''Τέλειωσε η σκοπιά'' του Peter Vaughan


Πέθανε σε ηλικία 93 χρονών ο Peter Vaughan ( Έιμον Ταργκέρυεν)Ο ατζέντης του Sally Long-Innes επιβεβαίωσε, ότι σήμερα στις 10 και μισή το πρωί ο 93χρονος ηθοποιός απεβίωσε με ήσυχο τρόπο στο κρεβάτι του περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του.


Ο Peter Vaughan ήταν ένας ηθοποιός του BBC, που είχε κάνει εμφανίσεις σε τηλεόραση και σινεμά από το 1965 και μετά. Μπορεί να μην έγινε ποτέ από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς, αλλά το γεγονός ότι ήταν ένας επιτυχημένος ηθοποιός για 60 χρόνια δεν παραβλέπεται εύκολα και φυσικά είναι αξιοθαύμαστο. Πριν συμμετάσχει στο GoT έπαιζε στην σειρά της δεκαετίας του '70, Porridge, η οποία έδειχνε την ζωή στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο GoT ο ηθοποιός έκανε εμφάνιση στην 1,3,4 και 5η σεζόν, όπου έπαιζε τον γέρο και σοφό Μέιστερ Έιμον Ταργκέρυεν. Ο χαρακτήρας του λειτούργησε ώς μέντορας και υπόδειγμα για τον νεαρό Τζον Σνόου και τον Σάμγουελ Τάρλυ. Σε αντίθεση με πολλούς χαρακτήρες στην σειρά ο Peter δεν είχε βάναυσο και σκληρό θάνατο, αλλά έναν ήρεμο και ειρηνικό με τιμή, καθώς είχε υπηρετήσει στην Νυχτερινή Φρουρά για πολλά χρόνια με ορθότητα. Το ίδιο έγινε και στην πραγματική του ζωή, αφού ήταν δεκαετίες στο BBC και ο θάνατος του ήρθε με τον ίδιο ήρεμο τρόπο.

Οι ευχές μας με την οικογένεια του και τους κοντινούς του.

Αναπαύσω εν ειρήνη Peter Vaughan.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.