David Benioff και D. B. Weiss μιλούν για την πορεία των δύο αδερφών Stark


Οι δημιουργοί του GoT βρέθηκαν στο φεστιβάλ κινηματογράφου και μουσική SXSW και ανέλυσαν και συνέκριναν τα ταξίδια των δύο μοναδικών γυναικών του οίκου Stark, της Arya και της Sansa.

Η παρουσία της αγαπημένης μας σειράς στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου και μουσικής SXSW ήταν τεράστια και βροντερή. Αυτό που ξεχώρισε, όμως, είναι, ότι στο συγκεκριμένο πάνελ έγινε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους παραγωγούς και δημιουργούς της σειράς David Benioff και D. B. Weiss και τις δύο ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τις αδερφές Stark, Sophia Turner (Sansa) και Maisie Williams (Arya).


Αρχικά, εξέφρασαν την επιθυμία τους να μείνουν με το αρχικό cast και να μη χρειαστούν κάποιες απρόοπτες αλλαγές, καθώς κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο για πολλές σειρές.
"Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε η συμφωνία για να προβληθεί η σειρά στο HBO, θέλαμε να αφηγηθούμε μία 70ωρη ιστορία, που, απ'ότι φαίνεται, θα διαρκέσει τελικά 73 ώρες. Η σειρά ήταν σχετικά ίδια από την αρχή έως τη μέση και τώρα πλησιάζουμε προς το τέλος της. Θα ήταν πολύ δύσκολο και λυπηρό αν χάναμε κάποιο από τα βασικά μέλη του cast κατά την διάρκεια αυτής της πορείας, έτσι είμαστε χαρούμενοι που θα κλείσουμε όπως ακριβώς θέλουμε."

Φυσικά, έχουμε παρατηρήσει κάποιες μικροαλλαγές όσον αφορά το cast (π.χ. Daario Naharis και o σοφός Three-Eyed Raven) αλλά το βασικό cast (π.χ. Kit Harington, Emilia Clarke κ.ο.κ.) παρέμεινε ίδιο.

Ο Weiss ανέφερε, ακόμη, την εμπειρία του στην προσπάθειά του να δώσει σάρκα και οστά σε γυναικείους χαρακτήρες του βιβλίου του George R.R. Martin μέσω της τηλεοπτικής σειράς.


"Συνειδητοποιήσαμε ότι είναι ένας φρικτός κόσμος όπου αυτή η ιστορία διαδραματίζεται, αλλά υπήρχαν ενδιαφέρον γυναικείοι χαρακτήρες που είχαν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν σ'αυτόν τον κόσμο. Δεν ήταν δευτερεύουσες για κανέναν, ούτε εμείς τις παρουσιάσαμε κατά αυτόν τον τρόπο, απλά έχουν τις δικές τους ιστορίες."Όσον αφορά τους χαρακτήρες των Sansa και Arya, ο Benioff τις συνέκρινε λέγοντας τα εξής:"Η Arya είναι μία επαναστάτρια, και πιστεύω ότι οι άνθρωποι γοητεύονται από έναν τέτοιο χαρακτήρα που αντιδρά ενάντια σε κάθε κοινωνική και πολιτική κατασκευή. Για μένα, ωστόσο, η Sansa έχει διανύσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ταξίδια: o χαρακτήρας της στην αρχή δεν είναι έντονος, έξυπνος και σκληρός αλλά σιγά σιγά μετατρέπεται σ'αυτό το άτομο. Η Arya ήταν ανέκαθεν "αντράκι" και σκληραγωγημένη, το οποίο είναι υπέροχο για έναν τέτοιο χαρακτήρα, αλλά η Sansa έφτασε στο ίδιο σημείο μέσω επίπονης εμπειρίας."

Ο Weiss πρόσθεσε επίσης:


"Πιστεύω ότι η Sansa ήρθε αντιμέτωπη με πιο δύσκολες αποφάσεις και επιλογές. Ο χαρακτήρας της Arya ακολουθούσε πάντα μία συγκεκριμένη πορεία, με την μικρή Stark να εντυπωσιάζει πάντα και να χαρακτηρίζεται cool και badass. Οι επιλογές της Sansa αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, είναι πιο ρεαλιστικές και έχουν απήχηση, καθώς οι εμπειρίες της ήταν οδυνηρές."

Ακόμη, αστιευόμενοι πάντα, αποκάλυψαν ότι η αγαπημένη ηθοποιός αλλά και χαρακτήρας εκ των δύο γυναικών είναι αυτός της Maisie.
Τέλος, όσον αφορά τα spoilers, ο Benioff παραδέχτηκε ότι είναι οπτικά αδύνατο να τα σταματήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

"Είμαι ο τύπος τηλεθεατή ή αναγνώστη που απλά δε θέλει να ξέρει πράγματα σχετικά με κάτι που δεν έχει ακόμη προβληθεί...θέλω να μείνω έκπληκτος! Έτσι, δουλεύω κάτω από την προϋπόθεση και την προοπτική ότι πολλοί άνθρωποι είναι σαν και μένα και οι άλλοι άνθρωποι που είναι απλά απεγνωσμένοι να ανακαλύψουν τα πάντα πριν την κατάλληλη ώρα θα βρουν πιθανώς έναν τρόπο να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους. Και έτσι έχουν τα πράγματα."

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.