Τίτλοι τέλους για τον Roger Ashton-Griffiths


Θλιβερό τέλος για τον Μέις ΤυρέλΟ Roger Ashton-Griffiths παίζει στην μικρή οθόνη από την δεκαετία του '80 και έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες με διαφορετικές πλοκές όπως Brazil (με τον Jonathan Pryce), Roman Polanski’s PiratesGangs of New YorkYoung Sherlock Holmes, and King Ralph. Είναι ένας ηθοποιός με πολλά ταλέντα και αν και εμφανίστηκε αργά στην 4η σεζόν του Game of Thrones κατάφερε κατευθείαν να ταιριάξει στον χαρακτήρα του χαζούλη Μέις Τυρέλ, γιο της Ολέννα Τυρέλ.

Το πρώτο επεισόδιο που εμφανίστηκε ήταν το "The Lion and the Rose", που η κόρη του στην σειρά Μάρτζερι Τυρέλ παντρευόταν τον Τζόφρει Μπαράθηον. Τον βλέπουμε να προσπαθεί να μπει στην συζήτηση που έχει η Ολέννα με τον Τάιγουιν Λάννιστερ, αλλά η μητέρα τον διώχνει με ένα απλό "όχι τώρα Μέις" και από εκεί καταλαβαίνουμε κατευθείαν τα γνωρίσματα του χαρακτήρα του. Αν και η κεφαλή του οίκου Τυρέλ η μητέρα του η Ολέννα είναι αυτή, που κινεί τα νήματα και η κόρη του η Μάρτζερι είναι η πραγματική της διάδοχος και όχι ο ίδιος.


Αυτό πάντως δεν φάνηκε να ενοχλούσε καθόλου τον Μέις. Ήταν ένας άνθρωπος που απολάμβανε τις απλές χαρές της ζωής, αγαπούσε πολύ τα παιδιά του, του άρεσε να συμμετείχε και είχε μια θέση στην κυβέρνηση του Westeros και λάτρευε το τραγούδι. Το τελευταίο του χάρισμα το έδειξε όταν πήγε στην Σιδηρά Τράπεζα στο Μπράβος και άρχισε να τραγουδάει στον εκπρόσωπο της, ο οποίος δεν φάνηκε να το εκτιμά αλλά ο Μέις συνέχιζε να τραγουδάει και να μαθαίνει και σε αυτόν τα λόγια. Μάλιστα ο ηθοποιός τραγουδούσε μαζί με την Εθνική Αγγλική Όπερα για τρία χρόνια οπότε η σειρά ήθελε να επιδείξει αυτό του το ταλέντο. O  Roger Ashton-Griffiths στις σκηνές που συμμετείχε έφερνε μια κωμωδία ασυνήθιστη στην σειρά και μας έκανε να ξεχνάμε για λίγο το δράμα και την μιζέρια που έπαιζε από πίσω.

Αν σκέφτεται κανείς όλα αυτά, η τελευταία του σκηνή ήταν σκέτο ράγισμα καρδιάς. Μπορεί να ήταν λίγο χαζούλης, αλλά αγαπούσε τα παιδιά του και προσπάθησε να εμποδίσει την παραμόρφωση του γιου του Λόρας με ένα ξαφνικό ξέσπασμα, χωρίς επιτυχία όμως. Όταν είναι ήδη πολύ αργά και το σχέδιο της Σέρσει έχει ξεκινήσει, ο Μέις προσπαθεί να ξεφύγει μαζί με τα παιδιά του αλλά τα Σπουργίτια τους κρατούν μέσα στο Σεπτ με αποτέλεσμα ο Μέις και τα δύο του παιδιά να γνωρίζουν τον θάνατο τους μαζί, δίχως ελπίδα, κάτι που φαίνεται ολοκάθαρα στο βλέμμα του.


Δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι ούτε και ο πιο δυναμικός χαρακτήρας, αλλά ήταν συμπαθής και πιστεύω όλοι λυπόμαστε που δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει αυτόν τον χαζούλη χαρακτήρα στην σειρά.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.