Θεωρία: Η σημασία του Τζον

Η αποκάλυψη της πατρότητας του Τζον δεν φέρει ακόμη τίποτα νέο μαζί της αλλά είναι το παρελθόν που δείχνει την σημασία της.

Στο πέρασμα των χρόνων μεγάλες και μικρές οικογένειες πάντρευαν μέλη τους με άλλων οίκων του Γουέστερος για να κλείσουν ή να δημιουργήσουν συμμαχίες.

Σε ολόκληρη την ιστορία του κόσμου (ASOIAF) δεν υπήρξε ποτέ μια ένωση Ταργκάρυεν με Σταρκ αν και κάποιες προσπάθειες έγιναν χωρίς αποτέλεσμα (όπως στην Ώρα των Λύκων στον εμφύλιο πόλεμο των Ταργκάρυεν). Τι σημαίνει αυτό; Ότι ποτέ μέχρι την ένωση των Λυάννα και Ραίγκαρ δεν είχε υπάρξει άτομο που να συνδέει φωτιά (Ταργκάρυεν) και πάγο (Σταρκ).

Ναι ο Τζον είναι ήρωας που αντιστέκεται στο κακό και επιζεί θέλοντας να σώσει και τον κόσμο αλλά δεν είναι γι αυτό ιδιαίτερος. Η μοίρα ένωσε αυτές τις δύο οικογένειες παρά τις αντιξοότητες και τις πολιτικές επιπτώσεις φέρνοντας στον κόσμο τον Τζον. Μην ξεχνάμε ότι από τη μεριά τους ο κάθε οίκος έχει ένα βαθύτερο δέσιμο με φανταστικά στοιχεία όπως τους δράκους και τους ανταρόλυκους.

Ο Τζον έρχεται αντιμέτωπος με τους Γουόκερς ως τον αναγεννημένο Αζορ Αχαι που τους έδιωξε χιλιάδες χρόνια πριν. Το αβαντάζ της μοναδικότητας του θα είναι αρκετό ή η τελευταία πράξη του πολέμου;

πηγη
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.