Ο σκηνοθέτης Gary Davey απορρίπτει τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στο Game of Thrones


Ο σκηνοθέτης στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό Sky, Gary Davey, αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστεί τις κατηγορίες της υπερβολικής σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών που έχουν διατυπωθεί στο Game of Thrones αυτά τα τελευταία έξι χρόνια είναι να κρατήσει αμυντική στάση, επιμένοντας ότι, επειδή οι άνδρες πεθαίνουν για την σειρά, είναι εντάξει αν οι γυναίκες υποστούν κάποια μορφή βιασμού.

Σύμφωνα με το Belfast Telegraph, ο Davey έκανε τις παρατηρήσεις του στο διεθνή τηλεοπτικό φεστιβάλ του Εδιμβούργο. Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πίστευε ότι ο βιασμός της Sansa Stark από τον Ramsay Bolton στην 5η σεζόν χρησιμοποιήθηκε ως ανάπτυξη του χαρακτήρα, όπως ισχυρίστηκαν ορισμένοι επικριτές. Η απάντησή του:

"Νομίζω ότι είναι ανοησία. Νομίζω ότι υπάρχει πολύ βία και στους άνδρες. Για όποιον έχει παρακολουθήσει την σειρά, μπορεί να καταλάβει ότι είναι μια πολύ βίαιη επίδειξη. Δεν νομίζω ότι η βία κατά των γυναικών τονίζεται ιδιαίτερα, είναι μόνο μέρος της ιστορίας. Ο βιασμός που συμβαίνει, είναι μέρος της ιστορίας, ήταν στο βιβλίο. Τώρα προσπεράσαμε το βιβλίο και η ιστορία εξελίσσεται."

Ο Casey Bloys, νέος Πρόεδρος του HBO, απάντησε πρόσφατα σε παρόμοια ερωτήματα στο ΣΔΣ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

"Ως φαν των γυναικών της σειράς, είναι απολύτως εντάξει με αυτό που βλέπουμε με τα δικά μας μάτια. Η βία κατά των γυναικών στην σειρά δικαιολογείται μέχρι ένα σημείο. Αλλά να προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει, ή να απορρίπτουμε τις καταγγελίες ως ανόητες, δεν είναι και το καλύτερο." 

"Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το έτος με την έκτη σεζόν, η οποία ήταν πολύ έντονη, από τα επτά εκατομμύρια νοικοκυριά που παρακολούθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαμε τρεις καταγγελίες. Για άλλη μια φορά, η έλλειψη των καταγγελιών μπορεί να είναι καλή αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα ζητήματα."

Η βία κατά των γυναικών, ειδικά σε κοινωνίες με πόλεμο, είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες. Το Game of Thrones ασχολείται με αυτό το γεγονός, φέρνοντας στο προσκήνιο πόσο άσχημα οι γυναίκες αντιμετωπίζονται στην κοινωνία του Westeros.

Επίσης, αυτές οι τρομερές στιγμές των γυναικείων χαρακτήρων, σχεδιάστηκαν για να δείξουν τον δύσκολο αγώνα τους με τους άνδρες γύρω τους. Όταν βρίσκουν την επιτυχία, όπως η Cersei, Dany, Arya, Yara, και Sansa αυτό τις κάνει όλο και πιο ισχυρές.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.