Ο Ramin Djawadi μιλάει για την υπέροχη μουσική του "The Light of the Seven"


Ο Ramin Djawadi έδωσε συνέντευξη στο Hollywood Reporter μετά το φινάλε της 6ης σεζόν, και μίλησε για το κατά λάθος χτύπημα του.


Κατά κάποιο ειρωνικό τρόπο, ο Djawadi φέτος στο Twitter, είχε μόνο μερικούς φαν πριν από το φινάλε, και μια αρκετά ήσυχη ύπαρξη στα social media. Όλα αυτά όμως άλλαξαν στο τελευταίο επεισόδιο, όταν το φινάλε προβλήθηκε, και ο λογαριασμός στο Twitter του πήρε φωτιά.

"Αυτό που είχε ενδιαφέρον για μένα ήταν η χρήση του πιάνου. Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν, οι παραγωγοί David Benioff, Dan Weiss, και ο σκηνοθέτης Miguel Sapochnik, του 10ου επεισοδίου, μου είπαν το εξής, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που θα γίνει  στο 10ο επεισόδιο. Μιλήσαμε για το "The Light of the Seven", και πώς θα έπρεπε να συνοδεύεται από ένα νέο κομμάτι μουσικής. Οποιοδήποτε χαρακτήρας θα μπορούσε να ανατραπεί, και δεν ήθελε να επηρεάσει το κοινό. Ο Miguel σε κάποια φάση αναρωτήθηκε: Τι γίνεται με το πιάνο, και το συζητήσαμε πάλι. Το πιάνο δεν ανήκει σαν είδος στο Game of Thrones. Κάναμε πολλές δοκιμές γι 'αυτό, και στη συνέχεια, καταλήξαμε με το όργανο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε την περασμένη σεζόν για την Cersei κατά τη διάρκεια της εξιλέωσης και μερικές από άλλες σκηνές, όταν αυτή ήταν στη φυλακή. Αλλά το πιάνο ήταν το νέο μέσο και δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα σαν αυτό. Το πιάνο σου προσφέρει αυτή τη φθορά και την επίθεση την ίδια στιγμή. Ακόμα έχουμε πειραματιστεί και με την άρπα, αλλά η άρπα δεν ήταν τόσο πετυχημένη όπως το πιάνο. Το πιάνο έχει ένα τεράστιο δυναμικό εύρος που δεν έχουν σχεδόν καθόλου τα άλλα μέσα."
Ο Djawadi λέει ότι η εναρκτήρια σκηνή δεν είχε κανέναν διάλογο και αυτό σήμαινε ότι το κομμάτι έπρεπε να είναι ωραίο και μεγάλο σε διάρκεια. Ένα πράγμα που ο ίδιος τόνισε επίσης, είναι ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει μουσική. Αυτό αλλάζει δραματικά αυτή τη σεζόν, και είναι ο λόγος που τον έκανε να νιώσει διαφορετικά φέτος.

"Ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία να κάνω μουσική σαν αυτή. Στην ιστορία του Game of Thrones, υπάρχουν πολλές σκηνές που είναι χωρίς μουσική. Σπάνια έχουμε μεγάλα κομμάτια μουσικής σαν αυτό. Αυτή τη σεζόν νομίζω ότι είχαμε περισσότερο μουσική από οποιαδήποτε άλλη σεζόν. Ακόμα και τα πρώτα επεισόδια, όπως οι σκηνές του Hodor στο "The Door", έχουν αρκετή μουσική. Η Μάχη των μπάσταρδων", ακολουθείται συνολικά από 22 λεπτά μουσικής."

Όσο για τα φωνητικά στο "The Light of the Seven", οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια χορωδία που τραγουδάει, αλλά υπάρχουν μόνο δύο άτομα. Ο Djawadi είπε ότι εμπνεύστηκε από "τα μικρά παιδιά που τρέχουν γύρω," δηλαδή: τα "Little Birds" του Qyburn. 
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.