Ο Miguel Sapochnik μίλησε για την σκηνοθεσία του "Battle of the Bastards" και ότι ίσως επιστρέψει στην 8η σεζόν


Ο σκηνοθέτης Miguel Sapochnik έχει μόνο δύο χρόνια στο Game of Thrones, αλλά ήδη έχει γίνει ένα αστέρι, γυρίζοντας το "Hardhome", το "Battle of the Bastards," και το "Winds of Winter," στα οποία έκανε καταπληκτική δουλειά. Το έργο του με τίτλο "Battle of the Bastards" του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Emmy, για την σκηνοθεσία του.

Η New York Times πήρε συνέντευξη στον σκηνοθέτη σχετικά με όλα αυτά, Για παράδειγμα, εδώ είναι η άποψή του σχετικά με το ύφος του Game of Thrones, και τι έκανε, όταν ήταν νέος στην σειρά:

"Όταν ήρθα στην σειρά, έψαχνα για το "Ποια είναι η συνταγή εδώ;" Υπήρξε μια ιδιαίτερη προσέγγιση σε αυτό και ήταν φυσιοκρατική από ορισμένες απόψεις, ακόμα κι αν ήταν φανταστικό. Είναι μέρος της λειτουργίας της αφήγησης, η οποία παρουσιάζει έναν κόσμο που έχει φανταστικά στοιχεία, αλλά δεν διαπραγματεύεται. Όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτή την ιδέα, συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μια ορισμένη λογική σε αυτό που μου αρέσει. Στη συνέχεια, λόγω της φύσης των επεισοδίων που έπρεπε να κάνω, αυτή η ιδέα έπρεπε να εξελιχθεί."

Αρκετά σύντομα, ο Sapochnik απέκτησε ελευθερίες, ενώ κατεύθυνε την σκηνή μάχης στο "Hardhome."

"Δεν θα μπορούσε να κάνει το "Hardhome" χωρίς τις απαραίτητες ελευθερίες. Δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε περισσότερα χωρίς να έχουμε την ελευθερία να μετακινούμαστε με μια φωτογραφική μηχανή και να είμαστε λίγο χαλαρά, και επίσης, δημιουργικά, για να βοηθήσουμε στην αίσθηση του χάους. Έγινε μια συνειδητή επιλογή που συνέβη όταν η ομίχλη εμφανίστηκε, και οι White Walkers ήρθαν. Βοηθά στη δημιουργία πανικού που βιώνουν οι wildlings."

Σύμφωνα με τον Sapochnik, η εμπειρία του στο "Hardhome" έκανε την σκηνοθεσία του "Battle of the Bastards" πολύ πιο εύκολη.

Μιλώντας για εκείνο το επεισόδιο, ήταν πολύ πιο περίπλοκο απ'όσο νομίζετε. Για παράδειγμα, ο Sapochnik έπρεπε να βρει τρόπο να κουμαντάρει τις σκηνές με τα 3.000 άλογα που φαίνονται στα πλάνα, παρά το γεγονός ότι είχε μόνο 70 άλογα, και γνωρίζοντας ότι είναι παράνομο τα άλογα να αγγίζουν το ένα το άλλο. Η λύση του:

"Θα πρέπει ένας άντρας να τρέχει μέσα σε συγκεκριμένο χώρο, και στη συνέχεια ο αναβάτης του να τραβήξει το άλογο, και να το κάνει να ξαπλώσει στο πλάι του. Αργότερα θα μπουν τα ψηφιακά εφέ C.G.I. και θα κάνουν το άλογο να φανεί σαν να είχε επηρεαστεί το ζωντανό. Τα άλογα ευτυχώς είναι αρκετά έξυπνα, έτσι μετά από μια-δυο φορές, συνεργάζονται πάρα πολύ καλά."

Αντίθετα οι δράκοι, επειδή είναι είναι κυρίως εφέ, ήταν πιο εύκολο να τους κατευθύνουν.


Ένα από τα εμπόδια του Sapochnik ήταν ο ήλιος και όπως λέει: "δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή και δύει στη δύση," γέλασε. "Έτσι, τα γυρίσματα το πρωί, και αντίστοιχα το απόγευμα, ήταν αντίθετα μεταξύ τους, και εμείς έπρεπε να αλλάξουμε εντελώς το πρόγραμμα λόγω του ήλιου."

Στην πραγματικότητα, ορισμένα από αυτά τα εμπόδια έκανε το επεισόδιο καλύτερο. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Jon Snow. Αρχικά, το σενάριο ζητούσε κάτι άλλο (ακόμα δεν είναι σίγουρος τι ήταν), αλλά το πεδίο της μάχης ήταν παχύ με λάσπη, και ο Sapochnik έπρεπε να αυτοσχεδιάσει. Γι 'αυτό μίλησε με τους παραγωγούς David Benioff και Dan Weiss αφού πήρε τις απαραίτητες ελευθερίες κατέληξε να δημιουργήσει μια πολύ προσωπική στιγμή για τον Jon Snow στη μέση του χάους. και μια μεγάλη στιγμή γεννήθηκε.

Όσο για το "Winds of Winter," ο Sapochnik είπε ότι η στιγμή της Daenerys που κάνει τον Tyrion χέρι της, ήταν ως η αγαπημένη στιγμή του. "Γυρίστηκε πολύ απλά," είπε. "Νιώθαμε σαν να είχαμε καταφέρει να κάνουμε κάτι που ήταν οπτικά απλό, πραγματικά πολύ καλό, μια πολύ οικεία σκηνή μεταξύ δύο ανθρώπων. Ο ίδιος αποκάλυψε, επίσης, ότι η αυτοκτονία του Tommen, γυρίστηκε ακριβώς όπως ήθελε το σενάριο του Benioff και του Weiss.

Τέλος, ο Sapochnik αναφέρθηκε στο αν θα επιστρέψει στην 8η σεζόν του Game of thrones. Δεν έχει να γυρίσει κάτι για την 7η σεζόν, αλλά σίγουρα οι παραγωγοί θα θέλουν αυτός ο σκηνοθέτης να επιστρέψει, έτσι δεν είναι; "Παίρνω μια μικρή ανάσα, αλλά ελπίζω ότι θα είμαι πίσω", είπε. 
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.