Τίτλοι τέλους για τον Ian Gelder


Ακόμη ένας θάνατος για χαρακτήρα της σειράςΟ Ian Gelder ήταν ένας από τους τελευταίους ηθοποιούς στην σειρά, οι οποίοι είχαν έρθει από το BBC, που κάποτε ήταν ο σύμμαχος του HBO στην παραγωγή του Game of Thrones. Πολλοί από τους πιο μεγάλους σε ηλικία ηθοποιούς στην σειρά είχαν έρθει από το BBC όπως ο Sean Bean και ο Charles Dance, οι οποίοι έπαιξαν και οι δύο σημαντικές φιγούρες στην σειρά αλλά εκτός από αυτούς υπήρχαν και αυτοί οι ηθοποιοί, όπως ο Ian Gelder, που υποδύθηκαν λιγότερο σημαντικούς ρόλους. Μαζί με τον Julian Glover, που υποδύθηκε τον Pycelle, ήταν οι δύο τελευταίοι ηθοποιοί από το BBC που είχαν μείνει ζωντανοί στην σειρά, καθώς οι υπόλοιποι έχουν πεθάνει με τον ένα τρόπο ή τον άλλον. Και οι δύο γνώρισαν τον θάνατο τους στο 10ο επεισόδιο της 6ης σεζόν.


Ο Ian έχει παίξει πολλές φορές χαρακτήρες, οι οποίοι είναι απλώς υποστήριξη στους κεντρικούς, αλλά ήταν στην σειρά Torchwood, που έπαιζε μία "κατσαρίδα της κυβέρνησης" σύμφωνα με τα λόγια του χαρακτήρα του, που θύμισε πιο πολύ τον χαρακτήρα του Κέβαν Λάννιστερ. Έτσι ακριβώς μπορούσε κάποιος να περιγράψει τον Κέβαν, μια κατσαρίδα πάντα με σκυμμένο κεφάλι και ο μόνος Λάννιστερ με χαμηλό προφίλ, που προσπαθούσε να μην μπαίνει εμπόδιο σε αυτούς που αναζητούσαν εξουσία και δύναμη για να μην τον πατήσουν.

Πάντως ο Κέβαν ήταν καλός στο να διοικεί και αυτό φάνηκε όταν ο High Sparrow φυλάκισε την Σέρσει και οδήγησε τον Κέβαν να αναλάβει δράση και να γίνει Χέρι του Βασιλιά, δουλειά στην οποία απεδείχθη καλός αλλά δυστυχώς κάνοντας σωστά την δουλειά υπέγραψε την καταδίκη του. Ο Βάρυς έβαλε τα "πουλάκια" του να τον σκοτώσουν  με τον ίδιο τρόπο που σκότωσαν τον Pycelle στην σειρά. Η συμπεριφορά του Κέβαν στα βιβλία είναι πολύ πιο χαμηλό προφίλ από ότι στην σειρά και έτσι η σκηνή που ο ίδιος αναγκάζει την Σέρσει με τα λόγια να κατέβει από την θέση του θρόνου και να πάει προς τον γυναικωνίτη φαίνεται απίθανη για τον Κέβαν των βιβλίων. Ένα σίγουρο ήταν πως ότι και να σχεδίαζε η Σέρσει ο Κέβαν θα εμπλεκόταν με κάποιον τρόπο στα σχέδια της, όπως και έγινε.Στην υγειά του Ian Gelder που επέζησε 6 σεζόν ζώντας στα παρασκήνια αλλά τελικά σήκωσε ανάστημα και πέθανε.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.