τα τελευταία χρόνια, είναι το πιο παράνομο πειρατικό show στον κόσμο.

Το HBO, από την ανεξέλεγκτη πειρατεία κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν έλαβε επιπλέον μέτρα για την πρόληψη τέτοιων φαινόμενων, κατά τη διάρκεια της 6ης σεζόν, για παράδειγμα, δεν έστειλαν τα πρώτα τέσσερα επεισόδια να τα δουν δημοσιογράφοι και κριτικοί, με το φόβο ότι θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο. Επίσης κατέβαλαν προσπάθειες για να τιμωρήσουν τους παραβάτες.

Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη επιρροή που έχει το Game of Thrones σε πάρα πολύ κόσμο και χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από φανς της σειράς.

Συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα, μια γυναίκα που είχε εγγραφεί στο καλωδιακό Cox έλαβε μια ειδοποίηση (η οποία ήταν ψεύτικη) από την IP-Echelon, που είναι επιχείρηση παρακολούθησης για να κρατάει υπό έλεγχο την πειρατεία και την χρησιμοποιεί το HBO και άλλες εταιρείες. Η ειδοποίηση κατηγορούσε τη γυναίκα ότι κατέβασε παράνομα ένα αντίγραφο της ταινίας Allegiant της Lionsgate, κάτι που αμφισβητείται. Εκείνη την εποχή, το περιστατικό φαινόταν ότι ήταν το μοναδικό, αλλά έχουν υπάρξει αναφορές για παρόμοια περιστατικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε μια παγκόσμια απάτη προ των πυλών.

Με δεδομένη τη δημοτικότητα της σειράς, οι απατεώνες έχουν βάλει στον στόχο τους και τους φανς του Game of Thrones. Παρακάτω ένα απόσπασμα από μια επιστολή που κατηγορείται κάποιος για  παράνομο κατέβασμα του 10ου επεισοδίου της 6ης σεζόν "The Winds of Winter."

"Έχετε 72 ώρες περιθώριο για να πληρώσετε το πρόστιμο που σας αναλογεί. Αν αποτύχετε να το κάνετε, θα αναλάβουν οι δικηγόροι μας και θα έχετε νομικές κυρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση η αρχική προσφορά για να υπάρξει διακανονισμός στο πρόστιμο δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη και το ποσό θα αυξηθεί."Στην επιστολή παρέχεται επίσης ένας σύνδεσμος (link) όπου ο χρήστης μπορεί να πληρώσει μερικές εκατοντάδες δολάρια για να διευθετήσει την υπόθεση.

Οι προκηρύξεις έχουν προκαλέσει σύγχυση, δεδομένου ότι η IP-Echelon έχει αποστείλει κάποιες ειδοποιήσεις προς τους πειρατές, αλλά δεν τους απειλεί με πρόστιμο. "Στην αρχή οι επιστολές φάνηκαν πιστευτές, επειδή τις παρέλαβαν άνθρωποι που κατεβάζουν μεγάλο όγκο παράνομων δεδομένων", δήλωσε ένας εργαζόμενος σε ένα datacenter που είχε στόχο τους απατεώνες.

Η πραγματική IP-Echelon λέει ότι εξετάζει το θέμα, αλλά ο εντοπισμός της πηγής από αυτές τις απάτες μπορεί να είναι δύσκολος. Έτσι να είστε προσεκτικοί αν τυχόν σας συμβεί κάτι τέτοιο.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.