Το Discover Northern Ireland μας ξεναγεί με το Journey of Doors!


Εάν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αν ζείτε οπουδήποτε αλλού και έχετε χρήματα, μπορεί ν ενδιαφερθείτε για να ταξιδέψετε στην Βόρεια Ιρλανδία και να δείτε μερικές από τις περιοχές γυρισμάτων του Game of Thrones.


Ενώ πολλές εταιρίες προσφέρουν οργανωμένες ξεναγήσεις σ'αυτές τις περιοχές, υπάρχουν ένας άλλος λιγότερο περιοριστικός τρόπος να ταξιδέψετε στο Kingsroad.

Μερικά χρόνια πριν, αρκετά δέντρα κατά μήκος του Dark Hedges στην Βόρεια Ιρλανδία (χρησιμοποιήθηκαν ως το Kingsroad του Game of Thrones) κόπηκαν από την θύελλα Gertrude. Τα ξύλα από τα κομμένα αυτά δέντρα πάρθηκαν και διακοσμήθηκαν σε μια σειρά απο 10 λεπτομερώς λαξευμένες πόρτες, και κάθε μια από αυτές λέει μια ιστορία για διαφορετικά επεισόδια της 6ης σεζόν. Τώρα, αυτές οι πόρτες κρέμονται σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ολη την Βόρεια Ιρλανδία.

Τώρα, η ιστοσελίδα Discover Northern Ireland έχει δημιουργήσει ένα διαβατήριο για τους φανς για το ταξίδι για τις πόρτες. Μπορεί να το κατεβάσει κανείς σε αρχείο PDF, και είναι επίσης διαθέσιμο σε μια εφαρμογή για τους χρήστες του iPhone και του Android. Το διαβατήριο χρησιμεύει ως ένας χρήσιμος οδηγός για εκεί που βρίσκονται οι πόρτες, και ονομάζει τις τοποθεσίες γυρισμάτων κοντά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πρώτη πόρτα, που βρίσκεται στο The Cuan Restaurant ( η λέξη cuan είναι η Ιρλανδική λέξη για το 'λιμάνι') στο χωριό του Strangford County Down. Κοντά σε αυτή την pub βρίσκεται το Castle Ward, που χρησιμοποιήθηκε ως το Winterfell σε πολλές περιστάσεις και φιλοξένησε αρκετές καθοριστικές σκηνές.

Η δεύτερη πόρτα βρίσκεται στο στο Fiddler's Green στο Portaferry και αναδεικνύει εμφανώς το kraken του Οίκου Greyjoy και το γδαρμένο άντρα του Οίκου Bolton.

Το kraken επίσης εμφανίζεται στην τρίτη πόρτα, που βρίσκεται στο Percy French, στο Newcastle του County Down, κοντά στην βάση των βουνών Mourne. Ενώ βρίσκεστε εκεί, μπορείτε να επισκεφτείτε
το δάσος Tollymore, όπου οι άνδρες της Νυχτερινής Φρουράς συνάντησαν τυχαία τους White Walkers στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Η 4η πόρτα βρίσκεται στα Blakes του Hollow στο Enniskillen, στην κομητεία Fermanagh και απεικονίζει την Daenerys να καίει τους khals και να κερδίζει νέους Dothraki ακόλουθους.

Στην pub του Owen στο Limavady, της κομητείας Londonderry, μπορείτε να δείτε την 5η πόρτα και να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με μια αρκετά εντυπωσιακή απεικόνιση του Νight King ενώ βρίσκετα πάνω από τον ανταρόλυκο των Stark, μια υπενθύμιση του επεισόδιου (ειρωνικά) ''The Door''. Η συγκεκριμένη pub βρίσκεται αρκετά κοντά στο Downhill Beach, που αξιοποιήθηκε ως το Dragonstone στη 2η σεζόν. Είναι επίσης κοντά στο Binevenagh, το οποίο θα είναι αναγνωρίσιμο στους φανς ως το μέρος της Θάλασσας των Dothraki όπου η Daenerys Targaryen αιχμαλωτίστηκε στο επεισόδιο ''Mother's Mercy.''

Η 6η Πόρτα βρίσκεται στο Fullerton Arms του Ballintoy, της κομητείας Co. Antrim. Βρίσκεται κοντά στο Ballintoy Harbour, όπου η σειρά γύρισε αρκετές σκηνές στα Iron Islands.

Ή να επισκεφτείτε την 7η πόρτα, που απεικονίζει το Three-Eyed Raven στο Gracehill House στο Stranocum, στην κομητεία Antrim. Αυτή η εντυπωσιακή οικία βρίσκεται κοντά στα ίδια τα Dark Hedges.


Το Gracehill House επίσης φιλοξενεί γάμους, και έτσι αν είστε τόσοι εθισμένοι και τόσο γεμάτοι, πάντα μπορείτε να επιλέξετε ένα θεματικό γάμο αλά Game of Thrones-χωρίς (ή συμπεριλαμβανομένου) της δολοφονίας, ανάλογα με το πόσο ενοχλητικοί είναι οι καλεσμένοι σας.

Η 8η Πόρτα, βρίσκεται στο Mary McBride's στο Cushendun, στην κομητεία Antrim, εστιάζει στο Braavos.

Τώρα φτάσαμε στην 9η Πόρτα, που τιμάει την Μάχη των Μπαστάρδων με τις εικόνες του ανταρόλυκου των Stark και του γδαρμένου άνδρα των Bolton, βρίσκεται στο στο Κάστα Ballygally στην ομώνυμη ππεριοχή, στην κομητεία Antrim. Εκεί κοντά, μπορείτε να δείτε το Cairncastle, όπου ο Ned Stark εκτέλεσε ένα λιποτάκτη της Νυχτερινής Φρουράς στο 1ο επεισόδιο της σειράς.


Εν τέλει, η 10η Πόρτα απεικονίζει ένα περήφανο λιοντάρι Lannister, λόγω του όλου-η Cersei τους σκότωσε όλους-πράγματος. Μπορείτε να την βρείτε στο Dark Horse στο Belfast, όπου η σειρά κάνει πολλά εσωτερικά γυρίσματα.


Υπάρχουν 25 μέρη γυρισμάτων του Game of Thrones μόνο στην Βόρεια Ιρλανδία, και όλα είναι ανοιχτά στο κοινό, κάτι που κάνει την ξενάγηση στα μέρη αυτά εύκολη για όσους θέλουν. Χάρις στο νέο διαβατήριο του Discover, οι φαν μπορούν να γλυτώσουν από την ταλαιπωρία του να ψάχνουν μόνοι τους τις τοποθεσίες, και να δώσουν λίγα λεφτά σε οργανωμένη ξενάγηση.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.